Μικροκυματα-Τυχαιο TEST

Dion999

AVClub Addicted Member
13 November 2006
1,808
Athens-προς τα βορεια
Το ιδιο post το εχω βαλει και στη κατηγορια "GADGETS" αλλα νομιζω οτι πρεπει να μπει και εδω για να το διαβασει περισσοτερος κοσμος...

Video-sender σε αποσταση 15-20 μετρων απο video-reciever(σαλονι-κραβατοκαμαρα)....,φουρνος μικροκυματων καπου στο ενδιαμεσο αλλα οχι στην ιδια ευθεια(κουζινα φυσικα).....,ανοιγμα του φουρνου μικροκυματων για 1-2min και "βολτα" απο κρεβατοκαμαρα οπου ηταν ανοιχτο το video-sender και "επαιζε" κανονικα.....εικονα μηδενικη και μηνυμα απο το video-sender οτι μεγαλη ποσοτητα ακτινοβολιας παρεμβαλετε!!!!!!!!!!(στα αγγλικα φυσικα).Εμεινα καγκελο!!!! Ενοειται με το που εκλεισε ο φουρνος ολα επανηλθαν οπως πριν.
Συμπερασμα:εχω την εντυπωση οτι εχουμε "φαει" μεγαλο δουλεμα σχετικα με την "ακινδυνοτητα" των φουρνων-μικροκυματων....

(για οσους-ες δε γνοριζουν το video-sender ειναι μια συσκευη που μεταφερει ασυρματα την εικονα και τον ηχο και λειτουργει στα 2.4ghz)

Re: Απάντηση: Μικροκυματα-Τυχαιο TEST

Αυτό το δούλεμα τρώμε και με τα "ακίνδυνα" κινητά.
Με ακτινιβολία "εντός των επιτρεπτών ορίων".
Ενοειται.......η μεγαλη ομως αποσταση του φουρνου απο το video-sender και η παντελης διακοπη του σηματος παραληλα με το προηδοποιητικο μηνυμα περι υψηλης ακτινοβολιας ηταν οντως κατι που δε περιμενα με τιποτα!

νομίζω πρέπει να το είχα αναφέρει κάποτε. Εργαστηριακή μέτρηση στην προηγούμενη δουλειά μου:

Δουλεύαμε πάνω σε ένα σύστημα ασύρματης μετάδοσης ήχου στα πίσω ηχεία, χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο 80211. κάποια φάση και ενώ έχουμε μετρήσεις με spectrum analyser και όλα πάνε καλά, κάποιος συνάδελφος έβαλε να ζεστάνει μια μακαρονάδα στον φούρνο μικροκυμάτων. Το link πήγε κατά διαόλου, στον analyser βλέπαμε τεράστιες παρεμβολές σε όλο το εύρος των συχνοτήτων, και όλοι απορούσαμε γιατί. Μετά ξαναέγιναν όλα καλά. Και μετά είδαμε το παλικάρι να σκάει μύτη με τη μακαρονάδα, και καταλάβαμε. Μετά λοιπόν για κανένα 2ωρο μετράγαμε τον φούρνο μικροκυμάτων, και μετά από αυτές τις μετρήσεις πηγα σπίτι και πέταξα τον φούρνο από το παράθυρο...

Έλα ρε, δεν τρέχει τίποτα.

Το πρόβλημα θα ήταν αν λειτουργώντας το video sender ζεσταινόταν το φαγητό στο φούρνο χωρίς να τον ανάψεις.

Τοτε θα γλιτωνα ρευμα!!!

Μήπως η παρεμβολή είναι απο την λειτουργία της γεννήτριας και όχι απο τα μικροκύματα μέσα στον φούρνο?

Μήπως έχεις διαρροή απο τον φούρνο? ή ο φούρνος δεν είναι αξιόπιστη κατασκευή?

νομίζω πρέπει να το είχα αναφέρει κάποτε. Εργαστηριακή μέτρηση στην προηγούμενη δουλειά μου:

Δουλεύαμε πάνω σε ένα σύστημα ασύρματης μετάδοσης ήχου στα πίσω ηχεία, χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο 80211. κάποια φάση και ενώ έχουμε μετρήσεις με spectrum analyser και όλα πάνε καλά, κάποιος συνάδελφος έβαλε να ζεστάνει μια μακαρονάδα στον φούρνο μικροκυμάτων. Το link πήγε κατά διαόλου, στον analyser βλέπαμε τεράστιες παρεμβολές σε όλο το εύρος των συχνοτήτων, και όλοι απορούσαμε γιατί. Μετά ξαναέγιναν όλα καλά. Και μετά είδαμε το παλικάρι να σκάει μύτη με τη μακαρονάδα, και καταλάβαμε. Μετά λοιπόν για κανένα 2ωρο μετράγαμε τον φούρνο μικροκυμάτων, και μετά από αυτές τις μετρήσεις πηγα σπίτι και πέταξα τον φούρνο από το παράθυρο...

Ετσι ακριβως! Ακομα και 100 κινητα να "μιλανε" την ιδια στιγμη σε ενα μικρο δωματιο κατι τετοιο δε θα συνεβαινε!

Μήπως η παρεμβολή είναι απο την λειτουργία της γεννήτριας και όχι απο τα μικροκύματα μέσα στον φούρνο?

Μήπως έχεις διαρροή απο τον φούρνο? ή ο φούρνος δεν είναι αξιόπιστη κατασκευή?

Το ιδιο συμβαν με το δικο μου αναφερει και ο φιλος παραπανω!(photis). O φουρνος ειναι απο τις γνοστες(και ισως ποιο ακριβες γερμανικες μαρκες).

ενας καλος φουρνος μικροκυμάτων ειναι 2000W
Ενα κινητό κάτι mW τι σύγκριση είναι αυτη λοιπόν?

Αρα αξιόπιστη κατασκευή, τότε η έχεις διαρροή (shit happens) η παρεμβάλει ο μηχανισμός των μικροκυμμάτων.
Εσυ εννοείς οτι τα μικροκύματα ειναι ελευθερα κατα την λειτουργία της συσκευής?

Βασικά υπάρχει ένα "πέπλο" στην όλη υπόθεση.
Δε μπορεί κάποιος να μας πει τι είναι βλαβερό και πόσο.

Εγώ πάντως καλού-κακού όταν ζεσταίνω φαγητό στο μάικρογουέηβ φεύγω από την κουζίνα.

Έχουμε γεμίσει ακτινοβολίες στα σπίτια μας, αλλά το πόσο βλαβερά είναι όλα αυτά ακόμη δεν το ξέρουμε.

Κινητά, βίντεο senders, wifi, φούρνοι μικροκυμάτων...

ενας καλος φουρνος μικροκυμάτων ειναι 2000W
Ενα κινητό κάτι mW τι σύγκριση είναι αυτη λοιπόν?

Αρα αξιόπιστη κατασκευή, τότε η έχεις διαρροή (shit happens) η παρεμβάλει ο μηχανισμός των μικροκυμμάτων.
Εσυ εννοείς οτι τα μικροκύματα ειναι ελευθερα κατα την λειτουργία της συσκευής?

Αν χτυπησει το κινητο ενω βρισκομαι κοντα στη tv της κρεβατοκαμαρας θα παρουσιαστουν παρεμβολες στην τηλεοραση.....οποτε εκει "κολουσε" η συγκριση,στην ακτινοβολια που παραγουν τα κινητα.Φυσικα ολες οι "επισημες" ερευνες μεχρι τωρα λενε οτι οσο απομακρυνεσε απο τον φουρνο τοσο ελλατωνετε η ακτινοβολια....το θεμα ομως ειναι οτι με αυτο το τυχαιο test αλλα καταλαβα! Επειδη το ιδιο φαινομενο παρουσιαστηκε και στον φιλο "photis" φανταζομαι οτι δεν υπαρχει καποια διαρροη και κατι μου λεει οτι και 100 φουρνους να τσεκαρω παλι το ιδιο θα συμβει!
Φυσικα θα προσπαθησω να δω αν οντως υπαρχει διαρροη αν και πολυ χλομο το βλεπω.
(τουλαχιστον τον χρησιμοποιω ελλαχιστα!)

