Μικρο ξεκινημα

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Αυριο λεω σιγα σιγα να μπω κι εγω στον κοσμο της δορυφορικης. Θα ερθει ο τεχνικος που ειναι φιλαρακι και θα μου τοποθετησει ενα πιατο 80εκ. με 2 lnb για Turksat και Hellas Sat. Και λεω αυτους τους 2, γιατι ο Turksat δειχνει ελευθερα αγγλικο ποδοσφαιρο, οποτε ειμαστε μια χαρα!!!!
Ολα τα παραπανω, μαζι με εναν απλο δεκτη και την τοποθετηση μου τα δινει 100. Πιστευω οτι ειναι μια χαρα, για να κανουμε μια αρχη. Το πιατο θα μου μεινει και για μετα για το καινουριο σπιτι, μαζι με το μεγαλο κινητο 2μετρο που θα βαλω.
Απλα θελω να ρωτησω, σε αυτο το 80αρι που θα βαλω τωρα, εκτος απο αυτους τους 2 δορυφορους που ανεφερα, μηπως μπορω να πιασω και κανεναν αλλο??? Να αξιζει ομως, οχι για να λεμε οτι πιασαμε ακομα εναν δορυφορο!!!

Last edited:
Καλό θα ήταν να μην πολυφορτώσεις με LNB ενα 80άρι "πιατάκι".

Άσε που δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο δορυφόρο να αξίζει εκεί γύρω απο τις 40Ε.

Απλα θελω να ρωτησω, σε αυτο το 80αρι που θα βαλω τωρα, εκτος απο αυτους τους 2 δορυφορους που ανεφερα, μηπως μπορω να πιασω και κανεναν αλλο??? Να αξιζει ομως, οχι για να λεμε οτι πιασαμε ακομα εναν δορυφορο!!!
Με δεδομένη και τη διάσταση του κατόπτρου μένεις στους δύο αυτούς δορυφόρους. Μην παραλείψεις μόνο ως κεντρικό δορυφόρο να βάλεις τον turksat.

Με δεδομένη και τη διάσταση του κατόπτρου μένεις στους δύο αυτούς δορυφόρους. Μην παραλείψεις μόνο ως κεντρικό δορυφόρο να βάλεις τον turksat.

Νομιζω μου το ειπε και ο τεχνικος αυτο. Οτι δηλαδη επειδη ο Hellas Sat ειναι πιο δυνατος, θα κεντραρει τον Turksat και θα πιασει παρακεντρα τον Hellas Sat. Καλα τα καταλαβα? :grinning-smiley-043

Νομιζω μου το ειπε και ο τεχνικος αυτο. Οτι δηλαδη επειδη ο Hellas Sat ειναι πιο δυνατος, θα κεντραρει τον Turksat και θα πιασει παρακεντρα τον Hellas Sat. Καλα τα καταλαβα? :grinning-smiley-043
Πολύ σωστά. Άντε, καλή αρχή!

Re: Απάντηση: Μικρο ξεκινημα

:award:

Να ρωτησω και κατι αλλο...Για αγωνες ποδοσφαιρου, τι ειναι προτιμοτερο να πιασω? Turksat και Hellas Sat ή Astra 1KR/1L και Hotbird???

Για ποδόσφαιρα μαλλον καλύτερα να πιάσεις τους Άραβες είτε στις 26 ανατολικά, είτε στις 7 δυτικά (επειδή εισαι πολύ νοτια πρεπει να βγαινουν με 80 εκατοστά...χωριστά εννοείται!)

Τελικα το Σαββατο προχωρησα στην εγκατασταση του πιατου (1μ) και με 2 lnb των 0.3db (καλα τα λεω? :grinning-smiley-043) πιανω Turksat και Hellas Sat. Η εικονα στον Turksat παντως ειναι τουλαχιστον 2 φορες καλυτερη απο την εικονα των καναλιων που εχει ο Hellas Sat. Οι τουρκοι τελικα ειναι πολυ πιο μπροστα απο εμας, δυστυχως!!!

Θα προσπαθησω να βαλω και καμια φωτογραφια απο την εγκατασταση μου.

