Monitor Audio BX2

godspeed

New member
8 January 2014
29
Πρώτα απ όλα καλή χρονιά!!! Στο σπίτι υπάρχει ένας av yamaha rx v-375 με ηχεία wharfedale vardus 300 ( δαπεδου), κεντρικό το ίδιο της σειράς wharfedale, περιφερικά τα magnat 100 και sub yamaha yst rsw-300. Ο χώρος είναι 13τμ που είναι στημένο αλλά ανοιχτός... Θα ήθελα να φύγουν τα vardus και να πάρουν τη θέση τους τα MONITOR AUDIO BX2 (βάσης). Θέλω κάτι καλύτερο όταν ακούω μουσική. Δεν ξέρω αν θα έχει διαφορά και στις ταινίες!!! Αξίζει? Η τσάμπα κόπος και χρήμα...??? Ευχαριστώ όποιον ενδιαφερθεί έστω και να διαβάσει το post.

Η διαφορά θα είναι μικρή. Αν σε ενδιαφέρει μόνο η Monitor Audio πήγαινε να ακούσεις τις σειρές silver και gold. Έχουν πολύ καλύτερες μονάδες και διαφορετική κατασκευή.

Kαθόλου μικρή δεν είναι η διαφορά ανάμεσα στο BX2, είχα Wharfedale αντίστοιχα με τα vardus και πήγα σε BX6 που έχουν τον ίδιο χαρακτήρα ηχητικά με τα BX2, η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα το ένα ηχείο με το άλλο.

Και επίσης για audio, αυτός ο ενισχυτής είναι κάτω του μέτριου. (έχω τον 371 παροπλισμένο)

Σε δυο πολύ γνωστά μαγαζιά που ρώτησα μου είπαν ότι τα Monitor audio είναι πιο ευαίσθητα και ο av μου θα τα παίξει καλύτερα από ότι τα wharfedale που θέλουν πολύ περισσότερα ρεύματα. Όσο για διάφορα στην ποιότητα θα δω μεγάλη. Οκ θέλουν να πουλήσουν το καταλαβαίνω αλλά όταν τους είπα να αλλάξω πρώτα ενισχυτή και μάλιστα κάτι στα 500 euro και οι δύο μου είπαν ότι με τα συγκεκριμένα ηχεία θα δω μεγάλη διαφορά ακόμα και με τον 375!