Μήπως οι LCD ήρθαν (πολύ) νωρίς??? PFL9603.

stravelbaby

New member
20 May 2008
4
Καλώς σας βρήκα!

Δεν θα σας κουράσω με πολλά-πολλά, είμαι έτοιμος να πάρω LCD αλλά είμαι ο πλέον αναποφάσιστος αγοραστής, να φανταστείτε ότι έχω μαζέψει τα διπλάσια χρήματα τόσο καιρό χωρίς να αποφασίσω ακόμα τι θέλω να αγοράσω!!:2thumb22sup:

Έχω την εντύπωση ότι η 37αρα 9603 της PHILIPS είναι μια από τις κορυφαίες που κυκλοφορούν (θα κυκλοφορήσουν), διαθέτω τα 1600+ που απαιτούνται αλλά δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να αγοράσω LCD! Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν πρόκειται να βλέπω Bluray δισκάκια (ταινίες βλέπω μόνο από NOVA) και δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει με το SKY HD box ή κάτι ανάλογο με ποιοτικό σήμα επειδή δεν έχω σωστή πληροφόρηση. Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Αξίζει πραγματικά τον κόπο να δώσει κανείς χρήματα για μια LCD εαν την χρησιμοποιήσει ΜΟΝΟ για να παρακολουθεί NOVA (δεν συζητάω για ελεύθερη τηλεόραση, το σήμα είναι χάλι μαύρο) και να συνδέσει τον υπολογιστή του σε αυτή??? Δεν εννοώ τα 1600+, ακόμα και 500-600 ευρώ για μια απλή 32αρα ή τα 1200 για την PFL9603 32" της PHILIPS. Αξίζει τον κόπο?

Όσες φορές πήγα σε κάποιο κατάστημα απογοητεύτηκα από την ποιότητα της εικόνας σε σχέση με την CRT που διαθέτω...και πιστέψτε με έχω πάει σε πάρα πολλά τους τελευταίους 2 μήνες. Μιλάω πάντα για προγράμματα τηλεόρασης, ακόμα και αγώνες ποδοσφαίρου στο ΣΠΟΡ+ από το οποίο περίμενα περισσότερα σαν ποιότητα...

Είπα ότι δεν πω πολλά-πολλά ε? :coool: sorry... Ελπίζω να καταθέσετε την άποψη σας...Δεν είναι θέμα χρημάτων, απλά νομίζω ότι οι LCD ήρθαν νωρίς στην αγορά. Πιστεύω ότι δήθεν αγοράζεις καλύτερη TV ενώ έχεις χειρότερη εικόνα από την CRT(βασικό!), με smearing στην κίνηση και παραμόρφωση εικόνας (εκτός από το ΣΚΑΙ...). Εαν είναι να βλέπω μόνο TV (όχι High Definition δισκάκια) δεν είναι καλύτερα να περιμένω?

Εμενα ηρθαν η γυναικες νωρις στην ζωη μου(ημουν τοτε 14 χρονων) αλλα πιστεψε με οσο και αν μου φαινοταν καπως περιεργο,παραξενο καθολου δεν με χαλασε:flipout:

οτι ερχεται νωρις δεν ειναι και κακο(και αν μαλιστα σε γλυτωνει απο τονους ακτινοβολιας,ασχημα μπαουλα,διωχνει την θολουρα και τις μικρες αναλυσεις απο την ζωη σου και σε ξεκολλαει απο τις αιωνιες 32'' των crt..ε λιγο χειροτερο τηλεοπτικο σημα αντεχεται.Oxi?-bye-

Φίλε μου είναι απολύτως λογικό οι LCD να παίζουν χειρότερα από τις CRT με τηλεοπτικό σήμα 576 γραμμών μιας και η ανάλυση τους είναι αρκετά μεγαλύτερη......αν δεν βλέπεις ούτε dvd καλύτερα να μείνεις με την CRT σου......:a0210:

Που να δεις τα αυτοκίνητα πόσο νωρίς ήρθαν...και ακόμα προσπαθούμε να φτιάξουμε δρόμους...

Σαν επιλογή η philips σίγουρα θα έχει την καλύτερη εικόνα στην απλή τηλεόραση αλλα το μαύρο μην περιμένεις να έχει καμία σχέση με τις CRT. Αν θέλεις να περιμένεις, θα χρειαστεί να περιμένεις 2 χρόνια που θα βγούν οι LED backlight LCD. Εκεί θα δείς πραγματικό μαύρο.

Εαν δε σ' ενδιαφερει το hd υλικο τοτε τι να την κανεις την hd tv? Αλλωστε οσο το καθυστερεις κερδισμενος θα βγεις και απο τεχνολογια αλλα και απο τιμες.:a0210:

Τον Σεπτέμβρη βγαίνει με LED 42'' της Philips με contrast στα 2.000.000.

