Μικρή βοήθεια για αγορά από eBay...

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
"Κυνηγάω" ένα προϊόν για το οποίο χρειάζομαι την βοήθειά σας σε κάτι που δεν έχω ξανασυναντήσει.
Κατ' αρχήν μιλάμε για χώρα προέλευσης το Αμέρικα.

Πάμε τώρα στα 2 σημεία που θέλω βοήθεια...

Screen_shot_2013_02_13_at_11_36_03.png

1*: Το "Import Charges" είναι υπολογισμός του φόρου που θα φάω από το τελωνείο κατά την είσοδο του προϊόντος στο Ελλαντιστάν? Και όντως να το υπολογίζω κοντά στα 111 ντόλλαρς που αναφέρει?

2*: Η διευκρίνηση/σημείωση που γράφει: "No additional import charges at delivery!" αναιρεί το σημείο (1*) ?

Τί εμπιστεύομαι και τί όχι?

αμα σε πω οτι πρωτη φορα το βλεπω αυτο!! Ενδιαφερον φαινεται... :ears:

Επιτρεπεται να ρωτησω τη φυση του προιοντος?

Συσκευή του διαβόλου... Apple Mac mini.

Κι' εγώ πρώτη φορά το συναντάω, παρότι με πολλές αγορές στο ενεργητικό μου... γι' αυτό και ρωτνάω...
Γενικώς δεν μπλέκω σε αγορές όπου δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως και 100% τα στοιχεία.

Δεν ξέρει ο πωλητής πόσα θα σου χρεώσει το τελωνείο εδώ, πόσα κιλά είναι το προιόν;

Μπορεί να στο στείλει με usps με δήλωση ποσού αγοράς $30;

Στείλε του μήνυμα και ρώτα τον.

Επειδή μιλάμε κοντά 2 εβδομάδες για το ρημάδι... και μάλλον δεν το "έχει" και πολύ... δεν είμαι σε φάση για άλλες κουβέντες μαζί του...

Εδώ για να καταλάβετε, συμφωνήσαμε σε χ ποσό... όλα κατεγραμμένα σε email επικοινωνία (εντός eBay) και αυτό ο βλάξ, πήγε και ξανάβαλε (relisted) το προϊόν σε χ+50 ντόλλαρς...
Δλδ είμαι να τον κοπανάω ρε πστ μου!!!! :violent-smiley-030:

Ε, μετά που είδα και αυτά τα "κόλπα" με τα import charges, βλέπω να τρώει απευθείας σύνδεση με Χονγκ-Κονγκ!!! :flipout:

Μπορεί να έχει πάνω από ένα, σου λέει θα δώσω το ένα στον Gojakla και το άλλο όποιος το πάρει στην τιμή χ+50 ντόλλαρς.

1 έχει.
Φαντάσου ότι το έκανε relisted γιατί δεν ήξερε (ήθελε?) να μου στείλει invoice με την συμφωνημένη μεταξύ μας τιμή αφότου πατήσω το buy now.

Δλδ να τραβάω τα βυζά μου!

Το πιθανότερο (90%) ειναι να στο σταματήσει το τελωνείο. Απο εκει και πέρα θα περιμένεις μια προσαύξηση που συνολικά μπορει να φθάσει το 40-45% της δηλωμένης αξίας του αντικειμένου + των ταχυδρομικών (στην περίπτωση που συνοδεύεται απο τιμολόγιο/απόδειξη). Αν δεν υπάρχει συνοδευτικό τιμολόγιο/απόδειξη ο τελωνειακός θα συμβουλευτεί τις σχετικές λίστες που υπάρχουν και δίνουν την ενδεικτική λιανικη τιμή του προιόντος...ο Θεός να σε φυλάει πάντως αν το αποφασίσεις...

1 έχει.
Φαντάσου ότι το έκανε relisted γιατί δεν ήξερε (ήθελε?) να μου στείλει invoice με την συμφωνημένη μεταξύ μας τιμή αφότου πατήσω το buy now.

Δλδ να τραβάω τα βυζά μου!

Γράψε του εσύ τότε πως να σου στείλει το τιμολόγιο.

Άλλες πωλήσεις δεν έχει κάνει;

ποσο στο δίνει?

το mac mini είναι κράχτης για τους τελώνες.
Θα σε κοπανήσουν.

(μεταξύ μας εγώ θα απέφευγα τον πωλητή)

Έχω αντιληφθεί πώς καλύτερα να την κάνω με... ελαφρά...

Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση και την βοήθεια στην αποφυγή... της φόλας!

@ Υπέρηχα: Σε τιμή που άξιζε να το παλέψω μέχρι εδώ.

Πάντως αντίστοιχο import charges έχει και το amazon.com και πραγματικά αξίζει γιατί η χρέωση τους είναι κατα πολύ μικρότερη του εδώ τελωνείου (την διαφορά που προκύπτει την πληρώνει το amazon)