Mini ITX Bulid - Budget ~350

woodpecker

Senior Member
20 September 2007
318
Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα HTPC.

Αρχικά θα ήθελα να καταφέρω ένα κόστος ~ 350 .

Όπως βλέπετε, οι επιλογές μου είναι της τάξης των 440 οπότε ακούω προτάσεις για να κόψω από κάτου αυτά τα 90 .

Σημειωτέο ότι δεν χρειάζομαι δίσκους γιατί υπάρχει ήδη NAS. Οπότε αρκεί ένα SSD για το λογισμικό.

Αυτά τα οποία ζητάω από το HTPC είναι :

1. Ψιλό αθόρυβο (χωρίς υπερβολές)
2. Να μπορεί να παίξει τα πάντα, ακόμα και ένα πιθανό 4k
3. Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια
4. Με ενδιαφέρει όμως να έχω πάνω Windows και γενικά να πειραματίζομαι με το OS.

Case (50 ) : κάποιο πολύ μικρό είτε Coolermaster 110 ή Prodigy bitfenix ή είμαι ανοικτός σε προτάσεις (το max είναι ένα coolermaster 130) 50
CPU (120 ): Intel core i3 -4xxx (Hasswell)
M/board (140 ): Asrock z97e- ITZ/ac
SSD (60 ): Kingston 120GB SSDnow V300 2.5 SataIII
PSU (70 ): Coolermaster G550M 550w

Σας ευχαριστώ,

Ραμ δεν βλέπω...
Κατά τ' άλλα κόψε στάνταρ από το τροφοδοτικό. Με ένα καλό επώνυμο των 50 ευρώ θα σαι εντάξει. Ας έχει και 450 βατ. Αν δεν βάλεις βαρβάτη εξτρά κάρτα γραφικών, δεν έχεις θέμα. Πάνω από 120 βατ, άντε 150 δεν νομίζω να καίει το σύστημά σου.

θα κατεβασεις το κοστος αν κοιταξεις κατι σε amd,επίσης παρε ενα καλυτερο ssd με λιγα χρηματα πιο πανω (samsung π.χ)

Ραμ δεν βλέπω...
Κατά τ' άλλα κόψε στάνταρ από το τροφοδοτικό. Με ένα καλό επώνυμο των 50 ευρώ θα σαι εντάξει. Ας έχει και 450 βατ. Αν δεν βάλεις βαρβάτη εξτρά κάρτα γραφικών, δεν έχεις θέμα. Πάνω από 120 βατ, άντε 150 δεν νομίζω να καίει το σύστημά σου.

Ωπ ... άλλο ένα 80αρι ...

Έχεις κάποια πρόταση για PSU των 50

Θα χρειαστώ κάρτα γραφικών πιστεύεις ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

θα κατεβασεις το κοστος αν κοιταξεις κατι σε amd,επίσης παρε ενα καλυτερο ssd με λιγα χρηματα πιο πανω (samsung π.χ)

Έχεις πρόταση για συνδυασμό AMD + Motherboard ?

π.χ ο A8-7600 δεν μου φαίνεται και πολύ φθηνότερος

το δικο μου ειναι a6 6400k + asrock FM2A85X-ITX+ 4giga RAM .Δεν εχω δοκιμασει δυσκολα πραγματα οπως software decoding και frame intepolation ,αλλα οτι αλλο του εχω δωσει το εχει παιξει με ανεση,hd 3d ,blueray,Blueray3D, iso bd 3D ...κτλ.ειτε απο usb ειτε απο το δικτυο μεσω gigabit NAS.
με ~140 ευρω εισαι κομπλε και δεν χρειαζεσαι καρτα γραφικων.

Last edited:
Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα HTPC.

Αρχικά θα ήθελα να καταφέρω ένα κόστος ~ 350 .

Όπως βλέπετε, οι επιλογές μου είναι της τάξης των 440 οπότε ακούω προτάσεις για να κόψω από κάτου αυτά τα 90 .

Σημειωτέο ότι δεν χρειάζομαι δίσκους γιατί υπάρχει ήδη NAS. Οπότε αρκεί ένα SSD για το λογισμικό.

Αυτά τα οποία ζητάω από το HTPC είναι :

1. Ψιλό αθόρυβο (χωρίς υπερβολές)
2. Να μπορεί να παίξει τα πάντα, ακόμα και ένα πιθανό 4k
3. Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια
4. Με ενδιαφέρει όμως να έχω πάνω Windows και γενικά να πειραματίζομαι με το OS.

Case (50 ) : κάποιο πολύ μικρό είτε Coolermaster 110 ή Prodigy bitfenix ή είμαι ανοικτός σε προτάσεις (το max είναι ένα coolermaster 130) 50
CPU (120 ): Intel core i3 -4xxx (Hasswell)
M/board (140 ): Asrock z97e- ITZ/ac
SSD (60 ): Kingston 120GB SSDnow V300 2.5 SataIII
PSU (70 ): Coolermaster G550M 550w

Σας ευχαριστώ,
Τα shuttle τα είδες καθόλου? Εγώ έχω το dx81 και περιμένω τις μνήμες για να το εγκαταστήσω. Σε review που διάβασα κάνει αυτά που θες.