Εμενα ηρθαν η γυναικες νωρις στην ζωη μου(ημουν τοτε 14 χρονων) αλλα πιστεψε με οσο και αν μου φαινοταν καπως περιεργο,παραξενο καθολου δεν με χαλασε:flipout:

Και μένα ήρθαν νωρίς και δεν με χάλασε αλλά με χαλάει αφάνταστα οτι κάποιες αργησαν να φύγουν -bye--bye-

Οσο για τις LCD δεν ειναι φασολάδα οπότε μαλλον δεν με χαλάνε...

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η εικόνα μιας καλής CRT είναι πολύ ανώτερη μιας κορυφαίας LCD σε όλους τους τομείς, με εξαίρεση τη γεωμετρία.

Αν δεν σε ενοχλεί αισθητικά η παρουσία ενός μπαούλου στο σαλόνι σου, για θέαση Nona, ή απλής TV η CRT είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή.

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η εικόνα μιας καλής CRT είναι πολύ ανώτερη μιας κορυφαίας LCD σε όλους τους τομείς, σε τηλεοπτικό σήμα με εξαίρεση τη γεωμετρία.

Αν δεν σε ενοχλεί αισθητικά η παρουσία ενός μπαούλου στο σαλόνι σου, για θέαση Nona, ή απλής TV η CRT είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή.

Μια μικρή προσθήκη μόνο (οπως καταλαβαινουμε ολοι σε HD δεν μπορεί να γίνει καμμία σύγκριση)

Και μένα ήρθαν νωρίς και δεν με χάλασε αλλά με χαλάει αφάνταστα οτι κάποιες αργησαν να φύγουν -bye--bye-

Οσο για τις LCD δεν ειναι φασολάδα οπότε μαλλον δεν με χαλάνε...

Mην στεναχωριεσαι για τις γυναικες, σε εναν φιλο ηρθε νωρις-νωρις ενας μουστακαλης, ο οποιος θελει τωρα να φυγει και δεν τον αφηνει ο φιλος μου.

LCD μόνο στο PC... πάρε plasma !!!

Πάρε μια Plasma, για τηλεοπτικό σήμα, nova, dvd και όχι μόνο είναι ότι καλύτερο. Έχω δει πολλές LCD σε φίλους αλλά και σε μαγαζιά, η εικόνα τους σε SD υλικό είναι χάλια, με ψεύτικα χρώματα, και πολύ έντονες ατέλειες....
με 1000 ευρώ παίρνεις μια πολύ καλή plasma 42''.
Δες το παρακάτω thread για την Panasonic
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23804

Έχω plasma της LG εδώ και 4 χρόνια (και δεν έχω δει ακόμα καμία τηλεόραση που να δείχνει καλύτερα σε απλό τηλεοπτικό σήμα ή DVD)
Οι LCD είναι εντυπωσιακές μόνο όταν δείχνουν τα demo στα καταστήματα και σε ταινίες στα 1080...

εγω με την στραβομάρα που εχω απολαμβάνω την εικόνα και τις δυνατότητες της 42'' lcd μου (ναι μεσα απο αυτήν γραφω τώρα) και δεν εδωσα παραπάνω απο 1000 ευρά. οσο για τα ψευτικα χρώματα ,τα ψευτικα ειναι μάλλον αυτά των CRT (αν εχετε μελετήσει το πως παράγει την εικόνα μια crt θα καταλάβτε τι εννοω, τμημα της χρωματικής μητρας ειναι ο...καθοδικός σωλήνας(!). και ετσι τα χρώματα σε μια crt ειναι συνήθως κορεσμένα.

αν ειχες βεβαια δώσει προ 5ετια κανα εκατομμύριο για crt 37'' και θες μόνο νοβα και δεν σε τρωει η τσέπη σου, κάνε υπομονή.

Τελικά, το hype για την τέλεια εικόνα ειναι κάτι τελείως υποκειμενικό - ειμαι χαρούμενος κι με 2000/1 κοντραστ και μου αρεσει ο scaler της philips.

Last edited:
Σε βολεύει να διαβάζεις και να γράφεις στην LCD??? Εμένα δεν με βολεύει.

Καλα ρε παιδια τι πολι νωρις και κουραφεξαλα.

CRT ειναι πλεον πιο αρχαια και απο δεινοσαυρο, δεν βλεπετε, και η εικονα ειναι χιλια χαλια σε σχεση με οποιαδηποτε lcd.

Eιδα προχθες την 42PFL9703. Η εικονα ηταν αρκετα καλη αλλα διπλα μια Samsung F86 που θεωρειται και παλιο μοντελο πλεον επαιζε το ιδιο καλα και ισως και καλυτερα και κοστιζε και 1000 ευρω λιγοτερο.

Για την συγκριση CRT με LCD δεν το συζηταω καν ειδικα αν μιλαμε για ενα τοσο καλο μοντελο οσο η 9603.

Με οποιοδηποτε υλικο η 9603 κερδιζει κατα κρατος. Ειναι σαν να συγκρινουμε μια αμαξα με μια Ferrari.

Τον Σεπτέμβρη βγαίνει με LED 42'' της Philips με contrast στα 2.000.000.

