Μήπως είμαι για καινούργιο AV Receiver??

Το TrueHD sound όπως λέγεται, θα είναι το νέο φορμάτ ήχου που θα έχουν τα HDDVD και Bluray δισκάκια. Θα υποστηρίζουν πάλι 5.1 ήχο, θα λέγεται Dolby Digital+ και DTS+ αλλά η διαφορά θα είναι ότι λόγω της μεγάλης χωρητικότητας του μέσου, η πληροφορία θα είναι ασυμπίεστη και όχι όπως τώρα που είναι καρασυμπιεσμένη για να χωρέσει. Αυτό στην πράξη θα σημαίνει ίσως καλύτερη διασπορά, ευκρίνεια, πιό ρεαλιστικός ήχος τέλος πάντων. Αυτός ο ήχος σίγουρα θα περνάει από την πηγή στον ενισχυτή μέσω HDMI. Δεν ξέρω αν θα περνάει ΚΑΙ με τον κλασσικό τρόπο (coaxial, οπτική).
Επίσης δεν γνωρίζω αν τα HD - Blu ray δισκάκια θα συνεχίσουν να περιέχουν και τα κλασσικά φορμάτ (χλωμό το βλέπω).

komhst said:
Tι 5.1 τι 6.1 τι 7.1 αφού τελικά όλοι το πολύ 5 ηχεία + sub έχουμε σπίτι μας. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κανέναν φίλο μου που να έχει βάλει παραπάνω...

εχω 7.1 και σε εναν φιλο που εστησα ενα συστημα 7.2 -bye-

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Το TrueHD sound όπως λέγεται, θα είναι το νέο φορμάτ ήχου που θα έχουν τα HDDVD και Bluray δισκάκια. Θα υποστηρίζουν πάλι 5.1 ήχο, θα λέγεται Dolby Digital+ και DTS+ αλλά η διαφορά θα είναι ότι λόγω της μεγάλης χωρητικότητας του μέσου, η πληροφορία θα είναι ασυμπίεστη και όχι όπως τώρα που είναι καρασυμπιεσμένη για να χωρέσει. Αυτό στην πράξη θα σημαίνει ίσως καλύτερη διασπορά, ευκρίνεια, πιό ρεαλιστικός ήχος τέλος πάντων. Αυτός ο ήχος σίγουρα θα περνάει από την πηγή στον ενισχυτή μέσω HDMI. Δεν ξέρω αν θα περνάει ΚΑΙ με τον κλασσικό τρόπο (coaxial, οπτική).
Επίσης δεν γνωρίζω αν τα HD - Blu ray δισκάκια θα συνεχίσουν να περιέχουν και τα κλασσικά φορμάτ (χλωμό το βλέπω).

θα δουλευουν κανονικοτατα με τον κλασικο τροπο και θα περιεχουν και τα κλασικα φορματ .!!!!!!!

δεν τους συμφερει να χασουν πελατες απο τετοια ......

δηλ,ποιος ειναι διαθεσιμος να πεταξει τους ενυσχητες του μονο και μονο για 30 τιτλους η 50 τιτλους HD ;;;;; γιατι τοσους τιτλους θα εχουμε πανω κατω στη συλογη μας !! αφου τους αλλους τους εχουμε ηδη σε DVD.

αυτο το εχουν σκεφτει πολυ αυτοι .......

Re: Απάντηση: Μήπως είμαι για καινούργιο AV Receiver??

Ένα λεπτό ρε παιδιά...
Και ποιος σας είπε οτι ο Χ "χρήστης" (για να δανειστώ τον όρο...) θέλει να περάσει την εικόνα ντε και καλά από τον ΑV. Εγώ θέλω να την στέλνω στον Pj κατ ευθείαν. Δεν πρέπει το "νέο" φορμά να εξέρχεται και από τις κλασσικές ψηφιακες εξόδους ήχου ώστε να συνδέσω στον AV MONO ήχο? Προφανώς...

Ε καλά μπορεί κάλλιστα τα νέα players να έχουν δυο εξόδους HDMI όπου τη μία να τη χρησιμοποιείς για τον ήχο και την άλλη για την εικόνα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μήπως είμαι για καινούργιο AV Receiver??

Ένα λεπτό ρε παιδιά...
Και ποιος σας είπε οτι ο Χ "χρήστης" (για να δανειστώ τον όρο...) θέλει να περάσει την εικόνα ντε και καλά από τον ΑV. Εγώ θέλω να την στέλνω στον Pj κατ ευθείαν. Δεν πρέπει το "νέο" φορμά να εξέρχεται και από τις κλασσικές ψηφιακες εξόδους ήχου ώστε να συνδέσω στον AV MONO ήχο? Προφανώς...

Eγώ πάντως δεν συνδέω την εικόνα στον AV ενισχυτή, μόνο τον ήχο.

Φίλε αλέξη απλά απόλαυσε το σήμερα γιατί θα μας κυριεύσει το αγχος.Εχω και εγώ denon τον avc-a1sr.Οπως καταλαβαίνεις δεν πρέπει να βιαζόμαστε να αλλάζουμε τα μηχανήματα αλλα να τα απολαμβάνουμε ειδικά αφου τα εχουμε ξεχρεώσει.κρατησε τον και όταν σταθεροποιηθούν τα πράγματα με τον ήχο βλέπουμε.Στα blue-ray και hd-dvd ακόμα δεν έχουν ήχο dd+ και dts+.Τώρα πως θα γίνει απο τα player να έχουμε με ένα καλώδιο ηχο και εικόνα και ταυτόχρονα να πάει σε ενισχυτή και προβολέα έχω ενδοιασμους.Οσοι ασχολούνται με htpc για player τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισότερο Οπότε προτείνω συγκράτηση.Πιστεύω ότι το ποιό σωστό θα ήταν απο τις ετερείες να προσφέρουν αναβάθμιση.Μέχρι τότε βλέπουμε.