Μνημες για Laptop

panosdhm

Established Member
18 November 2007
120
Πωλουνται μνημες 2 Χ 512 DDR PC4200 /533Mhz
25 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΗ KAI OI 2 MAZI 45

Τηλ.6944903055 Χρηστος

Νεα τιμη : 20 η μια μνημη και 35 οι 2 επισης ισχυει :
δεκτη ανταλαγη με μνημες SDRAM 256mb/133Mhz

Φιλε μου, φιλικα παντα αλλα 20 ευρω που τις δινεις το κομματι κοστιζει μια επωνυμη (Kingston), ταχυτερη (PC2-5300, 667mhz) και με μεγεθος 1GB ανα κομματι ολοκαινουργια:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554795

Μια παρομοια με τις δικες σου κοστιζει σχεδον τα μισα, παλι καινουργια:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554773

Οποτε καλο θα ηταν να ριξεις δραματικα την τιμη αλλιως δεν θα τις δωσεις ποτε.

Last edited:
Φιλε Μανο.Εχεις δικιο.Πεφτουνε γρηγορα οι μνημες. Απλα αν δεν ενδιαφερθει
καποιος θα τις κρατησω για αργοτερα που θα αρχιζουν να εχουν ελλειψη
απο τα καταστηματα.Επισης οπως θα γνωριζεις δεν μπορεις να κανεις
συγκριση πολλες φορες με πραγματα πιο συγχρονα γιατι τα προγενεστερα
καποια στιγμη κοστιζουν περισσοτερο και αυτο ισχυει σιγουρα για τις μνημες.

Φιλε Μανο.Εχεις δικιο.Πεφτουνε γρηγορα οι μνημες. Απλα αν δεν ενδιαφερθει
καποιος θα τις κρατησω για αργοτερα που θα αρχιζουν να εχουν ελλειψη
απο τα καταστηματα.Επισης οπως θα γνωριζεις δεν μπορεις να κανεις
συγκριση πολλες φορες με πραγματα πιο συγχρονα γιατι τα προγενεστερα
καποια στιγμη κοστιζουν περισσοτερο και αυτο ισχυει σιγουρα για τις μνημες.

Φιλε Πανο,

Φιλικα παντα αλλα προγενεστερο ειναι κατι που δεν υπαρχει στην αγορα την δεδομενη στιγμη. Εγω σου εδειξα ακριβως ιδιο τυπο μνημης, απλως καλυτερο και μεγαλυτερο.

Μνημες DDR-2 ομως υπαρχουν σε αφθονες ποσοτητες και θα υπαρχουν για χρονια ακομα αφου οι μεγαλυτεροι κατασκευαστες δηλωσαν οτι λογω της αυξημενης ζητησης δεν εχουν σκοπο να 'κατεβασουν τον διακοπτη' πριν τα μεσα του 2009 στην παραγωγη τους. Οποτε εχουμε πολυ καιρο ακομα μεχρι να στερεψει η ηδη υπερκορεσμενη αγορα. Εν ολιγοις σε βλεπω να προσπαθεις να δωσεις 256ΜΒ μνημης το 2011 και περα που θα υπαρχει οντως ελλειψη ενω θα εχουμε 8GB+ στα desktop μας και τα sodimm των 1-2GB θα κοστιζουν οσο ενας καφες...

Ειναι λιγο ειρωνικο αλλα στην τεχνολογια σπανιως οριζεται το 'υπαρχει ελλειψη'. Οταν οντως υπαρξει ο κοσμος απλως κοιταει αλλου σε κατι πιο συνχρονο και οικονομικοτερο.

Φιλε Πανο,

Φιλικα παντα αλλα προγενεστερο ειναι κατι που δεν υπαρχει στην αγορα την δεδομενη στιγμη. Εγω σου εδειξα ακριβως ιδιο τυπο μνημης, απλως καλυτερο και μεγαλυτερο.

Μνημες DDR-2 ομως υπαρχουν σε αφθονες ποσοτητες και θα υπαρχουν για χρονια ακομα αφου οι μεγαλυτεροι κατασκευαστες δηλωσαν οτι λογω της αυξημενης ζητησης δεν εχουν σκοπο να 'κατεβασουν τον διακοπτη' πριν τα μεσα του 2009 στην παραγωγη τους. Οποτε εχουμε πολυ καιρο ακομα μεχρι να στερεψει η ηδη υπερκορεσμενη αγορα. Εν ολιγοις σε βλεπω να προσπαθεις να δωσεις 256ΜΒ μνημης το 2011 και περα που θα υπαρχει οντως ελλειψη ενω θα εχουμε 8GB+ στα desktop μας και τα sodimm των 1-2GB θα κοστιζουν οσο ενας καφες...

Ειναι λιγο ειρωνικο αλλα στην τεχνολογια σπανιως οριζεται το 'υπαρχει ελλειψη'. Οταν οντως υπαρξει ο κοσμος απλως κοιταει αλλου σε κατι πιο συνχρονο και οικονομικοτερο.

Συμφωνω εν μερη με αυτα ειπες και εξηγω γιατι .Για να αγορασεις αυτη τη στιγμη μια μνημη τεχνολογιας SDRAM 256MB /133MHZ θα χρειστεις χρηματα οσο για να παρεις μια DDR2 2GB/667.Επομενως το 2011 μπορει αυτη η μνημη να κοστιζει οσο μια καφετιερα +κατι ψιλα.Για ληξη του θεματος η λυση ειναι φυσικα να πηγαινεις σε κατι πιο συγχρονο και τα αλλα στο καλαθι των αχρηστων..

Συμφωνω εν μερη με αυτα ειπες και εξηγω γιατι .Για να αγορασεις αυτη τη στιγμη μια μνημη τεχνολογιας SDRAM 256MB /133MHZ θα χρειστεις χρηματα οσο για να παρεις μια DDR2 2GB/667.Επομενως το 2011 μπορει αυτη η μνημη να κοστιζει οσο μια καφετιερα +κατι ψιλα.Για ληξη του θεματος η λυση ειναι φυσικα να πηγαινεις σε κατι πιο συγχρονο και τα αλλα στο καλαθι των αχρηστων..

Συμφωνω, γι'αυτο ακριβως αυτη την στιγμη οι SDRAM εχουν πεθανει. Οταν κανει μια SDRAM 256MB 30 ευρω και για μια αντιστοιχη μητρικη και επεξεργαστη θελεις αλλα 40, γιατι να μην παρεις 512ΜΒ DDR2, μια φτηνη μητρικη με τα παντα onboard και εναν celeron σε συνολικο κοστος 85-90 ευρω (μολις 20 ευρω διαφορα) και να εχεις ενα υπερπληρες, ολοκαινουργιο και πολυ ταχυτερο συστημα σε συγκριση με το πρωτο?

Δεν υπαρχει περιπτωση οι τιμες των DDR2 να παρουν πανω. Υπαρχει τοσο μεγαλη παραγωγη που το κανει αδυνατο. Σε συγκριση με τις SDRAM οι οποιες σταματησαν παραγωγη το 2000, ειχαν πολυ μεγαλυτερο κοστος παραγωγης και πολυ μικροτερη αριθμητικη παραγωγη (ουτε 1 προς 10000 σε αριθμους), μαλλον θα πρεπει να περιμενεις ως το 2152 μηπως και ανακηρυχθουν...συλλεκτικες. Δεν μπορεις να μου συγκρινεις την τεχνολογια του 1999 με την σημερινη. Τοτε για ενα φτηνο πληρες συστηματακι ηθελες τουλαχιστον 500.000δρχ, σημερα με 400-500 ευρω εισαι αρχοντας.

Δυστυχως ετσι εγινε η αγορα των μικροηλεκτρονικων. Υπαρχουν σε τετοια αφθονια και σε συνεχως χαμηλοτερες τιμες ωστε σε ελαχιστο χρονο να μην αξιζει ουτε να βγαλεις τσαντα για να τα πετας στα σκουπιδια.

ΥΓ. Ειρωνικα μπορει τοτε και οι καφετεριες να πωλουνται 5-10 ευρω...στο κατω κατω και τα DVD-R καποτε ξεκινησαν στα 700-800 ευρω και 3 χρονια μετα κανουν 20!

Last edited:
Παλι θα διαφωνησω φιλε μου.Το 1999 επαιρνες με 200.000 δρχ καλο συστημα.
Οι τιμες οι ιδιες ειναι απλα ανεβαινει η ισχυς.Επισης το 1990 ειχα παρει υπολογιστη 80286 με οθονη 180.000δρχ.!! Οι μνημες επισης SDRAM 256 εχουν 50 ευρω και οχι 30.Τωρα οσον αφορα για το τι θα κανουν οι εταιριες στο μελλον νομιζω πως κανενας δεν ειναι σε θεση να γνωριζει...

Μανο,
1.ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ FORUM:ΔΕΝ ΧΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!(πρεπει να σβηστουν ολα τα ασχετα posts)

2.δεν εχουν ολοι προσβαση στο ιντερνετ ουτε μπορουν ολοι να κανουν online αγορες(οι τιμες που παρεθεσες ειναι στο e-shop πηγαινε στα μαγαζια να δεις)

3.ο καθενας μπορει να πουλαει οσο νομιζει οτι αξιζει ενα αντικειμενο,ο αγοραστης ειναι αυτος που πρεπει να εχει σωστη πληροφορηση και να κανει σωστες επιλογες(αν και νομιζω οτι η τιμη για τις μνημες του παιδιου ειναι λογικοτατη)

Παλι θα διαφωνησω φιλε μου.Το 1999 επαιρνες με 200.000 δρχ καλο συστημα.
Οι τιμες οι ιδιες ειναι απλα ανεβαινει η ισχυς.Επισης το 1990 ειχα παρει υπολογιστη 80286 με οθονη 180.000δρχ.!! Οι μνημες επισης SDRAM 256 εχουν 50 ευρω και οχι 30.Τωρα οσον αφορα για το τι θα κανουν οι εταιριες στο μελλον νομιζω πως κανενας δεν ειναι σε θεση να γνωριζει...

Φιλε μου, δυστυχως ειμαι παρα πολυ μεσα στην τεχνολογια εδω και πολλα χρονια. Το 2001 ενας επεξεργαστης thunderbird 1ghz κοστιζε 70.000δρχ μονος του. Για μια οθονη ηθελες αλλες 100-120χιλ δρχ οποτε ακομα και 2 χρονια μετα τα 200.000 δεν σου εφταναν ουτε για τα βασικα. Ολα αυτα σε εποχη που τα μικρο-ηλεκτρονικα ειχαν 4-5 φορες μεγαλυτερο κοστος παραγωγης και δεκαδες φορες μικροτερη διαθεσιμοτητα. Εχω καταλογους τιμων απο το 1996 αν θελεις να δεις πραμα! :)

Επισης, με 180.000δρχ το 1990 αγοραζες...αυτοκινητο, αν και ο 80286 ηταν αρκετα ξεπερασμενος με τους 80486 στην αγορα ηδη. To οτι θεωρεις οτι οι SDRAM ειναι ακομα ακριβοτερες ειναι εις βαρος σου, αφου με το κοστος 512ΜΒ μνημης παιρνεις ολοκληρο συστημα καινουργιο με 1GB μνημη, αν και μαλλον υπερβαλεις αφου η Micron ακομα παραγει μικρες ποσοτητες SDRAM και τις προωθει προς 55-60 ευρω τα 512ΜΒ, καινουργιες και single sided, για embedded συστηματα που δεν μπορουν να σταματησουν ετσι απλα.

Τα περι εταιριων μερικοι ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε, αλλα τουλαχιστον ο υπολοιπος πληθυσμος μπορει να διαβαζει καμια ανακοινωση εταιριας οπως πχ της Samsung που αναγραφει οτι δεν προτιθεται να σταματησει την παραγωγη της πριν τα μεσα το 2009 τουλαχιστον, ουτε να την ελλατωσει μεσα στο 2008. Μπορεις να την διαβασεις στην ιστοσελιδα τους στα semi-conductors.