αυτες οι μουφες με τα νουμερα του contrast καπου πρεπει να κοπουν. Αρκετα μας παραμυθιαζουν οι εταιρειες, δεν ειναι αναγκη να αναπαραγουμε και τα παραμυθια τους...
Ολα αυτα τα νουμερα ειναι dynamic οχι native. Τι να το κανεις να μπορει να δειξει μαυρο σαν σβηστη και ασπρο σαν ολοφωτεινη αμα δε μπορεις να τα εχεις στην ιδια σκηνη? Δε λεω οτι ειναι κακο να παιζουν με τη φωτεινοτητα του backlight για να βελτιωσουν το μαυρο, αλλα αμα ειναι μαγκες ας βαλουν 2 εκατομμυρια leds ωστε να γινεται αυτο σε επιπεδο pixel και οχι Panel... Μεχρι τοτε...CRT > LCD στο contrast οτι και να γινει

Δλδ υπάρχει κάποιος που νόμισε ότι εννοούσα τυπική αντίθεση, αντί για δυναμική??? Δεν νομίζω δλδ ότι μιλάμε για παραμυθάκι. ;)

Καλα ρε παιδια τι πολι νωρις και κουραφεξαλα.

CRT ειναι πλεον πιο αρχαια και απο δεινοσαυρο, δεν βλεπετε, και η εικονα ειναι χιλια χαλια σε σχεση με οποιαδηποτε lcd.

Δυστυχώς φίλε Στέφανε, όσο κι αν θέλω να υπερασπιστώ την τεχνολογία, η "σύχρονη" LCD είναι πολύ πίσω σε τηλεοπτικό σήμα σε σχέση με τον δεινόσαυρο, εκτός αν πουλάνε κάπου HD δισκάκια με το πρόγραμμα της προηγούμενης ημέρας. Προσπάθησε να δεις ποδόσφαιρο ή ταινίες με γρήγορες ή σκοτεινές σκηνές από τηλεοπτικό κανάλι και θα καταλάβεις τι εννοόω. Αλλά... Πως δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα?? θα το προτείνω στο MEGA, εγγραφή του προγράμματος σε Bluray και πώληση την επόμενη μέρα στους Έλληνες του εξωτερικού! Έτσι όλοι θα μπορούν να χαρούν την LCD τους στο 100% των δυνατοτήτων της!

Ευχαριστώ όλα τα μέλη για τις σοβαρές απαντήσεις τους... :aktion033:

Απάντηση: Re: Μήπως οι LCD ήρθαν (πολύ) νωρίς??? PFL9603.

Δυστυχώς φίλε Στέφανε, όσο κι αν θέλω να υπερασπιστώ την τεχνολογία, η "σύχρονη" LCD είναι πολύ πίσω σε τηλεοπτικό σήμα σε σχέση με τον δεινόσαυρο, εκτός αν πουλάνε κάπου HD δισκάκια με το πρόγραμμα της προηγούμενης ημέρας. Προσπάθησε να δεις ποδόσφαιρο ή ταινίες με γρήγορες ή σκοτεινές σκηνές από τηλεοπτικό κανάλι και θα καταλάβεις τι εννοόω. Αλλά... Πως δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα?? θα το προτείνω στο MEGA, εγγραφή του προγράμματος σε Bluray και πώληση την επόμενη μέρα στους Έλληνες του εξωτερικού! Έτσι όλοι θα μπορούν να χαρούν την LCD τους στο 100% των δυνατοτήτων της!

Ευχαριστώ όλα τα μέλη για τις σοβαρές απαντήσεις τους... :aktion033:

Οι μόνες τηλεοράσεις που δείχνουν καλά το τηλεοπτικό σήμα είναι οι PLASMA. Αλλά και σε HD είναι πολύ καλύτερες, αναρωτιέμαι τι έχουν πάθει όλοι και αγοράζουν LCD και γιατί οι εταιρίες και τα καταστήματα προωθούν τόσο πολύ τις LCD. Ok se full HD υλικό δείχνουν καλά αλλά και οι plasma δείχνουν εξίσου καλά και ίσως και καλύτερα... με τηλεόραση, nova και DVD τι γίνεται όμως ???

Η τελευταία φορά που είδα τηλεοράσεις plasma και lcd να παίζουν δίπλα δίπλα με το ίδιο υλικό ήταν στο πλαίσιο στο Mall, όπου είχαν δίπλα δίπλα μια φτηνή Plasma της philips στις 50'' HD ready μόνο 1290 ευρώ και δίπλα της τα ακριβά μοντέλα της philips sony και samsung στις 52 ίντσες με τιμές πάνω από 3000 και έδειχναν ποδόσφαιρο σε HD demo.. και όμως η φτηνή plasma είχε σαφώς πιο καλή εικόνα με φυσικά χρώματα καλύτερη κίνηση και το βασικότερο σε γρήγορα περάσματα το γρασίδι ήταν γρασίδι και όχι μια πλαστική πράσινη θολούρα όπως το δείχνουν οι LCD.

Εάν τα καταστήματα έβαζαν τις LCD και της ελάχιστες Plasma να παίζουν δίπλα δίπλα το ίδιο demo δεν νομίζω να αγόραζε μετά κανείς LCD.