Μολις παρελαβα, NIKON 1 V1 !!!

wind

AVClub Enthusiast
14 November 2006
988
GLYFADA
Μετα απο απειρες αναζητησεις επρεπε να αγορασω μια μηχανη.
Βρηκα την Νικον σε τιμη 299 με τον κιτ φακο και την εκανα δικη μου.
Η συσκευασια περιεχει τα παντα εκτος απο καλωδιο hdmi.
Απο ποιοτητα κατασκευης μου φαινεται πολυ καλη και εχει και viewfinder που σημαινει πως δεν χρειαζεται να ψαχνω για τα γυαλια μου.
Τραβηξα μερικες φωτογραφιες αργα το απογευμα, δεν ειναι και οι πιο καθαρες του κοσμου αλλα μετα την Νικον F90 εχουν περασει καμποσα χρονια.

DSC_0016.jpg

DSC_0014.jpg

DSC_0012.jpg

Τα μοντελα ειναι τα ανηψια μου που ειχαν την ατυχια να ειναι μπροστα μου.
Η μηχανη ειναι εντελως αρυθμιστη στην λειτουργια ''still image'' και ουτε ξερω τι εργοστασιακες ρυθμισεις εχει.
Ο κιτ φακος ειναι ο Nikon 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3,5-5,6.

Άντε να σε βλέπουμε πιο συχνά στα φωτογραφικά! Μεγειές και καλοτράβηχτη...

Άντε να σε βλέπουμε πιο συχνά στα φωτογραφικά! Μεγειές και καλοτράβηχτη...

Ευχαριστω Δημητρη, εχεις και εσυ συμμετοχη στην επιστροφη μου στα φωτογραφικα !!!

Πάντως να πω την αλήθεια οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν μου φαίνονται αντιπροσωπευτικές της μηχανής. Προσπάθησε να στάρεις καλά τη μηχανή (π.χ. να μην είναι στο auto iso) και τράβα μερικές λήψεις με καλό καιρό. Κάνε και λίγη εξάσκηση στην τεχνική, διότι άλλο η f90 που με το βάρος της έκανε απόσβεση των κραδασμών κι άλλο αυτή.

Πραγματικά αυτές οι φώτο που έβαλες απέχουν πάρα πολύ από τις δυνατότητες της nikon 1.
Για αρχή βάλε τη μηχανή στο auto (πράσινη επιλογή) και δοκίμασε να δει πως τραβάει?

Φίλε wind πες μου πότε (αν) έχεις χρόνο και κέφι να πάμε φωτογραφική βόλτα...

Καλησπερα, Δημητρη ευχαριστω για την προσκληση, να το κανονισουμε. Μπορουμε μαλιστα να παμε για εξορμηση στην Τηνο ........
Οπως σωστα παρατηρησε και ο Βλασης, μεταξυ των αλλων προβληματων, το χερακι δεν ειναι σταθερο και δεν ξερω αν αυτο μπορω να το βελτιωσω, οι φωτο που ανεβασα ειναι out of the box και χωρις αναγνωση του manual.
Γενικα ειμαι χαρουμενος που πηρα μηχανη μετα απο πολλα χρονια, ελπιζω να φτασω στο σημειο να βγαζω ευχαριστες φωτογραφιες.

Καλησπερα, Δημητρη ευχαριστω για την προσκληση, να το κανονισουμε. Μπορουμε μαλιστα να παμε για εξορμηση στην Τηνο ........
Οπως σωστα παρατηρησε και ο Βλασης, μεταξυ των αλλων προβληματων, το χερακι δεν ειναι σταθερο και δεν ξερω αν αυτο μπορω να το βελτιωσω, οι φωτο που ανεβασα ειναι out of the box και χωρις αναγνωση του manual.
Γενικα ειμαι χαρουμενος που πηρα μηχανη μετα απο πολλα χρονια, ελπιζω να φτασω στο σημειο να βγαζω ευχαριστες φωτογραφιες.

Για να εξαλείψεις το θέμα κούνημα στην τελική ποιότητα των φωτογραφιών κάνε σε παρακαλώ το εξής:
1. Βρες στην πολύ ωραία αυλή που μας έδειξες ένα πεζούλι. Βάλε πάνω της τη μηχανή, στην άκρη του πεζουλιού, ώστε να πατά σταθερά. Στη συνέχεια τράβα φωτογραφίες σε κάθε εστιακή απόσταση (εντελώς wide, στη μέση και στο τηλέ) με μεσαίο διάφραγμα. Στη συνέχεια πάρε τη μηχανή στα χέρια σου και τράβα το ίδιο θέμα έστω από πιο ψηλά στις ίδιες εστιακές αποστάσεις. Σήκωσε εδώ τις φωτογραφίες και θα σου πούμε τί γίνεται...

Αλήθεια η κίνηση του φίλου για αγορά τη συγκεκριμένη μηχανή στα 299 ευρώ πως την κρίνεται?
Δηλαδή στα ίδια χρήματα τι άλλο παίζει ισάξιο ή καλύτερο?

Αλήθεια η κίνηση του φίλου για αγορά τη συγκεκριμένη μηχανή στα 299 ευρώ πως την κρίνεται?
Δηλαδή στα ίδια χρήματα τι άλλο παίζει ισάξιο ή καλύτερο?
panasonic g3 για οσο ειχε βγει στα 299 ευρω οταν την ξεστοκαραν ολα τα ελληνικα ιντερνετομαγαζα και μη. βεβαια το τωρα ειναι που εχει σημασια. και πλεον σε αυτα τα χρηματα αν θες viewfinder (και δε θες φλας ουτε θα θελησεις στο μελλον γιατι το μονο που κανει στη μηχανη ειναι αδυναμο) ειναι μοναδικη επιλογη.

θα ηθελα να πω οσον αφορα τις φωτογραφιες που ποσταρε ο φιλος οτι σε σχεση τουλαχιστον με αλλες φωτογραφιες της αντιστοιχης j1 στο auto που εχουν ποσταριστει στο φορουμ μου φαινονται ενα σκαλι πιο κατω...