Μια ερωτηση τωρα που το θυμηθηκα...Το MAD TV στον Hellas Sat δουλευει σε εσας? Γιατι εμενα στην συγκεκριμενη συχνοτητα δεν το βρισκει. Μηπως εχει σταματησει η εκπομπη του ή δεν μπορω απλα να το πιασω εγω?

Το Mad TV δεν νομιζω να εχει σταματησει (δεν διαθετω ο ιδιος ληψη των 39Ε), αλλα ειναι μια απ τις ασθενεστερες συχνοτητες οσο για το μικρο ευρος του με SR=4123 αλλα και του υψηλου FEC=7/8, δηλαδη λιγοτερο ευρος και για τα δεδομενα διορθωσης σφαλματων στην ληψη. Πρακτικα θα σου συνηστουσα (μαλλον λαμβανεις 42Ε κεντρικα) να στριψεις λιγακι το LNB με μικροβηματα και αν δεν βγει ετσι να κεντραρεις ελαφρως δυτικοτερα ωστε να δωσεις περισσοτερο κερδος προς τις 39Ε. Στο 2ο ομως ρισκαρεις να χασεις συχνοτητες απ τις 42Ε.

Απάντηση: Re: Μικρο ξεκινημα

Το Mad TV δεν νομιζω να εχει σταματησει (δεν διαθετω ο ιδιος ληψη των 39Ε), αλλα ειναι μια απ τις ασθενεστερες συχνοτητες οσο για το μικρο ευρος του με SR=4123 αλλα και του υψηλου FEC=7/8, δηλαδη λιγοτερο ευρος και για τα δεδομενα διορθωσης σφαλματων στην ληψη. Πρακτικα θα σου συνηστουσα (μαλλον λαμβανεις 42Ε κεντρικα) να στριψεις λιγακι το LNB με μικροβηματα και αν δεν βγει ετσι να κεντραρεις ελαφρως δυτικοτερα ωστε να δωσεις περισσοτερο κερδος προς τις 39Ε. Στο 2ο ομως ρισκαρεις να χασεις συχνοτητες απ τις 42Ε.

Ναι, ετσι ειναι. Κεντραρω τον Turksat στις 42Ε και παρακεντρα τον Hellas Sat στις 39Ε. Εαν ειναι ομως να ανεβαινω και να κανω καμια βλακεια και χασω ολα τα καναλια (καθοτι πρωταρης!!!) καλυτερα να μην βλεπω MAD! :grinning-smiley-043

Απλα το ειχα απορεια, γιατι διαβαζω οτι για τον Hellas Sat δεν θελει και μεγαλες απαιτησεις σε πιατο (50εκ) κι επειδη εχω βαλει 1μ πιατο, ελεγα μηπως και υπαρχει κανενα αλλο προβλημα...

Εχω βαλει NECO πιατο και δεκτη. Τι λενε αυτα, ειναι καλα?? Tα LNB αν θυμαμαι καλά ειναι SHARP 0.3DB.

Πολύ καλά είναι. Ο δέκτης ποιος ακριβώς είναι;

Σεραφειμ, ειμαι στο γραφειο τωρα και δεν θυμαμαι. Οταν παω σπιτι θα το δω και θα το γραψω. Θα τραβηξω και καμια φωτογραφια της εγκαταστασης για να κανω post.
Παντως αυτο που μου εκανε εντυπωση, και σε εμενα και στον τεχνικο, ειναι οτι στο δεκτη δεν ειχε μεσα περασμενο τον Hellas Sat καθολου!!! Φυσικα δεν υπηρχε προβλημα, τον περασαμε χειροκινητα καθως και τις συχνοτητες.

40 εκ σε ΚΕΝΤΡΑΡΙΣΜΕΝΟ πιάτο στον HellasSat κι όχι με παράκεντρο πιάτο! :afro:

Εννοεις οτι για να πιασω το MAD πρεπει να βαλω κι αλλο πιατο που να βλεπει μονο τον Hellas Sat?

