Μόνιμη απενεργοποίηση οθόνης laptop.

unforgiven

Senior Member
26 April 2007
354
Έχω ένα laptop με σπασμένη οθόνη που εκτελεί χρέη htpc, συνδεδεμένο στον ενισχυτή και από εκεί σε προβολέα ή τηλεόραση.
To πρόβλημα είναι το εξής: Αν η οθόνη του laptop ενεργοποιηθεί, πχ αν ανοίξει το καπάκι του, η ανάλυση που δίνει στην τηλεόραση πέφτει από 1920Χ1080 στα 1280X800 που είναι αυτή της οθόνης του.
Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσω εντελώς την εσωτερική οθόνη; Έτσι και αλλιώς, είναι εντελώς άχρηστη.

Δεξι κλικ οπουδήποτε στο desktop --> screen resolutions --> show only desktop 2?

Σε βολεύει αυτο;

To θέμα είναι ότι αν πειράξω το καπάκι, πέρνει μπρος η εσωτερική οθόνη.

Τα περισσότερα laptops μέσω function keys μπορούν να απενεργοποιήσουν την εσωτερική οθόνη.
Έχω ένα Fujitsu μόνιμα συνδεμένο στην τηλεόραση με απενεργοποιημένη την εσωτερική.
Την ίδια λειτουργία έχει και το HP μου.
Συνήθως τα αριθμητικά πλήκτρα έχουν πάνω εικονίδια για τις special λειτουργίες.

Ναι, το γνωρίζω αυτό με τα fn keys. Γενικά, όταν είναι συνδεδεμένο με τον προβολέα ( μέσω του ενισχυτή, και όχι απ' αυθείας, και αυτό είναι το παράξενο) ανάβει την εσωτερική οθόνη και ρίχνει την ανάλυση. Το πιο ενοχλητικό είναι με το xmbc. Όταν αρχίζω μια ταινία, ακόυγεται ο ήχος που κάνει όταν βγαίνει παράθυρο σφάλματος, ο προβολέας μαυρίζει και κάτι δείχνει στην οθόνη, που δεν μπορώ να διακρίνω γιατί είναι διαλυμένη. Και δεν ξαναγυρίζει καν στην εξωτερική. Γι αυτό και ψάχνω τρόπο να βλέπει τον προβολέα/τηλεόραση και μόνο ως οθόνη.