Μήπως είναι πολύ εύκολο ....

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
.....να μας αδειάσουν την κάρτα αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας ?
Έχω μια κάρτα της ALPHA BANK visa και της αγορές στο super market
της κάνω με αυτη.
Μόλις το Σαββάτο συνειδητοποίησα οτι οι απόδειξη που παίρνω από το
SUPER MARKET έχει πάνω ολο τον αριθμό της κάρτας καθώς και
την ημερομηνία λήξης
ένα αντίγραφο της απόδειξης αυτής κρατάει και η ταμίας
το μόνο που δεν γράφει πάνω η απόδειξη είναι οι αριθμοί από την πίσω πλευρά
που ειναι 4 με 5.

Πολλές φορές στο ταμείο δεν έχουν το μηχανάκι για να περνάνε της κάρτες
και η ταμίας την πάει σε άλλο ταμείο να την περάσει
και ρωτάω τώρα , πόσο δύσκολο είναι να δει τα νούμερα απο την πίσω
πλευρά της κάρτας και να την "σκίσει" σε αγορές μέσω του Internet ??

υ.γ
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος , πάντως καλού κακού πέρασα με ενα μαρκαδόρο
τα νούμερα στην πίσω πλευρά της κάρτας και απο πάνω έβαλα και ένα
αυτοκόλλητο.....

ΑΣΦΑΛΩΣ και σε όσα καταστήματα είχες συνδιαλλαγή με κάρτα μπορούν να έχουν τα άπαντα στοιχειά

τώρα εάν θα γίνει άπατη η όχι με την κάρτα είναι άλλο θέμα
δεν είναι τόσο απλό πάντως

γιατί δεν είναι απλό ρε Βασίλη ?
Πες ότι εγώ ειμαι ο πονηρός - κακός υπάλληλος και ερχεσαι εσύ να με πληρώσεις
με την κάρτα, την παίρνω και πάω σε άλλο ταμείο και το μόνο που πρέπει να κάνω
είναι να θυμάμαι ( που μπορεί άλλωστε να τα σημειώσω ) τα νούμερα από την πίσω πλευρά !
Μόλις φύγεις εσύ σημειώνω και όλα τα άλλα νούμερα - ημερομηνίες και μετά από
ένα Χ χρονικό διάστημα κάνω αγορές από το Internet......
που κάνω λάθος ??

να πω ότι με την δικιά μου κάρτα δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσω κανένα κωδικό
στο μηχανάκι στο ταμείο....

Για μπορείς μέσα σε 15 ημέρες ή παραπάνω μου φαίνεται να κάνει δήλωση στην τράπεζα ότι δεν έχεις κάνει εσύ τις αγορές και να πάει να ψάξει η τράπεζα το πως χρεώθηκε η κάρτα σου.

Ακυρώνει την συναλλαγή από το κατάστημα που έγινε και ο καταστηματάρχης θα πάει να δει που παρέδωσε τα προϊόντα.

Σιγά μη ψάχναμε εμείς ή η αστυνομία ή η τράπεζα που παραδόθηκαν τα πράγματα.
Θα πρέπει οι καταστηματάρχες να παραδίδουν τα πράγματα στους κατόχους των καρτών και όχι στον οποιονδήποτε.

Τώρα αν τα στέλνουν μέσω ταχυδρομείου και δεν παίρνει κανείς υπογραφή τι να πω, ας πρόσεχαν γιατί θα την φάνε.

Είναι πανεύκολο να κάνουν κομπίνα.
Και κατά 99.9999999% τις επόμενες ημέρες (της καταγγελίας σου) θα είναι στο τμήμα και εσύ σε 10-20 εργάσιμες θα έχεις πιστωθεί πίσω τα χρήματα.

Το ξέρουν οτι αν κλέψουν κάρτα και αγοράσουν κάτι θα πιαστούν αμέσως (κάποια διεύθυνση θα βάλουν).

Οι τράπεζες δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα γιατί αν χαθεί η ασφάλεια στο πλαστικό χρήμα...χάθηκαν :D:D:D
Συνήθως σε εμπιστεύονται αν πεις οτι "μου κλέψανε" , "δεν μου έστειλε ο έμπορος αυτό που πλήρωσα", "μου χρεώσανε χωρίς να αγοράσω" και σου επιστρέφουν τα χρήματα χωρίς πολλά πολλά.

Βέβαια, προτείνω επίφοβες αγορές* να γίνονται με πιστωτική (μεγαλύτερη ασφάλεια μιας και δεν τραβάνε "μετρητά" απο λογαριασμό) ή με χρεωστική που ΔΕΝ είναι συνδεδεμένη με τον κανονικό λογαριασμό σας.

*αγορές που δίνετε την κάρτα σε κάποιον να την "περάσει" ή μέσω ίντερνετ.

θεωρητικά γίνεται , αλλά η παράδοση του προϊόντος που αγοράστηκε με κάρτα μουφα σπάνια γίνεται χωρίς διασταύρωση στοιχείων
τώρα εάν θες να παίξεις κάνα καζίνο .... ούτε με σφαίρες .... δεν θα πάρεις τα λεφτα που κέρδισες πισω
εάν χαθούν μάλλον θα χρεωθεί η κάρτα !!!

ναι υπάρχει προβληματάκι αλλά στην πράξη δεν είναι τόσο απλό ,
αυτό η δείχνει η εμπειρία

( για δώσε καμία ιδέα έχω πελατεία κάργα με κάρτες :grinning-smiley-043:flipout::flipout:)
αυτονόητον το χιούμορ !!!!!!!!!

μωρέ, φίλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.....
μαρκαδόρος και ταινία για σιγουριά !!!!

Να υπενθυμίσω πως άπειρες ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορούν να γίνουν χωρίς να χρειάζεται ο τριψήφιος....

Εσύ σαν πελάτης μπορείς να ακυρώσεις τις συναλλαγές. Λογικά δεν θα πληρώσεις τίποτα.

Από κει και πέρα, την έρευνα για κλοπές και απάτες έχω την εντύπωση ότι την κάνουν οι ίδιες οι κάρτες (ας πούμε VISA) οι οποίες δεν αστειεύονται. Η τράπεζα δεν έχει σχέση, είναι απλός μεσάζοντας στις κάρτες. Τα λεφτά τα δανείζει η VISA, όχι η τράπεζα.

Γι αυτό ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μεγάλος όσο φαίνεται. Το δύσκολο δεν είναι να βρεις ένα αριθμό κάρτας κάποιου άλλου, το δύσκολο είναι να κάνεις αγορές (κλοπή) και να μην σε πιάσουν. Άλλωστε, υποτίθεται ότι όλη αυτή η προστασία του πελάτη είναι που κάνει τα επιτόκια τόσο υψηλά.

Εμένα που προ τετραετίας μου είχαν σηκώσει 150Ε απο τον λογαριασμό απο κλοπή στοιχείων της κάρτας απο ΑΤΜ, με μια απλή δήλωση αμφισβήτησης της συναλλαγής μου τα επέστρεψαν πάντως.
Αλλά καλού κακού πλέον η κάρτα είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό που δεν διατηρώ χρήματα μέσα (τον κύριο) κανονικά και μεταφέρω απο τον δευτερεύον (στον οποίο έχω πρόσβαση μόνο μέσω ΑΤΜ της τράπεζας η φυσικά web/ταμείο) όσα χρειάζομαι για κάποια αγορά.
Είναι η ασφαλέστερη μέθοδος, έτσι ώστε να μην έχεις και 15 κάρτες...