mkv-αφαιρεση ενσωματωμενων υποτιτλων

  • Αγαπητοί φίλοι

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

    Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

    Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,524
ΑΘΗΝΑ
εχω μια ματροσκα που περιεχει υποτιτλους τους οποιους θελω να αφαιρεσω.
με το MKVMerge δεν φαινεται οτι υπαρχει καποιο srt υποτιτλου μεσα στην ταινια.
υπαρχει τροπος να αφαιρεθει υποτιτλος οταν αυτος ειναι "κολλημενος" στην ταινια?
 
Μπορεις να τους αντικαταστησεις με αλλο αρχειο srt! Βρες πρωτα τους σωστους υποτιτλους και απλα ονομασε τους με το ονομα του mkv, οι ανεπιθυμητοι υποτιτλοι θα εχουν αντικατασταθει!
 
Απάντηση: Re: mkv-αφαιρεση ενσωματωμενων υποτιτλων

Μπορεις να τους αντικαταστησεις με αλλο αρχειο srt! Βρες πρωτα τους σωστους υποτιτλους και απλα ονομασε τους με το ονομα του mkv, οι ανεπιθυμητοι υποτιτλοι θα εχουν αντικατασταθει!

το εκανα αλλα πεφτουν πανω στους ενσωματωμενους
 
Απάντηση: Re: mkv-αφαιρεση ενσωματωμενων υποτιτλων

το εκανα αλλα πεφτουν πανω στους ενσωματωμενους
Oποτε δεν διαβαζονται - την πατησα με κατι Κορεατικου! Η χαζολυση ειναι να χρωματισεις τους δικους σου υποτιτλους ωστε να καλυπτουν τους αλλους, ετσι εκανα και ειπα αμαν να τελειωσει η ταινια !
 
Η καλύτερη λύση ειναι να βάλεις φόντο στους υπότιτλους ώστε να καλύπτουν τους καμένους. Φτιάχνεις ένα style με το Aegisub με σκούρο opaque outline, το εφαρμόζεις στους υποτίτλους και σώζεις σε .ass.

Πιο χρονοβόρα λύση; Κάποιο φίλτρο όπως το logoaway που θα θολώσει την περιοχή των υποτίτλων και δεν θα μπερδεύονται με τους καινούριους. Χρειάζεται νέο encoding όμως.

Το θέμα ειναι οτι, όποια λύση και να διαλέξεις, το αποτέλεσμα δεν θα ειναι όμορφο. Μήπως να βρεις το βιντεο απο άλλη πηγή;