Μηπως κανω βλακεια?

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Στο σπιτι μου, υπαρχουν καλωδιωσεις για δικτυο με διπλα UTP σε καθε δωματιο [για τηλεφωνο και υπολογιστη].

Σε καποιο σημειο στο διαμερισμα ειναι το κεντρο οπου υπαρχει το router και το netmod, που μοιραζουν ιντερνετ και τηλεφωνο σε ολο το σπιτι.

Ως αποτελεσμα, υπαρχει μια γραμμη ΟΤΕ ISDN με 3 νουμερα, που μοιραζονται και ενα τοπικο δικτυο υπολογιστων. Ενα πραγμα για το οποιο δεν ειχε γινει σωστη προβλεψη ειναι η δορυφορικη τηλεοραση, που λειτουργει ανεξαρτητα, με αποτελεσμα να μπορω να δω μονο σε μια τηλεοραση ή να πηγαινοφερνω την καρτα.

Η ελλειπης προβλεψη οφειλεται στο οτι δεν εχω ασχοληθει ποτε με το αντικειμενο, παρα μονο ...βλεποντας.

Υπαρχει καποια λυση? Κατι διαφορρετικο να κανω?

Επισης, να τονισω οτι θελω να βλεπω μονο Νοβα και δεν εχω αλλες απαιτησεις.

Ο αλλος τροπος ειναι card sharing αλλα ειναι πιο ακριβος σχετικα με ενε καλο video sender-bye-

Με το video sender εχεις χειρισμο και απο τα δυο σημεια? Τι καλωδιωση χρειαζεται?

Θελω να εκμεταλλευτω την καλωδιωση ethernet που ηδη υπαρχει.

Με δυο οποιουσδηποτε δεκτες που εχουν θυρα ethernet, θα γινει η δουλεια?

Με το video sender μπορείς να χειριστείς τη συσκευή και από τα δύο σημεία.
Από ότι περιέγραψες, καταλαβαίνω ότι το καλώδιο από το πιάτο κατεβαίνει σε ένα σημείο μόνο (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος). Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς να στείλεις δορυφορικό σήμα μέσω ethernet.
Συνεπώς ή ρίχνεις 2ο καλώδιο από το πιάτο στο 2ο δέκτη (και μετά κάνεις cs με 2 δέκτες ethernet) ή παίρνεις video sender και δε χρειάζεσαι ούτε καλώδιο ούτε 2ο δέκτη.

Υ.Γ
Το video sender συνήθως είναι ασύρματο, οπότε δε χρειάζεται καλωδίωση. Νομίζω ότι έχει και video senders που δουλεύουν μέσω της ηλεκτρικής εγκατάστασης, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Last edited:
Nα πω τη σκεψη μου με δυο απλα λογια?

Αφου υπαρχει η καλωδιωση, παιρνω δυο δεκτες με ethernet, και παιζουν και οι δυο. (με μια καρτα)
Σωστα?