Μητρική micro ATX με 790

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
Αξιότιμοι "καμένοι"

Ημουνα στο τσακ να αγοράσω μητρική AMD με το 780 πάνω.. αλλά διάβασα.. και το επιβεβαίωσα ότι με τους Phenom ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες.. (τη θέλω για HTPC)...

Ξέρετε μήπως κάποια μητρική micro ΑΤΧ με το 790???

Αλλιώς μήπως προτείνεται κάτι αλλο??
(μήπως να πάω σε Nforce??)

Last edited:
Κοιταξε να δεις, ολα εξαρτωνται απο την χρηση που θα του κανεις. Οι θερμοκρασιες δεν ειναι κυριως θεμα του επεξεργαστη που θα βαλεις πανω αλλα της ιδιας της μητρικης και της ψυξης της.

Εγω αυτη εδω εχω χρησιμοποιησει σε HTPC που εφτιαξα για γνωστο τελευταια και την βρηκα αρκετα καλη ως συνολο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526729

Φίλε αυτή ήμουνα έτοιμος να τσιμπήσω... Αλλά...

μου είπαν και διάβασα ότι αν βάλεις επεξεργαστή 125 W (Phenom) τότε το chipset της μητρικής ανεβάζει θερμοκρασία.. πολύ.. και έχουν περιπτώσεις όπου κάηκε...

Γι αυτό τώρα προβληματίζομαι..

αυτές με λίγο DIY, δεν θα μπορούν να αποκτήσουν καλύτερη ψύκτρα στο τσίπσετ ή και ανεμηστηράκι ακόμα?

σε HTPC όσο λιγότερα ανεμιστηράκια .. τόσο το καλύτερο...

Γι αυτό αναρωτιέμαι τι να πάρω... μια και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να αγοράσω κάτι και μετά να ψάχνω για ανεμιστηράκια...

Re: Απάντηση: Μητρική micro ATX με 790

Φίλε αυτή ήμουνα έτοιμος να τσιμπήσω... Αλλά...

μου είπαν και διάβασα ότι αν βάλεις επεξεργαστή 125 W (Phenom) τότε το chipset της μητρικής ανεβάζει θερμοκρασία.. πολύ.. και έχουν περιπτώσεις όπου κάηκε...

Γι αυτό τώρα προβληματίζομαι..

Αυτη δεν ειναι με 780, αλλα εξαλου τι δουλεια εχει το chipset με τον επεξεργαστη? Καμια σχεση. Να ζεσταινεται παραπανω το PWM μπορει, να ζεσταινεται το chipset...μονο αν αρπαξει ο επεξεργαστης και το κανει φουρνακι το κουτι σου.

Με τριπυρηνο που το εστησα εγω τουλαχιστον δουλεψε αψογα. Αλλα και να θελεις παραπανω ψυξη, βαλε ενα 40μμ ανεμιστηρακι πανω στην μαμα ψυκτρα με 4 μακριες 3Μ βιδες, ειναι πολυ παραπανω απο αρκετο.

ψάξε για aftermarket ψύκτες λοιπόν...

Παντως μπορώ να σου πω, οτι ακόμα και ποιοτικό ανεμηστήρι με χαμηλωμένες στροφές, δεν ακούγεται...

Όταν λέτε ότι ζεσταίνεται πολύ, τι ακριβώς εννοείτε? Η δικιά μου κτυπάει κουδούνι όταν περνάει τους 50οC και φτάνει μέχρι τους 55oC (ASUS p5b) Υπάρχει περίπτωση να καεί? Ποιές είναι οι συνηθισμένες θερμοκρασίες λειτουργίας μητρικών? (λίγο OFF TOPIC, αλλά μιά που αναφέρθηκε...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μητρική micro ATX με 790

Αυτη δεν ειναι με 780, αλλα εξαλου τι δουλεια εχει το chipset με τον επεξεργαστη? Καμια σχεση. Να ζεσταινεται παραπανω το PWM μπορει, να ζεσταινεται το chipset...μονο αν αρπαξει ο επεξεργαστης και το κανει φουρνακι το κουτι σου.

Με τριπυρηνο που το εστησα εγω τουλαχιστον δουλεψε αψογα. Αλλα και να θελεις παραπανω ψυξη, βαλε ενα 40μμ ανεμιστηρακι πανω στην μαμα ψυκτρα με 4 μακριες 3Μ βιδες, ειναι πολυ παραπανω απο αρκετο.

Νόμιζα έλεγε αυτή:
GIGABYTE GA-MA74GM-S2H (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526729)

τώρα σκέφτομα να πάρω XFX NFORCE 8200 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526904
αλλά αν είχε βγει mATX με το 790 θα την προτιμούσα..

Όποτε λες με τον τριπύρηνο ότι δεν ζεσταινεται το chipset.. Απλά αυτά που διάβασα λέγανε ότι επεξεργαστή με 125W κάνει το τσιπάκι της μητρικής να ζεσταίνεται υπερβολικά πολυ... (περισσότερες τεχνικές γνώσεις γιατί γίνεται αυτό να σου πω δεν έχω..)