Μήπως τα θέλω όλα δικά μου? Μικρές συμβουλές για αγορά home cinema

soundholics

Senior Member
28 February 2010
360
Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τις συζητήσεις που γίνονται σε αυτό το forum και πιστεύω ότι η βοήθεια του είναι απίστευτη για όλους όσους ενδιαφέρονται για προϊόντα ήχου και εικόνας. Με την βοήθεια σας αγορασα την τηλεόραση μου (Ps50C6900) και στην βοήθεια σας καταφευγω τώρα για την αγορά ενός home cinema. Με λίγο διάβασμα έχω καταλήξει στα παρακάτω, συγχωρηστε με αν κάνω κάποιο λάθος:

1. Ο χώρος είναι ένα σαλόνι 6x9
2. Αποκλείω ολοκληρωμένο σύστημα home cinema
3. 50% χρήση τηλεόρασης και 50% χρήση μουσικής δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλο ηχητικό σύστημα για μουσική
4. Σκεφτόμουν για αγορά ενός συστήματος 2:1 δεδομένου ότι θα παίζει και πολύ μουσική και δεν θέλω (θέλει η μνηστη μου :-) ) πολλά καλώδια στο σπίτι
5. Για ηχεία θα προτιμούσα να'ναι λίγο μικρά (βιβλιοθήκης αν είναι δυνατόν) και stylish (lol) λογω βίδας επαγγέλματος (αρχιτέκτων)
6. Ξέχασα να σας πω ότι θα προτιμουσα η τιμη να μην ξεπερνά τα 1000 -1500 ευρώ (ελπίζω να μην γελατε) :flipout::flipout:
7. Αν δεν μπορώ να τα συνδυασω τα παραπάνω θα επέλεξα μια οικονομική λύση για home cinema και να σπρωχνα λεφτά μελλοντικά για δεύτερο σύστημα μόνο για μουσική.

Έχω ήδη σκεφτεί av τον pioneer 820 και ηχεία τα tangent.

Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη !

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά! :christmastree2:

Από τα λεγόμενά σου δεν είναι σαφές αν θέλεις να διαθέσεις το σύνολο του ποσού για τα ηχεία ή αν περιλαμβάνεται και ο ενισχυτής μέσα στο budget. :D

Δεν είναι λίγα τα χρήματα που θέλεις να δώσεις πάντως. Για ένα σύστημα 2.1 με αξιοπρεπέστατες επιδόσεις είναι αρκετά καλά. Από την πλευρά μου μπορώ να σου πω να ρίξεις μια ματιά στα Crystal Audio TX-B1 και στο 10-ιντσο THX-10SUBt. Μπορείς φυσικά να έρθεις και να τα ακούσεις, ενώ συμπτωματικά, ο χώρος μας είναι σχεδόν εξίσου μεγάλος με αυτόν που περιγράφεις. Συνεπώς μπορείς να κρίνεις καλύτερα αν πρόκειται να γεμίσουν το χώρο σου. ;)

Αρκεί να σου αρέσουν και εμφανισιακά βέβαια! :smile: Γούστα είναι αυτά και σεβαστά! :grinning-smiley-043

Να είσαι καλά! -bye-

Κατ'αρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Το ερώτημά μου είναι αρχικά αν μπορώ να αποκτήσω ένα σύστημα που να καλύπτει τις απαιτήσεις μου και στην μουσική και στις ταινίες. Το 2.1 θα με καλύψει σε αυτή την απαίτηση ή πρέπει να κατευθυνθώ σε 2 λύσεις.

Έπειτα νομίζω ότι πιο λογικό είναι να αγοράσω τον ενισχυτή και μετά να κυττάξω για τα ηχεία. Τα ΤΧ-Β1 θα έχουν κάποιο πρόβλημα με τον Pioneer που κυττάω?

Μια άλλη ερώτηση είναι τι συμβιβασμούς θα έχω στην ποιότητα του ήχου αν επιλέξω ηχεία βιβλιοθήκης ή δορυφόρους ? Ποια είναι η γνώμη σας ?

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Είμαι εκτός Αθηνών, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα περάσω από τα γραφεία σας, ενδιαφέρομαι να αγοράσω και ενα pico.

Με την πρώτη ευκαιρία θα ποστάρω και ένα σκαρίφημα του χώρου.

Last edited:
Καλημέρα!

Λοιπόν κοίταξε. Για να καλυφθείς πλήρως από κινηματογραφικής πλευράς, χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα σύστημα 5.1. Τουλάχιστον. Με ένα 2.1 σύστημα ο περιορισμός είναι δεδομένος από πλευράς αίσθησης (απουσιάζουν τα περιφερειακά κανάλια), αλλά όχι από πλευράς απόδοσης συχνοτήτων. Με δυο ηχεία και ένα υπογούφερ, θα μπορείς να απολαύσεις το πλήρες συχνοτικό φάσμα μιας μουσικής ή κινηματογραφικής παραγωγής.

Ως προς τα ηχεία βάσης έναντι δορυφόρων, ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει. Ένα τυπικό ηχείο βάσης δεν μπορεί να φτάσει πολύ χαμηλά και άρα το υπογούφερ είναι απαραίτητο. Ρυθμίζεις δηλαδή το crossover του ενισχυτή σου ώστε να "παίζει" το ηχείο βάσης μέχρι π.χ. τα 80Hz και άρα το καθιστάς δορυφόρο, αφού όλη η υπόλοιπη πληροφορία θα πάει στο υπογούφερ.

Αντίθετα, αν κινηθείς προς ηχεία δαπέδου (κολώνες) όπως π.χ. τα TX-T2SE, τότε έχεις ένα ηχείο που θα του δώσεις το πλήρες φάσμα και θα στο αποδώσει τουλάχιστον μέχρι τα 35Hz. Σε αυτή την περίπτωση και ειδικά αν ο χώρος σου είναι μικρός, μπορείς να αποφύγεις τη χρήση υπογούφερ και με δυο ηχεία να έχεις εξαιρετική απόδοση με κάθε υλικό. Σε ένα σαλόνι όμως με διαστάσεις 6 x 9 που αναφέρεις, δεν νομίζω πως θα σε καλύψει η λύση των δυο μόνο ηχείων. Θα ήταν μια χαρά για μουσική μόνο, αλλά σε κινηματογραφικές ακροάσεις, η συμβολή του υπογούφερ θα είναι αναγκαία και εδώ.

Από πλευράς συμβατότητας των TX-B1 με τον Pioneer, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο Pioneer θα οδηγήσει με άνεση οποιοδήποτε ηχείο βάσης με αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Αυτά! Μη διστάσεις να με ρωτήσεις οτιδήποτε άλλο επάνω στο θέμα.

Να είσαι καλά! -bye-

Κατ'αρχάς σας ανεβάζω κάτοψη του σπιτιού που θα τοποθετηθεί η tv με τοhome cinema. Έχω ήδη αγοράσει μια 50αρα πλάσμα και είμαι σε αναζήτηση home cinema. Φοβάμαι όμως ότι οι διαστάσεις του σαλονιού είναι πολύ μεγάλες. Η θέαση θα γίνεται από καναπέ σε απόσταση 3 μ. από την tv.

katopsisaloniouaristodi.png

Αν κρατήσουμε έναν ενισχυτή τύπου τον 820 Pioneer που με ενδιαφέρει, τι ηχεία και σε τι συνδυασμό θα προτείνατε, αν θέλαμε:
να καταλαμβάνουν μικρό χώρο
να ανταποκρίνονται σε ταινίες και μουσική
να είναι ευπαρουσίαστα και σε λογική τιμή ?

Last edited: