Μικρη 4Κ για δωματιο

nikx

Senior Member
12 January 2013
480
Καλημερα ,ενδιαφερομαι για μια μικρη 4Κ 40 με 43 ιντσες για δωματιο που θα αντικαταστησει μια 26αρα Sony ΗD Ready ,το οποιο αναφερω για δυο λογους πρωτον οτι η διαφορα στις ιντσες και στην αναλυση οσο να ναι θα χτυπησει στο ματι και το οτι θα την παρω μισοτιμης απο οσο ειχα παρει την Σονυ που την ειχα πληρωσει ενα 1000ρικο πριν 10 χρονια!!

Δηλαδη μιλαμε για budget 450 με 550 ευρω.

Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην εχω θεματα με τις προδιαγραφες του 4Κ σε τοσες μικρες ιντσες δηλαδη μιλαμε για HDMI 2.0 και το κυριοτερο μην δημιουργησει προβλημα στο μελλον με κανα UHD bluray deck που θα παρω το HDCP 2.2.
Για πηγη προς το παρον θα εχω το Ferguson Ariva 4K Combo και στο μελλον κανα PS4 pro αμα δωσω το παλιο.

Εχω βρει την παρακατω σε Curved και καλη τιμη με καλυπτει οσον αφορα τo HDCP 2.2 ;; και αν οχι τι αλλο υπαρχει σε αυτες τις ιντσες σε αυτην την τιμη σε Samsung ,LG.
Link
Ευχαριστω

Last edited:
Οτι και να πάρεις θα είναι μεγάλη βελτίωση απο τις 26"

Οι μικρές 4Κ είναι ουσιαστικα για χρήσεις monitor. Τις πλήρεις προδιαγραφές του ΗDR προφανώς δεν τις καλύπτουν αφού έχουν 8bit panel. θέματα συμβατότητας πάντως δεν θα έχεις.
Μια καλή FHD σε αυτά τα χρήματα όπως η Sony 43W755 θα σου προσφέρει ποιοτικότερη εικόνα.

Last edited:
Μια πρόταση με 10 bit panel (8 bit + FRC αλγόριθμος) είναι η https://www.skroutz.gr/s/8815516/LG-43UH610V.html?keyphrase=Lg+43UH610V#specs μια εικόνα με τα χαρακτηριστικά της http://www.displayspecifications.com/en/model/a0d951f αλλά σε τέτοια τιμή παίρνεις αυτό που περιμένεις 50 hz με IPS ότι χειρότερο για δωμάτιο σαν τηλεόραση πιστεύω.
Αν δεν θα ασχοληθείς με 4k περιεχόμενο δώσε άνετα τα 150+ που ζητάει η sony για καθημερινό τηλεοπτικό περιεχόμενο θα πιάσουν τόπο.

Ναι θα ασχοληθω με 4Κ αλιμονο πια ,ολα εκει πανε,κονσολες πηγες τα παντα.:)
Kατα 90% εχω καταληξει σε αυτη Link ,το ιδανικο θα ηταν να εβγαινε σε 43" κυρτη μεσα στο budget μου αλλα δεν πειραζει.
Eιχα μια ανησυχια στο οτι δεν θα εχω full HDR αλλα διαβασα αυτο και ησυχασα καπως oτι οι διαφορες δεν θα ειναι τραγικες.

Last edited: