Μήπως μου πουλήσανε μεταχειρισμένη αντί για καινούρια tv?

whois

New member
23 April 2007
28
Καλησπέρα και πάλι παίδες.Απ'οτι φαίνεται θα χρειαστώ τα φώτα σας για μια ακόμη φορά γιατί αρχίζει να βρωμάει η υπόθεση.
Τη δευτέρα το απόγευμα παρέλαβα την lg 50pj550 από multirama.Από την πρώτη στιγμή μόλις έβγαλα τις ζελατίνες παρατήρησα στο κάτω αριστερά μέρος του πλαισίου στην πρόσοψη 2 εμφανείς "λακούβες" σαν να έχει χτυπηθεί με κάτι η τηλεόραση (παραθέτω και φωτογραφίες πιο κάτω για να μου πείτε γνώμη).Οι λακούβες δεν γίνονται αντιληπτές με την αφή,παρά μόνο φαίνονται όταν υπάρχει έντονος φωτισμός απέναντι απ'την οθόνη και φαίνεται η παραμόρφωση της γυαλάδας.Επειδή την tv την παρέλαβα ο ίδιος απ'το multirama μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι κατά τη μεταφορά της απ'το κατάστημα κι έπειτα δε χτυπήθηκε,ήταν κλειστή στο κουτί της με όλα τα προβλεπόμενα φελιζόλ (με τα οποία είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει τέτοια λακούβα στην tv από χτύπημα στο κουτί εξωτερικά) και επίσης είχε όλες τις ζελατίνες και γύρω γύρω στο πλαίσιο και στις πλαινές υποδοχές.
Λόγω όλων αυτών θεώρησα οτι είναι κατασκευαστική ατέλεια και είπα να μη το κάνω θέμα.
Σήμερα όμως που προσπάθησα να μπω στο service menu για να δω πόσες ώρες έχει παίξει η tv (κάτι το οποίο δεν κατάφερα,δε μπαίνει με κανεναν απ'τους τρόπους που αναφέρονται εδώ--->http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=433234&postcount=17),διαπίστωσα οτι απ'τα κουμπιά πάνω στην tv δε δουλεύει το P^.
Πως το βλέπετε το θέμα?Μου πασάρανε μεταχειρισμένη και θα μπλέξουμε με καταγγελίες η είναι κατασκευαστικές ατέλειες που συμβαίνουν και στα καλύτερα τα σπίτια?
Πως να το χειριστώ?
Γνωρίζετε κάποιον τρόπο να μπω στο service menu να δω τι ώρες έχει στην πλάτη της?



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
 
Μήν κάνεις απολύτως τίποτα φίλε μου - όταν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος, έχεις δικαίωμα επιστροφής στο κατάστημα που την αγόρασες (15 μέρες αν θυμάμαι καλά)
Φόρτωσε την όσο είναι νωρίς και πήγαινε την πίσω πακέτο - είναι υποχρεωμένοι να σου την αλλάξουνε!
 
οπως ειναι γυρισε την..
εχει αναφερει εδω ενα μελος για μεταχειρησμενη τηλεοραση που του πουλησανε τα multirama και ειχε την σταμπα του mad
 
Μην χρονοτριβείς και μην διστάζεις: αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων...
 
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.Πάντως ένα πανικό τον έφαγα.Καταλαβαίνετε τώρα πως είναι να πας να πάρεις καινούρια συσκευή και να την παραλαμβάνεις με τέτοια κουσούρια..
Αύριο πρωί πρωί παίρνω τηλέφωνο να τους ενημερώσω και το απόγευμα την φορτώνω και τους την πάω.
 
πες του οτι εχω ηδη με thread ενημερωσει το Avclub για το γεγονος αυτο και οτι περιμενουν το πως θα με αντιμετωπισετε

κρατα μας ενημερους....
 
Δες στο πισω μερος εκει που ειναι οι λακκουβες αν εχει βιδες!
Απο το πολυ καργαρισμα τραβανε οι βιδες το μπροστινο πλαισιο και γινονται οι λακκουβες.
Τωρα για το Volume δεν ξερω...
 
Υπαρχει βεβαια περιπτωση να μην φαινονται βιδες απο το πισω μερος και οι λακκουβες να ειναι εσωτερικα απο τις βιδες του πανελ....
 
Οσο για τον χρονο λειτουργιας του πανελ μηδενιζεται πολυ ευκολα μεσα απο το μενου που θες να μπεις....
 
χμ..όχι δεν είναι στο σημείο που πέφτουν οι βίδες.
Από τα κουμπιά πάνω στο πάνελ δε δουλεύει μόνο το P^ για να ανέβεις κανάλι προς τα πάνω.Τα υπόλοιπα δουλεύουν κανονικά.
Είμαι πολύ περίεργος να μάθω τι έπαθε αυτό το πάνελ κι έφτασε σ'αυτή την κατάσταση τελικά..
 
Εχουν παρατηρηθει και σε αλλες LG TV λακκουβες γυρο γυρο απο την οθονη. Δυστυχος ειναι κατασκευαστικο....
Το P^ ομως δεν ειναι κατασκευαστικο ειναι βλαβη.....
 
Ακριβώς το ίδιο έχω δει στην LG SL8000 σε 3 διαφορετικά καταστήματα.
Δεν ξέρω αν είναι όλες οι 8000 έτσι, πάντως τα Demo είναι!
 
Η κούτα της τηλεόρασης είχε κάποια σφραγίδα ασφαλείας;

Μου έχει τύχει 2 φορές σε τηλεόραση να μου πασάρουν ανοιχτή κούτα και έχω γίνει υπερβολικά ψείρας στο θέμα. Σε σημείο που αν δεν προβλέπεται από τον κατασκευαστή να είναι σφραγισμένη η συσκευασία μπορώ να πάρω άλλη μάρκα μόνο γι' αυτό. Δεν συζητάω για ανοιχτές συσκευασίες με τη δικαιολογία "για να βάλουν τα ελληνικά manual" κλπ. Αγοράζω άλλη μάρκα που έχει σφραγίδα από τον κατασκευαστή. Έλεος με τους απατεώνες! Δεν μου αρκεί το ότι έχει ολόκληρη την εγγύηση. Εμένα τον χαμένο χρόνο μου, τα δρομολόγια, τα τηλέφωνα μέχρι να "συμφωνήσουμε" ότι πήρα προιόν έκθεσης και τα νεύρα ποιος θα μου τα πληρώσει;

Ένα μπράβο και στο club για την υποστήριξή του.
 
Last edited:
Λοιπόν,κατ'αρχήν η κούτα το μοναδικό είδος σφραγίσματος που είχε ήταν οι 2 πλαστικές ταινίες που ήταν τυλιγμένες γύρω γύρω(εκείνες οι σκληρές που κόβονται μόνο με ψαλίδι).Ούτε καν κάποια αυτοκόλλητη τύπου αμπαλάζ δεν είχε.
Δεύτερον τα νεότερα που έχουμε είναι οτι επικοινώνησα το πρωί με τον υπεύθυνο του καταστήματος ο οποίος πριν καν προλάβω να του περιγράψω καλά καλά τα προβλήματα είπε από μόνος του "να την αντικαταστήσουμε με καινούρια".
Είπε οτι θα κοιτάξει να δει σε ποιο κατάστημα έχει διαθέσιμη για να μου πει πότε μπορεί να την έχει εκεί (κάτι που ο υπάλληλος με τον οποίο μίλησα τηλεφωνικά την προηγούμενη πέμπτη για να την παραγγείλω το έκανε σε 20 δευτερόλεπτα περίπου) και θα επικοινωνήσει μαζί μου μέχρι το απόγευμα σήμερα για να μ'ενημερώσει,κάτι το οποίο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει.
Τρίτον σήμερα που την είχα σβησμένη γιατί σταμάτησα το στρώσιμο αφού είναι να επιστραφεί,παρατήρησα κάποιες παραμορφώσεις στο πάνελ τις οποίες και φωτογράφισα για να μου πείτε κι εσείς μια γνώμη.
Στην πρώτη φωτό δείτε πως φαίνεται η ψευδοροφή που καθρεφτίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης και στη δεύτερη επίσης παρατηρείται ανάλογο φαινόμενο και στην δεξιά πλευρά του πάνελ όπου καθρεφτίζεται ο τοίχος.
Είναι φυσιολογικό από κατασκευής να έχει τέτοιες ατέλειες ένα πάνελ 50" η είναι καθαρά θέμα λάθος αποθήκευσης-μεταφοράς?
Προσωπικά κάτι μου λέει οτι εάν το πάνελ βγαίνει επίπεδο απ'το εργοστάσιο θα πρέπει να βρεθεί ξαπλωμένο σε οριζόντια θέση με μπόλικο βάρος πάνω του για καιρό για να καταλήξει έτσι.Πως το βλέπετε?



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
 
καταρχην μπραβο στον καταστηματαρχη που δεχτηκε αντικασταση χωρις πολλα πολλα.
Ειναι μαλλον κατασκευαστικο το προβλημα και να εισαι προετημασμενος να το εχει και η καινουργια που θα παρεις.
κατι αλλο τα ηχεια σου ειναι πολυ ωραια πρεπει να βγαζουνε καλο ηχο..
 
Η τηλεόρασή σου, προφανώς, χτυπήθηκε σε κάποια φάση κατά την μεταφορά της προς την αντιπροσωπεία ή το κατάστημα, συμβαίνουν αυτά καμμιά φορά...

Θέλω να πιστεύω πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην αλλαγή της... -bye-
 
καταρχην μπραβο στον καταστηματαρχη που δεχτηκε αντικασταση χωρις πολλα πολλα.
Ειναι μαλλον κατασκευαστικο το προβλημα και να εισαι προετημασμενος να το εχει και η καινουργια που θα παρεις.
κατι αλλο τα ηχεια σου ειναι πολυ ωραια πρεπει να βγαζουνε καλο ηχο..

Καλά,εγώ αν δεν έρθει η καινούρια tv στα χέρια μου δεν ησυχάζω.Το να έχει κάποια κατασκευαστική ατέλεια μια τηλεόραση με τόσο καλή εικόνα σε τέτοια τιμή δε το θεωρώ τραγικό,το να αγοράσω καινούρια όμως σε κατάσταση μεταχειρισμένης δεν το δέχομαι.
Όσο για τα ηχεία εντάξει,δεν είναι και τίποτα φοβερό,έχουν το προτέρημα οτί βγάζουν αρκετά flat ήχο και σχετικά γλυκές υψηλές (για τουίτερ μεταλλικού θόλου που τα περισσότερα ξυρίζουν με πολύ άσχημο τρόπο).Γενικά για 300 περίπου ευρώ που έδωσα σε συνδυασμό με το οτι τα χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά εδώ και 8 χρόνια και παίζουν ακόμη απροβλημάτιστα ναι,είναι αρκετά καλά.