Μικρό στα 1400 κυβικά.Γνώμες

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
913
Όταν έρθει η στιγμή για αμάξι μπορείς να βρεθείς με 100 διαφορετικές γνώμες και τελικά να μπλεχτείς περισσότερο :grinning-smiley-043.

Ποιά η γνώμη σας μέχρι τα 1400? Είμαι ανάμεσα στα Peugeot 207,Opel Corsa

ΥΓ:Service,αξιοπιστία μετράνε πολύ .

Βασικά, για μικρό μικρό, θα έπαιρνα το καινούριο Fiat 500.
Απλά φετίχ.

Αλλά δεν ξέρω τι παίζει από αξιοπιστία. Εμείς λόγω δουλειάς, δεν έχουμε πρόβλημα.

Αν θες πραγματικά αξιοπιστία... Toyota!

Τέλος, μακριά από γαλλικά. Το κράμα μετάλλων που χρησιμοποιούν για τους κινητήρες τους, δεν είναι και τόσο ανθεκτικό όσο σ' ένα γερμανικό ή γιαπωνέζικο. Βέβαια στον τομέα άνεση, δεν παίζονται.

Αυτά τα ολίγα από εμένα.

207! (Ανκαι το βρίσκω κακάσχημο σαν Design)

Είχαμε 7 Peugeot στην οικογένεια και τώρα έχω ένα 206 GTi εδώ και 4 χρόνια.

Tα προβλήματα που βγάζουν τα Peugeot είναι πολύ μικρά σε σχέση με άλλες μάρκες.

fiat punto ! πρώτη μούρη στην αγορά...

Το 207 έχει θέμα με τους πλαινούς καθρέφτες , πολύ άβολοι στην οδήγηση ...
Το corsa είναι ομορφούλικο , αλλά γυναικίζει ...

Από service και αξιοπιστία , όλα τα αυτοκίνητα είναι στο ίδιο επίπεδο πάνω κάτω ... θα πρέπει να είσαι γκαντέμης για να πέσεις σε χάλια κομμάτι ...

Έχουμε το 1.4 το Corsa το 5θυρο.
Μια χαρά. Δεν είναι και το πιο νευρικό αυτοκίνητο αλλά καλά πάει. Απο άνεση σε φυσιολογικά επίπεδα, δεν μπορώ να το συγκρίνω με το παλιό μας Xantia γιατί θα το αδικήσω.

Πέρα απο αυτό , έχει πολύ μικρό πορτ-μπαγκάζ.
Έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση, καλή ποιότητα κατασκευής.
Στο δρόμο πατάει καλά. Τσιμπάει λίγο στην τιμή.
Νομίζω οτι στα ίδια χρήματα το Kia C'eed είναι πιο καλή επιλογή.

207! (Ανκαι το βρίσκω κακάσχημο σαν Design)

Είχαμε 7 Peugeot στην οικογένεια και τώρα έχω ένα 206 GTi εδώ και 4 χρόνια.

Tα προβλήματα που βγάζουν τα Peugeot είναι πολύ μικρά σε σχέση με άλλες μάρκες.

Μην το λες, κρατάμε αρχείο στο συνεργείο.
Στατιστικά, τα πιο ζημιάρικα είναι τα γαλλικά αυτοκίνητα.
Κι όταν λέω ζημιάρικα, εννοώ αυτά που βγάζουν τις περισσότερες ακριβές βλάβες.

Ακολουθεί η Ιταλία κατά πόδας.

Τελευταία βέβαια, ισχύει αυτό που λέει ο Νίκος. Υπάρχει μια σύγκλιση όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής.

και το φιεστακι δεν ειναι κακο.
εχει ωραιοτατη οδηγικη συμπεριφορα (καλα δεν τι 'πα ρε σεις?)

Κι όταν λέω ζημιάρικα, εννοώ αυτά που βγάζουν τις περισσότερες ακριβές βλάβες.

Ακολουθεί η Ιταλία κατά πόδας.
Πέρα από κάτι διακοπτάκια, κανένα Peugeot δεν μας έχει βγάλει σοβαρό πρόβλημα πριν τα 8-9 χρόνια.

Είχαμε και Lancia στην οικογένεια και ήτανε κάθε βδομάδα στο συνεργείο!!!!

και το φιεστακι δεν ειναι κακο.
εχει ωραιοτατη οδηγικη συμπεριφορα (καλα δεν τι 'πα ρε σεις?)
Καθόλου κακό!

Οδηγικά είναι ίσως το καλύτερο στην κατηγορία του και έχει μακράν το καλύτερο τιμόνι.

Είναι όμως συντηριτικό και παλιομοδίτικο ως design και έχει τρισάθλια φώτα και παλαιάς τεχνολογίας κινητήρα.

και μεταξυ των 2 που ειπες στην αρχη, το κορσα με διαφορα
Ασχολούμαι πολύ με αυτοκίνητα και μέχρι τώρα η εμπειρία μου με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Opel είναι ότι οδηγικά είναι ότι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ έχω οδηγήσει ποτέ! Δεν στρίβουν με τίποτα!!!!

Last edited:
Τι να πω, μπορεί να είσαι περίπτωση.

