Mικρό Sub για συνοδεία ενεργών ηχείων.

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
755
Έχω τα IQ ηχειάκια της Roister για desktop χρήση και μπορώ να πω πως ήμουν αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση τους.
Πρόσφατα όμως τα μετέφερα σε άλλο χώρο (κάτι σε συνδιασμό γραφείο/σαλονάκι γενικά χώρος χαλάρωσης) γύρω από μια 32" TV και παρατηρώ ότι δεν έπαιζαν όπως παλιά. Ο ήχος είναι πεντακάθαρος αλλά σαν να του λείπουν οι (όποιες) χαμηλές είχε. Σίγουρα η διαφορά οφείλεται στον διαφορετικό χώρο - απόσταση ακρόασης και στο στήσιμο αλλά αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν και καθώς βλέπω και καμια ταινία μια στα τόσο εκεί θα ήθελα να είχα λίγο χαμηλό παραπάνω. Οπότε η σκέψη μου είναι για ένα μικρό SUBακι. Δεν θέλω κάτι ακριβό - δυνατό ένα μικρό μόνο να γεμίζει λίγο το χώρο καθώς υπάρχει κανονικό HC σε άλλο σημείο του σπιτιού για τις πιο "σοβαρές" προβολές.

Έχω στο μυαλό μου καναδυό μικρά (τύπου YAMAHA) αλλά έχω αμφιβολίες για την συνδεσιμότητα. Καθώς τα IQ είναι ενεργά θα πρέπει το sub να παίρνει σήμα από το line out της πηγής και στην συνέχεια να το προωθεί στα ηχεία. Δεν ξέρω όμως αν γίνεται απ'ολα τα SUΒ αυτό καθώς στις μικρές κατηγορίες δεν βλέπω έξοδο σήματος (μόνο εαν τροφοδοτούνται απο την έξοδο των ηχείων του ενισχυτή τότε βγάζουν εξοδο για τα ηχεία) κάτι που δεν μπορεί να δουλέψει στην περίπτωση μου καθώς τα δικά μου είναι ενεργά.
Έχετε καμία πρόταση να με βοηθήσετε. Να συμπληρώσω πως η πηγή ειναι HTPC με ASUS Xonar D2 κάρτα ήχου συνδεμένη όπως είναι λογικό απά την αναλογική έξοδο του μπροστινών καναλιών.