Μην βάλετε βενζίνη την Τετάρτη 14 Μαρτίου 200

Πριν λίγη ώρα έλαβα το παρακάτω email:

Αντιδράστε στην απροκάλυπτη επίθεση στην τσέπη μας. Μην βάλετε βενζίνη την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007, και στείλτε αυτό το email σε όλους όσους γνωρίζετε. Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο το καλύτερο!

Φτάνει πια....

Εδώ και 10 ημέρες συμβαίνει κάτι παράξενο και εξωπραγματικό στην χώρα μας.

Παρότι οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς μειώθηκαν αισθητά και παραμένουν χαμηλά, η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια αυξήθηκε κατά 10 περίπου λεπτά το λίτρο, σε όλα τα πρατήρια βενζίνης.

Γιατί έγινε αυτό; Αυξήθηκε η τιμή του αργού; ΟΧΙ. Υπάρχουν αποθέματα που αγοράστηκαν με ακριβή τιμή; ΟΧΙ

Τότε τι συμβαίνει;

Είναι απλό:

Μειώθηκαν 30-40% τα έσοδα των πρατηρίων από την πώληση πετρελαίου θέρμανσης λόγω της καλοκαιρίας.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επαναφέρει το θέμα των ταμειακών μηχανών στα πρατήρια, για να μπορεί να ελέγχει τους τζίρους τους.

Όλα αυτά όμως δεν αρέσουν στο καρτέλ των καυσίμων. Δεν θέλουν να μειωθούν τα έσοδα τους ούτε δραχμή και αποφασίζουν να αλλάξουν προς τα πάνω τις τιμές τους. Άλλωστε σε μια χώρα που αύξησε εν μια νυκτί το ΑΕΠ της κατά 25%, οι καταναλωτές δεν έχουν ανάγκη.

Έτσι είναι όμως; Είμαστε πράγματι τόσο πλούσιοι; Είμαστε πράγματι τόσο πρόθυμοι να συντηρήσουμε το εισόδημα του καρτέλ από την δική μας τσέπη έτσι αβίαστα;

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε; Μπορούμε να αντιδράσουμε. Μπορούμε να δείξουμε σε αυτούς που βάζουν αβίαστα το χέρι στην τσέπη μας με το έτσι θέλω, ότι δεν είμαστε αγελάδες να μας αρμέγουν, είμαστε το χέρι που τους ταίζει...

Την επόμενη Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007, μην βάλετε βενζίνη στο αυτοκίνητο σας. Αφήστε το σπίτι.. πάρτε το λεωφορείο...πάρτε το ποδήλατο...μοιραστείτε την διαδρομή με έναν φίλο σας... αλλά μην βάλετε βενζίνη... αφού είναι τόσο φθηνή και τα κέρδη του καρτέλ τόσα λίγα, δεν θα πάθει κανείς τίποτα αν τα βενζινάδικα δεν έχουν πελάτες για μια μέρα.

Ή μήπως όχι; Μήπως θα δείξουμε επιτέλους οτι δεν είμαστε πρόβατα αλλά ενεργοί και νοήμονες πολίτες;

Πώς σας ακούγετε;

Και να πουλούσαν σωστές βενζίνες όπως στο εξωτερικό... Οι κινητήρες μας είναι στο έλεος του κάθε καραγκιόζη που θέλει να κονομήσει...
Ανεξέλεγκτοι σε όλα οι κύριοι..

αυτό μου θυμίζει όλους τους σοφούς που βγαίνουν κάθε μέρα στο ράδιο και λένε μην παίρνετε το αμάξι σας στην πόλη.....

Και εγώ που μένω 25 χλμ έξω από το κέντρο που είναι η δουλειά μου?
Που θέλω 3 λεωφορεία γιά να πάω και σύνολο κάπου 2 ώρες το πρωί και άλλες δυό στην επιστροφή?
Και που χρειάζομαι το αυτοκίνητο γιατί από το κέντρο μπορεί να πρέπει να πάω 50 χλμ αλλού γιά δουλειά....

Όλοι οι σοφοί εδώ ήρθαν.

Εγώ βάζω βενζίνη μέρα παρά μέρα σχεδόν.
Εντάξει.
Θα βάλω σήμερα και μεθαύριο....

αυτό μου θυμίζει όλους τους σοφούς που βγαίνουν κάθε μέρα στο ράδιο και λένε μην παίρνετε το αμάξι σας στην πόλη.....

Και εγώ που μένω 25 χλμ έξω από το κέντρο που είναι η δουλειά μου?
Που θέλω 3 λεωφορεία γιά να πάω και σύνολο κάπου 2 ώρες το πρωί και άλλες δυό στην επιστροφή?
Και που χρειάζομαι το αυτοκίνητο γιατί από το κέντρο μπορεί να πρέπει να πάω 50 χλμ αλλού γιά δουλειά....

