.mkv αρχεία 1080p στα VISTA σπάσιμο εικόνας! Γιατί?

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
καλησπέρα και πάλι παιδιά.

Εχω ενα HTPC που αποτελειται από :
Intel Core2duo E6600 κλοκαρισμένο στα 2,67Ghz (συχνότητα λειτουργίας του Ε6700)
Nvidia Geforce 7600GS 256mb ddr2 ram
Asus P5 Deluxe Mobo
Maskin 2GB Ram dual channel DDR2 800mhz με timings 5-5-5-12

Στο παραπάνω PC έχω εγκαταστήσει ταυτόχρονα σε δύο partitions Windows XP και Windows Vista Ultimate 32bit.

Μεχρι εδώ όλα καλά....:grandpa:

Για την αναπαραγωγή των mkv HD αρχείων στα XP, χρησιμοποιώ Media Player Classic ή KM-player, ενώ στο παρασκήνιο δουλεύουν τα CoreAVC, Haali Media Splitter και FFDshow..... H αναπαραγωγή τόσο 720p όσο και 1080p αρχείων γίνεται ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ και με αρκετά χαμηλά ποσοστά χρήσης του επεξεργαστή (μέγιστο 45-55% σε 1080p)...

Και εδώ ξεκινάει το πρόβλημα....

Θέλωντας να σβήσω κάποια στιγμή τα XP και να κρατήσω ΜΟΝΟ τα Vista, κατέβασα στα Vista τα ίδια προγράμματα με τις ίδιες ρυθμίσεις , εκτός του CoreAvc.... (δηλαδή, τα media player classic, ffdshow και Haali media Spliter)

Ενώ λοιπόν, στην αναπαραγωγή 720p .mkv δεν υπάρχει πρόβλημα, (ΑΝΤΙΘΕΤΑ μαλιστα, η εικόνα στα Vista είναι πολύ πιο ρεαλιστική,συμπαγής, πιο ευκρινής και πιο τρισδιάστατη με καλύτερη άπόδοση χρωμάτων από ότι στα XP,προφανώς λόγω του DX10 ), όταν βάζω να παίξω 1080p αρχεία έχω πρόβλημα με σπασίματα στην εικόνα, στην κίνηση, στον ήχο, και γενικά σαν να σέρνεται όλο το PC.......

Εδώ να σημειώσω ότι ΔΕΝ εχω πειράξει καμια ρυθμιση από το ffdshow beta 3, εκτός από τον ήχο που έχω ρυθμίσει τα AC3/DTS να βγαίνουν από Spdif.....

Προτείνετε μου σας παρακαλώ ένα πλανο ρυθμίσεων του ffdshow και του media player classic ή του Kmplayer για τα VISTA, προκειμένου να ΜΗΝ έχω κολλήματα και σπασίματα στην κίνηση , τόσο σε αναπαραγωγή .mkv 720p όσο και 1080p, μιας και η εικόνα στα Vista είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ άπαικτη.....:BDGBGDB55:

Επίσης, θα ήθελα ,αν υπάρχει,και κάποιο προγραμματάκι ή φίλτρο που να δουλεύει στο παρασκήνιο και να δυναμώνει την ένταση του ήχου στα αρχεια που έχουν χαμηλή ένταση.... (το kmplayer έχει κάποιο τέτοιο ενσωματωμένο και ο ήχος του ακούγεται πολύ πιο συμπαγής και γεμάτος αλλά και πιο υψηλός σε ένταση)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ! :ernaehrung004:

Last edited:
Δοκίμασε να βάλεις τον Haali renderer στο Output.

Για ήχο Ac3Filter.

Αν εξακολουθεί κατέβασε την έκδοση του media player classic για vista (χρήση evr). Έχω δώσει κάπου Link. Αν ψάξεις θα το βρεις -bye-

Η καλύτερη εικόνα δεν οφείλεται στο DX10 αλλά στο ότι χρησιμοποιείς το ffdshow για το decoding και όχι το coreavc.... Ισως έτσι να εξηγείται και ότι έχεις σπασίματα αφού το ffdshow απαιτει αρκετά περισσότερη επεξεργαστικη ισχυ απο το coreavc (αλλά έχει και καλύτερη εικόνα...). Δες στον task manager το load του κάθε πυρηνα.
Ποια είναι η έκδοση beta 3 του ffdshow που χρησιμοποιείς; Δοκίμασε αυτη απο τον οδηγο στην htpc guides...

Ποια είναι η έκδοση beta 3 του ffdshow που χρησιμοποιείς;
Είναι η τελευταία που κυκλοφορεί στο επίσημο site, και την προτείνουν και για συνεργασία με το media center των vista....
Νομίζω ότι η έκδοση που βρίσκεται στο htpc guides είναι για XP......

Αν εξακολουθεί κατέβασε την έκδοση του media player classic για vista (χρήση evr). Έχω δώσει κάπου Link. Αν ψάξεις θα το βρεις -bye-
Αν σου είναι εύκολο κάποια στιγμή Νεκτάριε ξαναβάλε το link γιατί δεν το βρήκα...

Δοκίμασε να βάλεις τον Haali renderer στο Output.
Στο output του Media player Classic, ή του FFDshow???

Για ήχο Ac3Filter.
Έχει επιλογή το Ac3 Filter για boost του ήχου ? (ειδικά σε κάποια mkv που ο ήχος είναι σε πολύ χαμηλή ένταση και πρέπει να ανεβάζω το ποτενσιόμετρο του ενισχυτή στο 80-90% για να ακουστεί όπως ακούγεται σε κάποια άλλα!)

Απάντηση: Re: .mkv αρχεία 1080p στα VISTA σπάσιμο εικόνας! Γιατί?

....
Είναι η τελευταία που κυκλοφορεί στο επίσημο site, και την προτείνουν και για συνεργασία με το media center των vista....

Αν σου είναι εύκολο κάποια στιγμή Νεκτάριε ξαναβάλε το link γιατί δεν το βρήκα...

http://www.free-codecs.com/download/Media_Player_Classic.htm

Στο output του Media player Classic, ή του FFDshow???

Του Classic. Αν βάλεις τον παραπάνω Player δοκίμασε πρώτα με EVR ως output.

Έχει επιλογή το Ac3 Filter για boost του ήχου ? (ειδικά σε κάποια mkv που ο ήχος είναι σε πολύ χαμηλή ένταση και πρέπει να ανεβάζω το ποτενσιόμετρο του ενισχυτή στο 80-90% για να ακουστεί όπως ακούγεται σε κάποια άλλα!)

Δεν θυμάμαι αλλά νομίζω έχει. Δοκιμασέ το.

Δεν ισχύει αυτο... τυπικά η έκδοση αυτη είναι για 2Κ/ΧΡ αλλά και για τα Vista. Απο ότι είδα ανήκει στα tryouts και βασίζεται στο FFDShow 20070701, 2-3 μήνες πιο παλια έκδοση, είναι ένα παράλληλο development του ffdshow

Επίσης κοίταξε μήπως βάζεις το ffdshow να κάνει resize στο hi-def υλικό. Ο Στράτος στα guides έχει οδηγίες για το πως θα βάλεις το ffdshow να κάνει resize μόνο σε sd υλικό...

Επίσης, μήπως έχεις παραφορτώσει το ffdshow?
Τέλος στο ffdshow Output δοκίμασε να ξετσεκάρεις το YV12 και επέλεξε όλα τα άλλα που είναι από κάτω...