Μικρές Κατασκευές

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,509
Χθες εκανα δυο «βρυκολακες μπαταριων»….

Είναι LED των 5 χιλιοστων συνδεδεμενα με μισοτελειωμενες μπαταριες με παρεμβολη αντιστασεων

9 Βολτ

igp6257.jpg

Τα Λεντ είναι ένα ασπρο και ένα ασπρο με διακοπες (σαν Beacon)...Η επιλογη γινεται με τον διακοπτη των 2 θεσεων

igp6252.jpg
igp6248.jpg

6 Βολτ

igp6270.jpg

Τα ιδια Λεντ αλλα σε φορεα 4 ΑΑ μπαταριων….Ο αριστερος διακοπτης ελεγχει τα λεντ, και ο δεξιος επιλεγει αντιστασεις…ετσι εχω του εξης συνδυασμους

140Ω = 25mA απο 4 Energizer Lithiums (4x1.7V)
140Ω = 20mA απο 4 μισοτελειωμενες Energizer Lithiums (4x1.5V)
140Ω = 20mA απο 4 Αλκαλικες (4x1.5V)
80Ω = 25mA απο 4 μισοτελειωμενες Αλκαλικες (4x1.3V)
80Ω = 20mA απο 4 τελειωμενες Αλκαλικες (4x1.2V)

igp6241.jpg
igp6241diagram.jpg

Το επομενο θα χρησιμοποιει μονο 3 μπαταριες (γαιτι ετσι και αλλιως η ενεργεια της 4ης σπαταλαται στην αντισταση) και επʼευκαιριας το κυκλωμα θα τοποθετηθει στον χωρο της 4ης μπαταριας.

igp6262.jpg
igp6263.jpg

igp6264.jpg
igp6265.jpg

Re: Μικρες Κατασκευες

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Πιες τους το "αίμα"!!!

Καλησπέρα παιδιά.Μιας και υπάρχει αυτό το νήμα ας το χρησιμοποιήσουμε για γενικές κατασκευές.Θα ήθελα να βάλω σε έναν φάρο μοντελισμού μικρών διαστάσεων ένα λεντάκι για να τον κάνω φωτιστικό χαμηλού φωτισμού για ένα σαλόνι 30 τ.μ.Ο φάρος δεν είναι ακόμη έτοιμος οπότε διαστάσεις και λοιπά από βδομάδα.

Τι προτείνετε?Τι να αγοράσω και τι άλλο θα χρειαστεί απ' την πρίζα μέχρι να ανάψει το λεντ?Θα προτιμήσω το λεντ σε warm.

μολις εκανα μια παραγγελια για τα παρακατω LED.

http://www.led-tech.de/de/High-Powe...rie/CREE-XM-L-T3-on-Star-LT-1747_120_170.html

και επισης εκανα και μια παραγγελια για LED 6 watt απο την CITIZEN

http://ce.citizen.co.jp/lighting_led/en/products/CL-L251.html

πηρα και ψυκτρες, και τωρα προσπαθω να φτιαξω κατι καλο με microcoltroller για να αναβει με PIR sensor για 20 δευτερα και μετα να κλεινει. οταν τελειωσω την κατασκευη θα ανεβασω φωτο.

Αν μπορεσω θα ανεβασω φωτο κατα την διαρκεια της κατασκευης. (το καλυτερο ειναι βιντεο βεβαια για να μαθαινουμε ολοι.

Υλικα που θα χρειαστουν και χρειαζονται παντα στο τομεα των LED.

1) μικρα εργαλεια χειρος για καθαρισμα, κεντραρισμα, κοψιμο, κρατημα κτλ κτλ

2) σταθμος κολλησης , η σταθμος θερμου αερα για τα LED

3) υγρη παστα κολλησης για θερμο αερα (solder paste) και εδω ειναι μια πολυ καλη που χρησημοποιω και δεν εχει κανενα προβλημα easy print

3) παστα θερμοαγωγιμη (την βρισκεις παντου)

4) Τρυπανια για και εργαλεια για ολες τις δουλειες (PROXXON)

5) ενα εργαστηριακο τροφοδοτικο να εχει αποδοση μεχρι 5 - 10 Amp.

αν θυμηθω κατι αλλο θα σας πω (α και μικρες και βασικες γνωσεις ηλεκτρονικων, για τα πρωτα βηματα). ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΡΑΚΙ.

Φορητός φακός είναι ο στόχος ή κάποια άλλη λύση φωτισμού ?

Καλή συνέχεια!

εξωτερικα φωτα για το σπιτι.....καιρο το παλευα να βρω χρονο και τωρα παιρνω αδεια την Παρασκευη και λεω να στρωθω να το φτιαξω.

Θα βαλω στο πισω μερος της αυλης που ειναι και το σκυλακι μου, να αναβει σαν προβολεας και να διαρκει για 20 δευτερα.

Δεν ειναι κατι δυσκολο αλλα θα χρειαστει να βρω ηρεμια και χρονο.

Εγώ σκέφτομαι να φτιάξω ένα σύστημα με φωτοβολταϊκό, 2 λεντ xm-l και μια μπαταρία αυτοκινήτου να φωτίζει όλο το βράδυ, όταν προχωρώ θα ενημερώσω!!Το έχω ψάξει πάντως αρκετά!

Γιωργο και εγω το ιδιο σκεφτομαι αλλα το κοστος για ενα 40 watt φωτοβολταικο που εψαχνα ειναι στα 150 ευρω. Θελεις και μπαταριες μετα κτλ κτλ.

Αν το φτιαξεις πες μου το κοστος.

Ευχαριστω.

Η καλύτερη λύση για μένα για το φωτοβολταϊκό είναι να πάρω τις πλάκες από ebay και να τα φτιάξωόλα μόνος μου από το 0. Όχι πολύ δύσκολο αλλά θέλει χρόνο και δε ξέρω για σένα αν τον έχεις. Και εγώ προς το παρόν εκεί κόλωσα λίγο. Με 50 ευρώ σύνολο, αγοράζω τις πλάκες, τις κολλάω,τις συνδέω, φτιάχνω ένα καλούπι με πλέξιγκλας και τις βάζω μέσα. Υπολόγιζα πως μου είναι υπέραρκετό για 30watt για 10 ώρες. Καλά δεν είναι; Βάζοντας κόστος κατασκευής(λέντ-ψύξη-καλωδίωση), φωτοκύτταρο , ψιλοπράγματα και μια μπαταρία αυτοκινήτου πάω σύνολο στα 200 ευρώ νομίζω(μαζί και το φωτοκύτταρο). Αλλά πιστεύω πως θα τα σπάει. Αν θες μπορώ να γίνω πιο αναλυτικός με τα υλικά κτλ.

Γιωργο μια χαρα ολα,

αλλα το θεμα ειναι και το plexiglass που ειναι ακριβο παλι. Χρονο δεν εχω να κανω ολα αυτα αν και μου αρεσουν παρα πολυ.

30watt ειναι υπεραρκετα για να βαλεις 2 LED ΧΜ-L.

οταν φτιαξω αυτο με το φωτοκυτταρο θα το ανεβασω να το δεις.