Η ταυτόχρονη λειτουργία πολλών κινητών στον ίδιο χώρο, χωρίς την παρουσία παρεμβολών μεταξύ τους, οφείλεται στο γεγονός, ότι το σήμα τους είναι κατάλληλα διαμορφωμένο. Η παρεμβολή του φούρνου δεν σημαίνει ότι αυτός είναι ελαττωματικός, ή ότι εκπέμπει μεγάλα ποσά ακτινοβολίας, αλλά απλώς ότι η ακτινοβολία του έχει αρκετή ισχύ, ενώ η λειτουργία του πραγματοποιείται στην ίδια συχνοτική περιοχή με κάποια συσκευή Bluetooth, κάποιο ασύρματο δίκτυο, ή ό,τι άλλο, (ISM Band), και δεν είναι διαμορφωμένη, οπότε ενοχλεί. Βέβαια, το πόσο ενοχλητική είναι στους ιστούς του ανθρωπίνου σώματος είναι ένα ζήτημα, αλλά το ίδιο ζήτημα υπάρχει και με τις συσκευές Bluetooth, και με τα ασύρματα δίκτυα.

Πάντως, το όλο ζήτημα έχει και την πλάκα του, καθώς η σχετική προβληματική που εγείρεται στη σχετική αρθρογραφία, από ειδικούς και μη, στοχεύει μόνο σε συσκευές που λειτουργούν επί τούτου, δηλαδή για να εκπέμπουν, και περνά στο ντούκου τα GHz στα οποία πάλλονται κάποια άλλα κυκλώματα, τα οποία δυνάμει μπορεί να απέχουν ελάχιστη απόσταση από τα γεννητικά όργανα ενός ανθρώπου, λειτουργώντας μέσα σε μια συσκευή που επικράτησε να ονομάζεται laptop. Για να μην αναφέρουμε το ασύρματο Bluetooth ποντίκι που χρησιμοποιεί κάποιος επαγγελματίας επί πολλές ώρες καθημερινά, έχοντάς το μέσα στο χέρι του.

ενώ η λειτουργία του πραγματοποιείται στην ίδια συχνοτική περιοχή με κάποια συσκευή Bluetooth, κάποιο ασύρματο δίκτυο, ή ό,τι άλλο, (ISM Band),

Αυτο μου περασε και εμενα απο το μυαλο μια και ο φουρνος οπως και το video-sender λειτουργουν στα 2.4ghz

Μόλις έκανα τη δοκιμη.

Το video sender βρίσκεται στο σαλόνι και η υποδοχή του γίνεται στην κρεβ/ρα.
Απόσταση 13m, τα μικροκύματα βρίσκονται κάπου στη μέση.
Αποτέλεσμα : μια ελαφριά γραμμή (παρεμβολή) που ανεβοκατεβαίνει αργά, κατα άλλα η εκόνα ήταν μια χαρά.

σ.σ. ο φούρνος είναι ηλεκτρονικός και ακριβός Γερμανικός, ο video sender είναι Κορέα και πολύ φθηνός.

επισης οποιος εχει wireless router 802.11b ή 802.11g που και αυτα δουλευουν στα 2.4GHz θα δουν προβλημα με την συνδεση τους οσο δουλευει ο φουρνος μικροκυματων..

τα router με πρωτοκολλο 802.11a δεν εχουν προβλημα επειδη δουλευουν στα 5GHz..

Αν θελετε να μετρησουμε την ακτινοβολια απο ενα Video Sender μπορουμε να το κανονισουμε εχω εναν αναλογικο μετρητη.

Μόλις έκανα τη δοκιμη.

Το video sender βρίσκεται στο σαλόνι και η υποδοχή του γίνεται στην κρεβ/ρα.
Απόσταση 13m, τα μικροκύματα βρίσκονται κάπου στη μέση.
Αποτέλεσμα : μια ελαφριά γραμμή (παρεμβολή) που ανεβοκατεβαίνει αργά, κατα άλλα η εκόνα ήταν μια χαρά.

σ.σ. ο φούρνος είναι ηλεκτρονικός και ακριβός Γερμανικός, ο video sender είναι Κορέα και πολύ φθηνός.

Οταν λες φθηνος ο video-sender τι ενοεις? κατι παλιους με μονο το sender που ψαχνεις να βρεις σε ποιο καναλι εκπεμπει στην tv?
Επειδη μαλον τον ιδιο φουρνο πρεπει να εχουμε...τον ανοιξες στο απλο ξεπαγωμα? Εγω στο full τον ειχα οταν εγινε το συγκεκριμενο συμβαν!!! :flipout:

Πάντως τα αποτελέσματα των ακτινοβολιών μάλλον θα φανούν στα παιδιά μας, για να μην πω στα εγγόνια μας...