Όλοι οι σοφοί εδώ ήρθαν.

Εγώ βάζω βενζίνη μέρα παρά μέρα σχεδόν.
Εντάξει.
Θα βάλω σήμερα και μεθαύριο....

Πάρε το ποδήλατο Δημήτρη.
Θα κάνεις και ωραίους τετρακέφαλους:BDGBDGB53: :BDGBDGB53:
:flipout: :flipout: :flipout:

Δυστυχώς φίλοι μου ότι και να κάνουμε
δεν νομίζω ότι θα ιδρώσει το αυτί τους.....

φυσικά...δεν θα ιδρώσει.
Μεθαύριο θα την βάλουν 1.15 από 1.07 και θα πατσίσουν....

To αστείο είναι ότι όλα αυτά γίνονται με την ανοχή του κράτους.
Εντάξυ δεν βάζουμε την Τετάρτη κάποια στιγμή όμως δεν θα βάλουμε?

Τα βενζινάδικα δεν είναι κρατικά μαγαζιά. Ζούμε σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς. Το μόνο αντίμετρο είναι η ίδια η αγορά, ο ανταγωνισμός μόνο θα ρίξει την τιμή. Βρείτε το φθηνότερο και καθίστε λίγο παραπάνω στην ουρά για να τσεκάρετε λίγο και τον καπιταλισμό, αν είναι καλολαδωμένος.:grandpa:

Αχ ,που ειναι εκεινος ο υπουργος, που ειχε υποσχεθει, οτι θα διελυε το καρτελ των 7 αδελφων,εισαστε κακοι και απιστοι που δεν τον αφησανε να ολοκληρωσει το εργο του.Ποτε δεν τον καταλαβαμε και δεν τον πιστεψαμε γιαυτο τωρα τα τραβαμε,βεβαια εκεινος προσωπικα,λογω εισοδηματος,δεν δινει και πολυ σημασια σε τετοιες λεπτομεριες

Απάντηση: Re: Μην βάλετε βενζίνη την Τετάρτη 14 Μαρτίου 200

Τα βενζινάδικα δεν είναι κρατικά μαγαζιά. Ζούμε σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς. Το μόνο αντίμετρο είναι η ίδια η αγορά, ο ανταγωνισμός μόνο θα ρίξει την τιμή. Βρείτε το φθηνότερο και καθίστε λίγο παραπάνω στην ουρά για να τσεκάρετε λίγο και τον καπιταλισμό, αν είναι καλολαδωμένος.:grandpa:

Ευάγγελος Κυρίτσης : ο τελευταίος ρομαντικός σε αυτό το φόρουμ.

( Χωρίς παρεξήγηση , έτσι ; )

Δυστυχώς η Ελλάδα ακολουθεί τα Αμερικάνικα πρότυπα στη χρήση του αμαξιού, δηλαδή... παντού. Τα ΜΜΜ θεωρούνται ότι είναι για τους δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Το θέμα δεν είναι να μη βάλουμε βενζίνη μία μέρα, αλλά να βρούμε τρόπους να γλυτώσουμε διαδρομές. Ενδεικτικά, πόσα αυτοκίνητα βλέπετε κάθε πρωί στο δρόμο με μόνο τον οδηγό; Εγώ αναρρωτιέμαι, πόσοι από αυτούς μπορούν να επικαλεστούν άστατο ωράριο, έλλειψη συναδέλφων στην ίδια περιοχή κ.λπ.;

Δηλαδή η επιτροπή ανταγωνισμού, και ο έλεγχος των ολιγοπωλείων και τον μονοπωλείων δεν υφίστανται σε μια ελεύθερη αγορά; Πείτε το αυτό στον Μπιλ Γκέιτς που επειδή θεώρησε ότι κάνιε κουμάντο στην αγορά έφαγε το ένα γερό πρόστιμο μετά το άλλο. Και αυτά στην μέκκα του Καπιταλισμού, την Αμερική. Από που κι ως που ελεύθερη αγορά σημαινει αγορά χωρίς κανόνες;

Και άντε και ακολουθούμε τη συμβουλή σας. Ξέρετε πόσο κοστίζει να πάω από τη Ν. Φιλαδέλφεια, μέχρι τον Γέρακα (που έχει τη φτηνότερη βενζίνη); Τί κέρδος θα έχω; Ή θα αλλάξει κάτι αν πάω στον φτηνότερο της γειτονιάς μου όταν όλοι μαζί έχουν φουσκώσει τις τιμές; Μια χαρά κίνηση είναι αυτή. Και μακάρι να συνεχιστεί. Και μακάρι να ακολουθήσουμε και τη συμβουλή του Λευτέρη και να νιώσουν στο πετσί τους οι επιτήδειοι τον αρχαιότερο νόμο της αγοράς. Αυτόν της προσφοράς και της ζήτησης.