Μονο, διπλό ή τρίπλοκαλωδίωση?

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Αγαπητοί συμφορουμίτες καλησπέρα σας,

Κατέχω τα ηχεία Audiovector M3 Signature και διαθέτουν 6 μπόρνες για τριπλοκαλωδίωση.Ο ενισχυτής που θα τα οδηγήσει θα είναι ο Leema Pulse III που όμως βγάζει μόνο ένα ζευγάρι για οδήγηση στην έξοδο. Περνάμε στο ζουμί λοιπόν :

1.) Ποιό είδος σύνδεσης να επιλέξω; Α.) Μονοκαλωδίωση κρατώντας τις δυο γέφυρες ή Β.) Διπλοκαλωδίωση κρατώντας μία γέφυρα ή Γ.) τριπλοκαλωδίωση?

2.) Υπάρχει κάποιος κατασκευαστής που να βγάζει έτοιμα τριπλοκαλώδια (αν καταλήξουμε σε κάτι τέτοιο)? Γιατί μέχρι τώρα μόνο έτοιμα bi-wires έχω βρεί από chord, qed, atlas

3.) Καμια πρόταση σχετικά με μάρκα καλωδίων? Σας παρακαλώ με γήινες τιμές με οροφή τα 100~150 ευρώ για δύο ζευγάρια. Η απόσταση των ηχείων από τον ενισχυτή θα ναι max. 2 μέτρα

Δεν ξέρω αν θα ακούσω καμια διαφορά γιατί δεν έχω ακούσει διπλο-τρπλοκαλωδιωμένα ηχεία οπότε κάθε πρόταση / άποψη δεκτήν....

Μεταξύ μας, κανένα απο τα τρία ...

Όσο κι αν φαίνεται κουφό, τριπλοενίσχυση !!!!!

Ξέρω οτι κοστίζει πολλά, αλλά το έκανα στα δικά μου τα Monitor Audio GR60 και είδα το φώς το αληθινό ...

Μέχρι τότε είχα δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς :frown:

Τα οδηγώ με 3 Musical Fidelity X-A50 το καθένα και ξένοιασα ...

Μεταξύ μας, κανένα απο τα τρία ...

Όσο κι αν φαίνεται κουφό, τριπλοενίσχυση !!!!!

Ξέρω οτι κοστίζει πολλά, αλλά το έκανα στα δικά μου τα Monitor Audio GR60 και είδα το φώς το αληθινό ...

Μέχρι τότε είχα δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς :frown:

Τα οδηγώ με 3 Musical Fidelity X-A50 το καθένα και ξένοιασα ...

Μας τσάκισες τώρα......:rifle:

Οσο για τα καλώδια της τριπλοκαλωδίωσης αν καταλήξεις εκεί, εγώ είχα χρησιμοποιήσει της Linn ...

Θένκς!

Οσο για τα καλώδια της τριπλοκαλωδίωσης αν καταλήξεις εκεί, εγώ είχα χρησιμοποιήσει της Linn ...

Στο site της Linn αναφέρει μέχρι biwire έτοιμο καλώδιο οπότε υποθέτω ότι πήρες τρια μονά και τα ένωσες μεταξύ τους;;;

Η υπάρχει έτοιμο triplewire καλώδιο;;

Στο site της Linn αναφέρει μέχρι biwire έτοιμο καλώδιο οπότε υποθέτω ότι πήρες τρια μονά και τα ένωσες μεταξύ τους;;;

Η υπάρχει έτοιμο triplewire καλώδιο;;
Εκείνη την εποχή είχε και τριπλό, K600 νομίζω ήταν ο τύπος !

Φραγκούλη μ´ δύσκολη περίπτωση!
Υπάρχουν βέβαια λύσεις όπως σε όλα τα πράγματα...

Θα σου πρότεινα μονοκαλωδίωση και με την ίδια ποιότητα καλωδίου
γεφυρώνεις και τις υπόλοιπες μπορνες...

Προτεινόμενο ( και εξαιρετικό) το TUNAMI NIGO της Oyaide

Για τιμή δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά νομίζω γύρω στα 70 ευρώ το μέτρο πρέπει να
κοστίζει..Υπολόγισε και 8 ζευγάρια μπανάνες, βέβαια..

Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή λύση και για την ποιότητα του ήχου του,
από τη μια, και από την άλλη πάλι, δεν γεμίζεις τον τόπο καλώδια..

Kαι το Linn που σου πρότεινε ο mouratos φυσικά παίζει, αλλά θα πρέπει
να το ψάξεις σε στοκ μαγαζιού..Ρώτα τον εδώ αντιπρόσωπο μπας και,
ή στον Ολλανδό αντιπρόσωπο της Linn

Φραγκούλη μ´ δύσκολη περίπτωση!
Υπάρχουν βέβαια λύσεις όπως σε όλα τα πράγματα...

Θα σου πρότεινα μονοκαλωδίωση και με την ίδια ποιότητα καλωδίου
γεφυρώνεις και τις υπόλοιπες μπορνες...