Κοιταξε, 50εκ για πληρης ληψη του Hellas Sat 2 δεν επαρκουνε. Επειδη η πλειοψηφια των Ελληνων ενδιαφερεται μονο για την 12524V που καβαλαει και τα περισσοτερα καναλια, οπως μπορεις να δεις π.χ. στο http://www.lyngsat.com/hellas2.html, δεν ψαχνει τα αλλα.

Εκτος την περιπτωση της 10956V με τα Mad πρεπει να θεωρησουν και οσα βλεπεις με μικρο SR και υψηλο FEC οπως το βουλγαρικο Bulsatcom και το ρουμανικο Dolce. Επισης κρισημα ειδικα στην δυτικη Ελλαδα πρεπει να θεωρηθουν οσες συχνοτητες βγαινουν απ την δεσμη S2, ειδικα η 11512Η με τα ουκρανικα τα οποια ανεβασαν το FEC τους στα 7/8 για να εκμεταλλευουν πιο καλα τη χωρητηκοτητα της ταδε συχνοτητας. Με λιγα λογια, ακομα και εντος Ελλαδος μονο αν δεν υπαρχει χωρος θα εβαζα το 50ρι γνωριζοντας ομως οτι χανω ενα μεγαλο μερος των συχνοτητων και της κυριας οταν βρεχει δυνατα. Προσωπικα δεν θα βαζα μικροτερο των 90εκ στα πολυ ανατολικα και 1.10μ στα πολυ δυτικα της χωρας εννοειται κεντραροντας 39Ε. Σε σενα οι 39Ε με τελεια ρυθμιση αποδιδουν περιπου σαν σε μια 90εκ.

Υ.Γ.: Βλεπω την 12524Η να εκπεμπει και προς Νοτια Αφρικη απο αλλο πομπο η οποια βεβαια δεν λαμβανεται πουθενα στην Ευρωπη.

Last edited:

Κοιταξε, 50εκ για πληρης ληψη του Hellas Sat 2 δεν επαρκουνε. Επειδη η πλειοψηφια των Ελληνων ενδιαφερεται μονο για την 12524V που καβαλαει και τα περισσοτερα καναλια, οπως μπορεις να δεις π.χ. στο http://www.lyngsat.com/hellas2.html, δεν ψαχνει τα αλλα.

Εκτος την περιπτωση της 10956V με τα Mad πρεπει να θεωρησουν και οσα βλεπεις με μικρο SR και υψηλο FEC οπως το βουλγαρικο Bulsatcom και το ρουμανικο Dolce. Επισης κρισημα ειδικα στην δυτικη Ελλαδα πρεπει να θεωρηθουν οσες συχνοτητες βγαινουν απ την δεσμη S2, ειδικα η 11512Η με τα ουκρανικα τα οποια ανεβασαν το FEC τους στα 7/8 για να εκμεταλλευουν πιο καλα τη χωρητηκοτητα της ταδε συχνοτητας. Με λιγα λογια, ακομα και εντος Ελλαδος μονο αν δεν υπαρχει χωρος θα εβαζα το 50ρι γνωριζοντας ομως οτι χανω ενα μεγαλο μερος των συχνοτητων και της κυριας οταν βρεχει δυνατα. Προσωπικα δεν θα βαζα μικροτερο των 90εκ στα πολυ ανατολικα και 1.20μ στα πολυ δυτικα της χωρας εννοειται κεντραροντας 39Ε. Σε σενα οι 39Ε με τελεια ρυθμιση αποδιδουν περιπου σαν σε μια 90εκ.

Αυτο πρεπει να συμβαινει. Καθοτι ειμαι νοτιοανατολικα (Ροδο), για αυτο προφανως δεν μπορω να πιασω ουτε τα ουκρανικα ουτε και το MAD TV. Προφανως θα θελει λιγο μεγαλυτερο πιατο για αυτες τις συχνοτητες. Δεν πειραζει, ολα τα αλλα τουλαχιστον παιζουν μια χαρα.

Μπορω πανω σε αυτο το πιατο να βαλω και κανενα 3ο lnb για κανεναν αλλο δορυφορο, που να αξιζει ομως και να εχει καλα ελευθερα???