Μικρή compact έως 300 ευρώ

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
22,723
Αθήνα
Έφτασε η ώρα αγαπητοί να περάσω κι εγώ στον κόσμο των megapixels, αφού πλέον δεν πάει άλλο με το φιλμ.
Δηλαδή όχι ότι με χαλάει αλλά ξέρετε τώρα, όταν η γυναίκα μου λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε από τις διακοπές και να κουβαλάμε όλα αυτά τα ρολά και να τα χρυσοπληρώνουμε για εμφάνιση, τότε είναι σίγουρο πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι (και το μαχαίρι στο λαιμό).

Η μηχανή θα χρησιμοποιειθεί αποκλειστικά στις διακοπές και ως πρώτη προτεραιότητα (μιλάμε για ασυμβίβαστο, τύπου βουλευτή ένα πράμα ) είναι να μπαίνει και να βγαίνει από την τσέπη σε χρόνο dt.

Με τα μαύρα μεσάνυχτα που έχω στο θέμα, έκανα ένα σχετικό ψάξιμο και απ' ότ,ι κατάλαβα όλες αυτές οι μικρές πάσχουν στο zoom. Και αλλού θα πάσχουν αλλά όπως είπα υπάρχει ασυμβίβαστο ως προς το μέγεθος. Είδα λοιπόν ότι ένα οπτικό zoom της τάξης του 4x-5x είναι ανεπαρκές.

Για να μην μακρυγορώ στην τελευταία έκθεση photovision ξεχώρισα αυτή.
http://www.europe-nikon.com/product/el_GR/products/broad/1756/overview.html

Και για έναν επιπλέον λόγο. Ήταν η μόνη που βόλευε και στο χειρισμό λόγω εργονομίας πλήκτρων.

Γνώμες για αυτή ή για κάποια άλλη;
Εννοείται πως κάθε επιπλέον χαρακτηριστικό ευπρόσδεκτο.

Το ανώτερο όριο χρημάτων είναι 300 ευρώ.

Last edited:
Πωπωπω αυτή olympus θα μου φάει όλα τα λεφτά... τι καμερούλα είναι αυτή;
Α να δούμε συγκριτικά...και ελπίζω να πέσει λίγο η τιμούλα... λιγάκι όχι πολύ.

Απάντηση: Re: Μικρή compact έως 300 ευρώ

Πωπωπω αυτή olympus θα μου φάει όλα τα λεφτά... τι καμερούλα είναι αυτή;
Α να δούμε συγκριτικά...και ελπίζω να πέσει λίγο η τιμούλα... λιγάκι όχι πολύ.

Πιστεύω πως τα 285 ευρώ είναι μία πολύ καλή τιμή για τα χαρακτηριστικά που προσφέρει :rolleyes:.

(να σημειώσω ότι δέχεται κ κάρτα SD)

αν σε ενδιαφέρει να τραβάς και βίντεο με την μηχανή τότε προτείνω την νέα sony W290, η οποία βγάζει το καλύτερο 720p που έχω δει απο μικρή... (ξεπερνάει κατά πολύ αυτό τις πανασονικ). Από φωτογραφία δεν ξέρω πως πάει, αν και έχει τον νέο αισθητήρα της σονυ