Μήπως ήρθε η εκδίκηση των plasma?

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,368
Mέχρι και πριν απο 1,5 χρόνο όταν και ήταν η τελευταία φορά που αγόρασα τηλεόραση, είχα πάντα μία επιφύλαξη προς τις οθώνες plasma. Μπορεί η Plasma να ήταν η πρώτη τεχνολογία που μας έδωσε μεγάλες επίπεδες τηλεοράσεις, όμως ακέκαθεν ήταν αρκετά προβληματικές σε σχέση με τις LCD. Φαινόμενα όπως burn-in αλλά και ο μεγάλος όγκος και το βάρος βάρος τους, τις έκανε δύστροπες στην αγορά. Όμως για εμένα το σημαντικότερο μειονέκτημά τους ήταν η τελική εικόνα που μου έβγαζαν όταν τις έβλεπα δίπλα στις LCD. Μπορεί να είχαν ανέκαθεν καλύτερο μαύρο που είναι και το αδύνατο σημείο των LCD και καλύτερη φωτινότητα, αλλά σε εμένα τουλάχιστον τα χρώματά τους μου φαίνονταν πολύ θαμπά σε σχέση πάντα με τις LCD και επιπλέον λόγω της χαμηλής τους ανάλυσης με χάλαγε αφάνταστα που διάκρινα τα pixels όταν παρακολουθούσα από σχετικά κοτινή απόσταση. Ακόμα και οι Pioneer που θεωρούνται κορυφή στις Plasma δεν με εντυπωσίαζαν τόσο ώστε να δικαιολογείται η τόση διαφορά στην τιμή που είχαν από τις υπόλοιπες τηλεοράσεις. Όλα αυτά με έκαναν να έχω μία τάση υπέρ των LCD ιδιαίτερα μάλιστα από την στιγμή που και αυτές άρχισαν να βγαίνουν σε μεγάλες διαστάσεις.

Τελευταία όμως, ύστερα από βόλτες που έχω κανει σε μαγαζιά και βλέποντας τις τελευταίας γενιάς plasma που κυκλοφορούν, αλλά και παρακολουθόντας τες σε σπίτια φίλων που αγόρασαν πρόσφατα αρχίζω να αλλάζω γνώμη. Πραγματικά οι τελευταίες plasma βγάζουν εκπληκτική εικόνα με απίστευτα χρώματα και υψηλές αναλύσεις που σε συνδυασμό με το καλό τους μαύρο και την πλούσια φωτηνότητά τους τις κάνουν αχτύπητες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις απαγορευτικές ως προς την τιμή Pioneer ή τις παραδοσιακές plasma Panasonic, αλλά και σε άλλες μάρκες όπως samsung, philips και LG που μέχρι πρότερα ήταν προσανατολησμένες στις LCD. Μεγάλη ευχάριστη έκλπηξη για εμένα μάλιστα ήταν οι LG τις οποίες θεωρούσα στο παρελθόν πολύ φτινιάρικες ως προς την ποιότητα κατασκευής. Τώρα βλέπω βγάζουν plasma με ποιότητα εικόνας εφάμηλη των πολύ ακριβότερων τηλεοράσεων, αλλά και με πολύ όμορφο design και κατασκευή που δεν προδίδουν καθόλου την χαμιλή τους τιμή.

Δεδομένου ότι φαινόμανα όπως το burn-in έχουν πλέον εκλείψει, για εμένα πλέον ο μόνος λόγος να πάρει κάποιος LCD τηλεόραση σήμερα είναι αν θέλει να την χρησιμοποιεί και σαν monitor υπολογιστή παρακολουθόντας από πολύ κοντά (οπότε και η υψηλή φωτινότητα γίνεται κουρασκική), ή αν τον ενοχλούν οι αντανακλάσεις στη γιάλυνη επιφάνεια της σε πολύ φωτινό περιβάλλον. Κατά τα άλλα δεν βλέπω κάτι άλλο υπέρ των LCD για οποιαδήποτε χρήση. Αντιθέτως ως κάτοχος 2 τηλεοράσεων LCD έχω ξενερώσει αφάνταστα με την χάλια εικόνα που βγάζουν στις σκοτινές εικόνες και κυρίώς σε κακής ποιότητας σήμα όπως των τηλεοπτικών καναλιών. Ρωτάω λοιπόν μήπως ήρθε η ώρα των plasma?

Στην συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ειναι μεταβατικη περιοδος για την παρουσα τεχνολογια και των LCD.
Εγω θα περιμενα για να δω τις νεες υλοποιησεις με 200Hz , Oled , η Led backlight. Περσι ηταν ολο το πραγμα ενα concept , ενω φετος ειναι πραγματικοτητα. Ηδη η Samsung με την σειρα Α7 ενσωματωνει Backlight στα 200 HZ και η Sony με την σειρα Χ4500 και Ζ4500.
H LG παντως οντως εχει κανει προοδους και μαλιστα παρουσιασε και TV στα 600Hz.

Στην συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ειναι μεταβατικη περιοδος για την παρουσα τεχνολογια και των LCD.
Εγω θα περιμενα για να δω τις νεες υλοποιησεις με 200Hz , Oled , η Led backlight. Περσι ηταν ολο το πραγμα ενα concept , ενω φετος ειναι πραγματικοτητα. Ηδη η Samsung με την σειρα Α7 ενσωματωνει Backlight στα 200 HZ και η Sony με την σειρα Χ4500 και Ζ4500.
H LG παντως οντως εχει κανει προοδους και μαλιστα παρουσιασε και TV στα 600Hz.

Μόνιμα σε μεταβατική περίοδο είμαστε .. φροντίζουν οι κατασκευαστές για αυτό :D Μοντέλα με LED Backlight θα έχουν αρκετοί κατασκευάστες, αλλά 200Ηz θα έχει μόνο η Ζ4500 που δεν έχει LED.

Οι OLED δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις LCD και αργούν πολύ ακόμα για να έρθουν σε μεγέθη 40+ (τουλάχιστον 3-4 χρόνια) και όταν θα έρθουν πιθανόν να κοστίζουν 2-3 φορές την τιμή των αντίστοιχων LCD.

Που διάβασες για LG στα 600Hz ? Εκτός από αχρειάστο μου φαίνεται και αδύνατο.

Μόνιμα σε μεταβατική περίοδο είμαστε .. φροντίζουν οι κατασκευαστές για αυτό :D

Αυτο ξαναπεστο...

Που διάβασες για LG στα 600Hz ? Εκτός από αχρειάστο μου φαίνεται και αδύνατο.

Η LG παρουσιασε στην IFA μια TV στα 600Hz. Και αναφερει στο hitech οτι δεν ειχε τα επιθυμητα αποτελεσματα διοτι εκανε οδηγηση σε επιπεδο subpixel (R/G/B pixel)

Ξέχασα να απαντήσω στο αρχικό μήνυμα.

Κατά την γνώμη μου δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τις πλάσμα. ΟΚ βελτιώνονται κάθε χρόνο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την ανταγωνιστική τεχνολογία. Δεν πιστεύω πως θα γίνει κάποια αλλαγή και το ποσοστό πωλήσεων τους στην αγορά θα συνεχίσει να συρρικνώνεται μέχρι που σε 3-4 χρόνια απλά δεν θα είναι ανταγωνιστικές οικονομικά σε σχέση με τις LCD και θα σταματήσουν και να παράγονται.

Η LG παρουσιασε στην IFA μια TV στα 600Hz. Και αναφερει στο hitech οτι δεν ειχε τα επιθυμητα αποτελεσματα διοτι εκανε οδηγηση σε επιπεδο subpixel (R/G/B pixel)

Νόμιζα πως αναφερόσουν σε LCD για αυτό μου φάνηκε αδύνατο, τελικά ήταν πλάσμα -bye-

τον ίδιο ακριβώς προβληματισμό με το φίλο είχα κι εγώ σήμερα κατα την αναζήτης νέας 46αρας τηλεόρασης. έχω εδώ και έναμιση χρόνο μία lcd 40αρα και τοτε δεν υπήρχε περίπτωση να διανοηθώ να πάρ Plasma. Η τεχνολογία τους όμως έχει βελτιωθεί τόσο ώστε πλέον ειναι μάλλον καλύτερη αγορά στις μεγάλες διαστάσεις. Οσο για τις oled δυστυχώς θα καθυστερήσουν αρκετά ακόμη να γίνουν προσιτές στην αγορά οπότε ας αρκεστούμε στις δύο τεχνολογίες που υπάρχουν

.....Αντιθέτως ως κάτοχος 2 τηλεοράσεων LCD έχω ξενερώσει αφάνταστα με την χάλια εικόνα που βγάζουν στις σκοτινές εικόνες και κυρίώς σε κακής ποιότητας σήμα όπως των τηλεοπτικών καναλιών. .....

Δεν μας λες φίλε click και ποιες τηλεοράσεις έχεις????....-bye-

Re: Απάντηση: Μήπως ήρθε η εκδίκηση των plasma?

Δεν μας λες φίλε click και ποιες τηλεοράσεις έχεις????....-bye-

Samsung LE37R8 37"

Thomson Scenium 32LB220B4 32"

Στα DVD και σε HD σήμα έχουν και οι 2 πολύ καλή εικόνα, αλλά στα τηλεοπτικά κανάλια ειδικά η Samsung που είναι και μεγαλύτερη και φαίνονται περισσότερο οι ατέλειες, είναι απαράδεκτη!

Samsung LE37R8 37"

Thomson Scenium 32LB220B4 32"

Στα DVD και σε HD σήμα έχουν και οι 2 πολύ καλή εικόνα, αλλά στα τηλεοπτικά κανάλια ειδικά η Samsung που είναι και μεγαλύτερη και φαίνονται περισσότερο οι ατέλειες, είναι απαράδεκτη!
Ακριβως και γι αυτο το λογο εχεις αυτη την εντυπωση απο τις LCD...

Δοκιμασε να δεις απο κοντα μια απο τις καινουργιες Sony W4500, (ή και την παλιοτερη Χ3500), Toshiba ZF355, Samsung σειρα Α, και θα αλλαξεις αμεσως γνωμη για το τηλεοπτικο σημα στις LCD...

A! Να τονισω επισης, ότι πρέπει μια lcd που προοριζεται για αρκετη χρηση σε τηλεπτικό σήμα να έχει απαραιτητως 100 Hz πλεον....:grandpa:

Η αλήθεια είναι πως δεν τις έχω δει αυτές που αναφέρεις από κοντά σε τηλεοπτικό σήμα, ή αν τις έχω δει αυτό θα ήταν σε καταστήματα όπου το σήμα μοιράζεται σε πολλές τηλεοράσεις οπότε δεν μπορείς εύκολα να βγάλεις συμπέρασμα. Τις τελευταίες Sony συγκεκριμένα σε σήμα HD blue-ray που τις έχω δει, βγάζουν πραγματικά εκπληκτική εικόνα, ίσως τη καλύτερη σε LCD που έχω δει.

Πάντως μέχρι να τις δω, προς το παρόν δεν έχω δει μέχρι τώρα καμία LCD που να με ικανοποιεί σε τηλεοπτικό σήμα όπως οι plasma. Τώρα για τα 100Hz δεν νομίζω ότι είναι αυτά που κάνουν την διαφορά στο τηλεοπτικό σήμα. Έχω δει τηλεοράσεις LCD πού είναι 100Hz και εξακολουθούν να μην έχουν καλή εικόνα στο τηλεοπτικό σήμα. Εκεί που είδα διαφορά με τα 100Hz ήταν μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις όπως στην ομαλή κίνηση των άσπρων τίτλων τέλους της ταινίας σε μαύρο φόντο.

Παντως εγω που εκανα μια βολτα με ενα φιλαρακι που ενδιαφεροταν για μια 40αρα προσεξα στα καταστηματα που πηγαμε οτι οι πλασμα στο τηλεοπτικο σημα ηταν πολυ ανωτερες απο τις lcd.
Για παραδειγμα ειδα μια panasonic px8 37αρα να παιζει ΑΝΤ1 και μια samsung le-a656 και η πλασμα ειχε την καλυτερη εικονα.
Βαλαμε τον πωλητη να βαλει το ιδιο καναλι σε αυτες που μας αρεσαν και καταληξαμε οτι οι πλασμα δεν παιζονται σε τηλεοπτικο σημα.
τελικα καταληξαμε στην panasonic px80,και οταν την στησαμε στο σπιτι ειδαμε οτι επαιξε ακομα καλυτερα απο το καταστημα που την ειδαμε να παιζει!

Παντως εγω που εκανα μια βολτα με ενα φιλαρακι που ενδιαφεροταν για μια 40αρα προσεξα στα καταστηματα που πηγαμε οτι οι πλασμα στο τηλεοπτικο σημα ηταν πολυ ανωτερες απο τις lcd.
Για παραδειγμα ειδα μια panasonic px8 37αρα να παιζει ΑΝΤ1 και μια samsung le-a656 και η πλασμα ειχε την καλυτερη εικονα.
Βαλαμε τον πωλητη να βαλει το ιδιο καναλι σε αυτες που μας αρεσαν και καταληξαμε οτι οι πλασμα δεν παιζονται σε τηλεοπτικο σημα.
τελικα καταληξαμε στην panasonic px80,και οταν την στησαμε στο σπιτι ειδαμε οτι επαιξε ακομα καλυτερα απο το καταστημα που την ειδαμε να παιζει!

Πες τα Χρυσόστομε!!!

Ετσι είναι. Κι εγώ πλέον μετά από 4 μήνες συμβίωσης με την Panasonic plasma δε αλλάζω με τίποτα σε LCD. :afro:

Πάνω στην ώρα ανοίξατε το thread...μιας και είμαι έτοιμος να δώσω 1750€ για μια Plasma 50" και πιο συγκεκριμένα την Samsung PS50A656T1F όποιο σχόλιο λοιπόν, παρατήρηση, συμβουλή ή γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.

Πάνω στην ώρα ανοίξατε το thread...μιας και είμαι έτοιμος να δώσω 1750 για μια Plasma 50" και πιο συγκεκριμένα την Samsung PS50A656T1F όποιο σχόλιο λοιπόν, παρατήρηση, συμβουλή ή γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.

Την εχεις δει να παιζει σε καποιο καταστημα και εχεις καταληξει εκει ?? Δες και καποια πιο ... "παραδοσιακη" κατασκευαστρια εταιρια πλασμα οθονων. Πανασονικ .. pioneer.

Eχεις απόλυτο δίκυο:grinning-smiley-043

Την εχεις δει να παιζει σε καποιο καταστημα και εχεις καταληξει εκει ?? Δες και καποια πιο ... "παραδοσιακη" κατασκευαστρια εταιρια πλασμα οθονων. Πανασονικ .. pioneer.

Για να πω την αλήθεια δεν την έχω δει να παίζει, αλλά 50" Full HD 24p, 11G Panel και 1730 είναι πειρασμός. Και απο την άλλη τη Samsung την έχω σε εκτίμηση...
...Όσο για τις πιο παραδοσιακές βλέπε Pioneer...την έχω δει, αλλά έχεις δει εσύ την τιμή τους..:BDGBGDB55: