Μνήμη RAM για Mac Book 13.5" Mid 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,216
Μεσευρώπη
Έχω το mac book του τίτλου με τις μαμά μνήμες 2gb. θέλω να το αναβαθμίσω με όσο το δυνατό μικρότερο κόστος. Το αυτονόητο βήμα είναι η αγορά 2χ4 gb. Αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και άλλωστε το μηχάνημα δεν κάνει καμιά σοβαρή δουλειά, το έχουν τα παιδιά για να βλέπουν video youtube και για να μιλάμε στο skype. Γι αυτό προσανατολίζομαι να πάρω μεταχειρισμένες μνήμες από το ebay.

Μπορώ να συνδυάσω μνήμες διαφόρων ταχυτήτων; π.χ. 4+2, 4+1, 1+2 κλπ;

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν συνδυάσω μνήμες διαφορετικής μάρκας; π.χ. Samsung με Hynix;

Υπάρχει κάποια μάρκα που πρέπει να αποφύγω; Βλέπω κάποιες μάρκες που μου είναι άγνωστες, για παράδειγμα η mikron ή η mushkin. Υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο πρόβλημα αν αγοράσω τέτοια;

Θα πρότεινα να αγοράσεις ίδιας εταιρείας κ ταχύτητας μνήμες.
Θεωρητικά όλες παίζουν αλλά καλό θα ηταν να ειναι ίδιες.
Επίσης, να ειναι ίδιας χωρητικότητας, 2*4 πχ.

Κώστα ,η μνήμη καλό θά είναι πάνω από 4 ,γιατί δυστυχώς ακόμη καί μέ βασικές λειτουργίες αγγίζει σχεδόν τά 3.5 γίγα

Επειδή πρόσφατα άνοιξα και άλλαξα motherboard σε ένα τέτοιο μηχάνημα, να σε ενημερώσω ότι η μνήμη είναι κολλημένη πάνω στο board.

Οπότε χωρίς έναν σοβαρό σταθμό συγκόλησης-αποκόλησης θα σου πρότεινα να μην το δοκιμάσεις.

Επειδή πρόσφατα άνοιξα και άλλαξα motherboard σε ένα τέτοιο μηχάνημα, να σε ενημερώσω ότι η μνήμη είναι κολλημένη πάνω στο board.

Οπότε χωρίς έναν σοβαρό σταθμό συγκόλησης-αποκόλησης θα σου πρότεινα να μην το δοκιμάσεις.

Αυτό που λες ισχύει για τα καινούρια macbook retina, όχι για τα παλιότερα μοντέλα mid 2010 σαν το δικό μου.

Συγγνώμη μπέρδεψα το απλό με το air, από το οποίο δείχνω το board.