Προτεινόμενο ( και εξαιρετικό) το TUNAMI NIGO της Oyaide

Για τιμή δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά νομίζω γύρω στα 70 ευρώ το μέτρο πρέπει να
κοστίζει..Υπολόγισε και 8 ζευγάρια μπανάνες, βέβαια..

Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή λύση και για την ποιότητα του ήχου του,
από τη μια, και από την άλλη πάλι, δεν γεμίζεις τον τόπο καλώδια..

Καπετάνιε μου, sorry που μπάινω στα χωράφια σας, αλλά είναι να έχεις τόσο τυφλή εμπιστοσύνη στο crossover που έχουν μέσα τα ηχεία;
Εγω στα δικά μου φίλησα κατουρημένες ποδιές μέχρι να πάρω τα schematics τους στα χέρια μου (και τη λίστα των υλικών ασφαλώς!)....

Επειδή μόλις (κυριολεκτικά : Αύγουστο του 2010) σταμάτησε να κυκλοφορεί, λογικά όλοι οι Linn stockists θα έχουν. Αλλωστε δεν ψάχνει τα πολλά μέτρα ο φίλος Φραγκούλης :smile:

Καπετάνιε μου, sorry που μπάινω στα χωράφια σας, αλλά είναι να έχεις τόσο τυφλή εμπιστοσύνη στο crossover που έχουν μέσα τα ηχεία;
Εγω στα δικά μου φίλησα κατουρημένες ποδιές μέχρι να πάρω τα schematics τους στα χέρια μου (και τη λίστα των υλικών ασφαλώς!)....

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα Φιλιππάκο μου, είτε έτσι είτε αλλιώς
όλα από το crossover θα περάσουν..

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα Φιλιππάκο μου, είτε έτσι είτε αλλιώς
όλα από το crossover θα περάσουν..

Εγώ είχα άγχος όταν έκανα τα πειράματα της διπλο/τριπλο-καλωδίωσης ... Οχι τόσο για τις συχνότητες αποκοπής αλλά γιατί κάποια crossovers για κάποιο λόγο είναι αδηφάγα όσον αφορά τα ρεύματα που τα ταΐζεις ...

Κάποτε πειραματιστήκαμε με ένα φίλο που έκανε ιδιοκατασκευές ηχείων και θα ήθελα να σε έχω απο μία μεριά να δείς πώς είναι να χάνεις το 45% της ισχύος εισόδου στην έξοδο του crossover !!!!

Πάντως και ο Mallory προτείνει την τριπλοκαλωδίωση.......

Dear Sideris,

Tri-wiring would be a good choice, however, the K600 is now discontinued so you may not be able to buy it.

Best regards

Mallory

From: FS-Hotmail [mailto:[email protected]]
Sent: 19 August 2010 16:01
To: Mallory Nicholls
Subject: Connecting Leema Pulse III with Audiovector Mi3 Signature

Dear Sir good day,

I would like you to give me 5 minutes of your precious time in answering the following question of mine. I own a pair of Audiovector Mi3 Signature (three-way bass reflex speakers, 8 ohms impedance, 91dB sensitivity) which will be connected with the Leema Pulse III amplifier. These speakers can be tri-wired. I have found from Linn a tri-wire speaker cable, the K600 loudspeaker cable. My question is the following : Should I use this cable for connecting the speakers with the amplifier OR should I use a single wire speaker cable with the speaker bridges? What would you suggest for this amplifier?

Kind Regards,

Sideris Fragoulis

Λογικό ... Κι αν του έλεγες για 3πλοενίσχυση θα σου έλεγε το ίδιο :smile:

Πάντως το Κ600 είμαι σίγουρος οτι θα το βρείς στους Αγγλους dealers ...

Λογικό ... Κι αν του έλεγες για 3πλοενίσχυση θα σου έλεγε το ίδιο :smile:

Πάντως το Κ600 είμαι σίγουρος οτι θα το βρείς στους Αγγλους dealers ...

Γιατί λογικό; Δεν μπορούσε να πεί ότι καλύτερα θα αποδώσει ο ενισχυτής του με μονοκαλωδίωση;;;

Anyway προσπάθησα να επικοινωνήσω με τους εδώ αντιπροσώπους της Linn αλλά κλείνουν 15:30 οπότε θα προσπαθήσω αύριο ξανά

In the meantime θα ψάχνω και από άλλους κατασκευαστές μήπως έχουν έτοιμα tri-wire καλώδια

O εδώ δεν έίχε στόκ. :furious3: Για να δούμε και τον Ολλανδό....

O εδώ δεν έίχε στόκ. :furious3: Για να δούμε και τον Ολλανδό....

Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρείς....!

Πλάκα σε κάνω βρέ!

Δεν μπορεί, κάποιος θα το έχει, εκτός αν δεν υπήρχε ζήτηση

και είχε καταργηθεί ανεπισήμως από τη Linn...