Πάντως, έχω πολύ μεγαλύτερο δείγμα για έρευνα, δε μπορείς να πεις.

Η σύζυγος έχει εδώ και 5 χρόνια 206...το αγόρασε πριν γίνει σύζυγος, αλλά εγώ τί φταίω τώρα που καθε 15 είμαι στο σερβις;...μια ο πολυδιακόπτης, μια οι αισθητήρες ABS, μια το ένα μια το άλλο...μια το σκ@ψε να στο β@λω...το μόνο θετικό που βλέπω στον όλο χαμό είναι οτι δεν έχει το φοβερά ακριβό σερβις....σημειωτέον επίσης οτι γενικά η ταχύτητα που κλεινουν τα ραντεβού εκει στο Κηφισό ειναι αστα να πάνε...τους λές εχει βλάβη το ABS h AIRBAG και σου λένε σε 10 μερες....τον τελευταιο χρόνο έχουν βελτιωθεί κάπως...ανταλλακτικά συχνά τα παραγγελνουν και ερχονται σε κανα δεκαημερο απο την Γαλλία...αυτα περι Πεζω απο την εμπειρια μου

Το κορσα θα το προτιμο´σα μεταξυ των δυο...είχα πριν 10 χρονια το 1.4...καλό ..νευρικό...γρήγορο...ψιλοσκοτώστρα...κάκιστο συστημα διευθυνσης ...αλλά ελάχιστες βλάβες..σχετικά φτηνο σερβις...

Μεταξύ των δυο, κορσα...

Γενικότερα δες και κάτι άλλο...γιαπωνέζικο ή σε ευρωπαικο φιέστα...

To KIA Cee'd και το Hyundai i30 πάντως είναι από τις καλύτερες επιλογές.

Ξέχνα ότι ήξερες για τα Κορεάτικα...

Είναι Made in Europe, πάρα πολύ αξιόπιστα, έχουν πολύ καλούς κινητήρες και ΣΤΡΙΒΟΥΝ κορυφή στην κατηγορία τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μικρό στα 1400 κυβικά.Γνώμες

Ναι, καίει 2λίτρα λάδι στα 1000 χιλιόμετρα!

Έχω συνάδελφο που έχει πάρει GT και θέλει να το πουλήσει!

Δεν υπαρχει άλλο 1400αρι με 170 ιππους.
Και από ότι λές δουλεύει με τα υπολοιπα 2 λίτρα λάδι (περίπου) χωρίς πρόβλημα .

Πρώτον, πού ακριβώς θα τρέξεις 170 άλογα στους ελληνικούς δρόμους;
Δεύτερον, πώς θα τα κουμαντάρεις αυτά τα άλογα με 1400 κυβικά;

Τι σόι διάρκεια ζωής έχει ένας τέτοιος κινητήρας, μου λες;

Σόρρυ για το ύφος, αλλά το συγκεκριμένο αμάξι το θεωρώ λιγο χαζομάρα...

ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΑΜΑΞΙ, ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤOYOTA YARIS KAI ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 7-10 ΧΡΟΝΙΑ!!!! :grandpa:

Και απο οδηγική συμπεριφορά ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΗ !!!
Και απο καταναλωση ΚΟΡΥΦΑΙΟ!
Και φυσικά πολύ μουράτο σχεδιο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά !!!

Για μενα ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ "μικρό" αμαξι ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ!!!!

Φιλικά....:antlers:

Last edited:
επίσης υπάρχουν και το honda jazz που σε μερικούς απο εμάς η εμφάνιση του μπορεί να ξενίζει λιγάκι. είναι όμως πρακτικότατο, με κορυφαίους χώρους εσωτερικά και με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας.
επίσης υπάρχει έκδοση με ίσως το καλύτερο cvt τις κατηγορίας(πάλι)
είναι σχετικά ακριβό όμως (με έξτρα λίστα εξοπλισμού που σου αφήνει κάποια κενά) και σε μερικές μέρες αναμένεται να εμφανιστεί ο αντικαταστάτης του .

παρόμοια περίπτωση είναι και το opel meriva !

και φυσικά αν το βαλάντιο μας το επιτρέπει υπάρχουν λύσεις όπως η A class που εμφανίζεται σε λίγο καιρό με νέο look(facelift )

ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το Renault grand modus που θα είναι μια "μεγαλύτερη" έκδοση του γνωστού σε όλους μας modus.

επίσης τελευταία υπέστη facelift και η Lancia Musa-ένα αυτοκίνητο με αδιαμφισβήτητο ιταλικό class.

όλα αυτά έχουν μερικές ομοιότητες μεταξύ τους, είναι όλα μεταξύ 3.85 και 4 μέτρων και κάτι ψιλά, έχουν πολύ καλούς χώρους αποσκευών όπως και εσωτερικούς, συνδυάζονται με αξιόλογους κινητήρες και ταιριάζουν σε ανθρώπους με συγκεκριμένες απαιτήσεις απο ένα αυτοκίνητο όπως π.χ οικογένειες .

επίσης σε θέμα service και αξιοπιστίας είναι πολύ καλές επιλογές.

υπάρχουν φυσικά και άλλες αξιόλογες επιλογές.