Μολις παρελαβα, NIKON 1 V1 !!!

Αν δεν έχει πρόβλημα η μηχανή του που δεν το νομίζω θα βγάλει και αυτός καλές φώτο.
Ομολογώ να πω ότι και στη δικιά μου οι πρώτες 10-30 φώτο δεν βλέπονταν αλλά μετά έστρωσε η κατάσταση, ίσως να είναι σαν τα μηχανάκια που θέλουν στρώσιμο.:2thumb22sup:

panasonic g3 για οσο ειχε βγει στα 299 ευρω οταν την ξεστοκαραν ολα τα ελληνικα ιντερνετομαγαζα και μη. βεβαια το τωρα ειναι που εχει σημασια. και πλεον σε αυτα τα χρηματα αν θες viewfinder (και δε θες φλας ουτε θα θελησεις στο μελλον γιατι το μονο που κανει στη μηχανη ειναι αδυναμο) ειναι μοναδικη επιλογη.

θα ηθελα να πω οσον αφορα τις φωτογραφιες που ποσταρε ο φιλος οτι σε σχεση τουλαχιστον με αλλες φωτογραφιες της αντιστοιχης j1 στο auto που εχουν ποσταριστει στο φορουμ μου φαινονται ενα σκαλι πιο κατω...

κι όχι μόνο, η τρίτη π.χ. φαίνεται ότι δεν είναι νετ.

417.jpg

Λύθηκε το "πρόβλημα" λοιπόν... :cool4:

edit: τώρα σταμάτα τα πειράματα και τράβα καμιά κανονική φωτογραφία... :flipout:

ΑΥΤΗ την τιμη την εχετε δει ???
Τι λετε οσοι εχετε δουλεψει, την πρωτη φουρνια της σειρας 1, αξιζει τον κοπο για δευτεροτριτη (οταν το "μπουγιο" της D610 κανει απαγορευτικη τη μεταφορα της (νυχτερινη βολτα σε μπαρακια κτλ) μηχανη ???
Το EVF της ειναι που με δελεαζει, αλλιως δεν ...
Τι λετε ???

Δημητρη εκανα δοκιμες σημερα, πραγματι τα προβληματα της μηχανης ξεκινουσαν απο την ασχετοσυνη μου με τις new age μηχανες.
Χρησιμοποιουσα την δυνατοτητα αυτο, με αποτελεσμα ολες οι φωτογραφιες να βγαινουν με χαμηλη ταχυτητα και ως εκ τουτου κουνημενες.

Τα εχουμε πει Ηλια οτι τα διαφορα ρηβιου αποπροσανατολιζουν και τα κανουν ολα σαλατα, ελπιζω επειδη δεν ξερουν και αυτοι και οχι εσκεμμενα... :AFADF0:
Τι νυχτερινη να βγαλουν οι μικρες, ξερεις, αυτες που τις εχεις παντα μαζι σου (το βραδυ για να μη κουβαλας γαιδουρες), οταν με κοντραστ AF δεν βλεπουν την τυφλα τους? Ή οταν/μεχρι να τη δουν, το πουλακι εχει πεταξει? Τι να τον κανεις τον 1,8 φακο ή και τον 1,2 οταν η εστιαση δεν...? Αρα, τα κλαμπακια, θεατρακια, νυχτερινα δρομακια κτλ δεν τα ξεχνας μεν, αλλα αρχιζεις να το δουλευεις το ολο πραγμα απο πριν και αυτο χαλαει την... ευκολια που υποσχεται η δευτεροτριτη (η τσεπατη κτλ).... με τη χοντρη και τον 1,4 επανω, πατας το κουμπι, βγαινει η χοντρη, πας παρακατω... γενικα θελω να πω, οτι καλη η θεωρια και τα σπεκς, αλλα... η πραξη θελει αλλα μαγειρεματα...

Το EVF ειναι οτι πιο χρησιμο, αλλα... εχει το ενοχλητικοτατο πρηβιου (που δεν λενε να το βγαλουν με καποιο firmware) και σου τη σπαει μεχρι τελους δηλαδη :violent-smiley-030:

Κατα τα αλλα τι να λεμε... τη δουλεια της την κανει, για 100% θεαση δεν ειναι, λεφτα θα σου φαει :BDGBGDB55:... ( ανταπτορα για FF, FX φακους θα παρεις, τον 18/1,8 θα παρεις, οπως και τον 30-110 γιατι 300mm σε τετοιο μεγεθος ειναι πειρασμος, και τον 70-300 θα παρεις οταν βγει, γιατι επισης 800mm με ΑF επισης σε τετοιο μεγεθος ειναι πειρασμος, γενικα καλυτερα μια κομπακτ :AFADF0: σονυ RX 100 )