Κουβεντα να γινεται, αλλα δυστυχως δεν εχω αλλο χρονο...ξεφυγαμε πολυ απο το θεμα. Εγω απλως ηθελα να σε ειδοποιησω οτι δινεις κατι σε τιμη που το ιδιο καινουργιο κοστιζει τα μισα την παρουσα στιγμη. Φτασαμε να σου εξηγω τις κινησεις της αγορας και την απλη λογικη της παραγωγης-κοστους, οποτε νιωθω σαν να μιλαμε ετσι για τον καφε.

Μανο,
1.ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ FORUM:ΔΕΝ ΧΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!(πρεπει να σβηστουν ολα τα ασχετα posts)

2.δεν εχουν ολοι προσβαση στο ιντερνετ ουτε μπορουν ολοι να κανουν online αγορες(οι τιμες που παρεθεσες ειναι στο e-shop πηγαινε στα μαγαζια να δεις)

3.ο καθενας μπορει να πουλαει οσο νομιζει οτι αξιζει ενα αντικειμενο,ο αγοραστης ειναι αυτος που πρεπει να εχει σωστη πληροφορηση και να κανει σωστες επιλογες(αν και νομιζω οτι η τιμη για τις μνημες του παιδιου ειναι λογικοτατη)

Φιλε μου:

1) Γνωριζω πολυ καλα τους κανονες και γνωριζω τι μου επιτρεπεται και τι οχι. Το να μου υπαγορευει καποιος με 1 ποστ τους κανονες ειναι λιγο αστειο (αν μη τι αλλο, ειναι και περιεργο).

2) Και τι με εμποδιζει να παω σε ενα οποιοδηποτε e-shop point και να εχω ιδιες τιμες?

3) Ο καθενας μπορει να πουλαει οτι θελει οσο θελει, οπως και ο καθενας εχει δικαιωμα να του κανει μια παρατηρηση φιλικα. Το πως βλεπεις την τιμη λογικοτατη ενω σε καταστημα ειναι η μιση δεν μπορω να το διανοηθω, ουτε και με ενδιαφερει ομως να μαθω...

Παντως μην ανχωνεσαι, δεν ειχα σκοπο να συνεχισω την κουβεντα, οτι ειχα να πω το ειπα την πρωτη φορα που απαντησα εξαλου. Φιλικα.

Last edited:
Μανο,

Συγνωμη αλλα η αγγελια στο ιντερνετ δεν ειναι????:chinscratch:

Εγω πιστευω πως ειναι καλο να υπαρχει ενημερωση για τις τιμες γιατι ετσι και ο αγοραστης δεν θα την πατησει και θα λεει πως ο πωλητης με κοροϊδεψε! Αλλα και για τον πωλητη για να μπορεσει να πουλησει το αντικειμενο του!

Τωρα δικαιωμα του καθενος να ζηταει οσο θελει για τα πραγματα που πουλαει!!!:rifle:

Για να σας ικανοποιησω ολους τις δινω 20 Ευρω και τις 2.

1.το οτι εχω ενα μονο post(αν και παρακολουθω καιρο τις συζητησεις) σημαινει οτι γραφτηκα μονο και μονο για να απαντησω στις ανοησιες που ελεγες(σε αλλα forum αυτοκινητιστικου περιεχομενου εχω χιλιαδες post οποτε ξερω καλα τους κανονες των forum)
2.εννoουσα οτι δεν εχουν ολοι προσβαση στο online shopping και αρα στις καλυτερες τιμες που αυτο προσφερει....
3.οι αγγελιες σε ενα forum θεωρειται οτι δεν πρεπει να εχουν κερδοσκοπικο χαρακτηρα,οταν καποιος ιδιωτης πουλαει κατι που ειχε αγορασει με τιμη λιανικης για προσωπικη χρηση τοτε οταν ερθει η ωρα να το αποχωριστει ειναι δικαιωμα του να βαλει μια τιμη οσο πιο κοντα στην αρχικη που το ειχε παρει(ακομα και αν αυτη η τιμη ειναι εκτος πραγματικοτητας εφοσον ειναι χαμηλοτερη της αρχικης δεν κερδοσκοπει οποτε ειναι εντος των κανονων δεοντολογιας των forum)

1.το οτι εχω ενα μονο post(αν και παρακολουθω καιρο τις συζητησεις) σημαινει οτι γραφτηκα μονο και μονο για να απαντησω στις ανοησιες που ελεγες(σε αλλα forum αυτοκινητιστικου περιεχομενου εχω χιλιαδες post οποτε ξερω καλα τους κανονες των forum)
2.εννoουσα οτι δεν εχουν ολοι προσβαση στο online shopping και αρα στις καλυτερες τιμες που αυτο προσφερει....
3.οι αγγελιες σε ενα forum θεωρειται οτι δεν πρεπει να εχουν κερδοσκοπικο χαρακτηρα,οταν καποιος ιδιωτης πουλαει κατι που ειχε αγορασει με τιμη λιανικης για προσωπικη χρηση τοτε οταν ερθει η ωρα να το αποχωριστει ειναι δικαιωμα του να βαλει μια τιμη οσο πιο κοντα στην αρχικη που το ειχε παρει(ακομα και αν αυτη η τιμη ειναι εκτος πραγματικοτητας εφοσον ειναι χαμηλοτερη της αρχικης δεν κερδοσκοπει οποτε ειναι εντος των κανονων δεοντολογιας των forum)

1. Δεν εχουν ολα τα φορουμ ιδιους κανονες. Εδω μπορεις να απαντησεις φιλικα για καποια επισημανση βλεπεις αλλα οχι να προσβαλεις η να κανεις παζαρια. Σε αλλα φορουμ δεν μπορεις καν να απαντησεις, σε αλλα δεν εχουν καν κανονες. Ετσι ειναι το ιντερνετ. Ελευθερο! :P

2. Τοτε α) δεν βλεπουν αυτη την αγγελια και β) μπορουν και παλι να πανε σε ενα e-shop point.

3. Σχεδον οπως το λες, αλλα ετσι που το εθεσες ειναι τελειως ακυρο. Η τιμη πρεπει να ειναι εστω και ενα σεντ χαμηλοτερη απο την τιμη στην αγορα την δεδομενη στιγμη, αλλιως αν το βαλω ακριβοτερα εν γνωση μου ναι ειναι κερδοσκοπια. Αν ηταν εστω και 1 σεντ φτηνοτερες απο την τιμη στην αγορα δεν υπηρχε περιπτωση να μιλησω, καλα κανει και θελει τοσα ο πωλητης, τοσο θεωρει οτι εχει χασει απο την αρχικη του αξια. Παρ'ολα αυτα ειμαι 100% σιγουρος οτι ο πωλητης δεν αντιληφθηκε οτι η τιμη τους εχει πεσει δραματικα, γι'αυτο και πηρα το θαρρος να του το επισημανω. (πραγμα το οποιο αμφιβαλλω αν ξανακανω γιατι ωραιες οι μεγαλες συζητησεις αλλα δεν εχω το χρονο για τετοια)

(ΥΓ. Ναι, παλι καφεδακι πινω! -bye-)

Last edited:
διαφωνουμε καθετα στο θεμα του καθορισμου της τιμης πωλησης ενος πραγματος αλλα ας μην χαλαμε αλλο την αγγελια του παιδιου(αν γινεται ας σβηστουν τα ασχετα posts)......και για να ξερεις τα forum φτιαχτηκαν για να γινονται μεγαλες συζητησεις(επειδη αναφερεις οτι δεν εχεις χρονο και δεν μπαινεις σε αυτη τη διαδικασια)......παντα με φιλικη προδιαθεση......

Νεα τιμη 15 ευρω και οι 2.Δεκτη ανταλλαγη με καρτα γραφικων PCI 64 ή 128ΜΒ.