Μονόκλωνα;

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
Ποιά είναι η εμπειρία σας με τέτοιου τύπου καλώδια (IC & Spkr);
Vovox, DNM, Anticables...

Αυτή η απλότητα των εν λόγω σχεδιάσεων με πείθει σε έναν βαθμό αλλά δεν ξέρω κατα πόσο λειτουργεί καλά στην πράξη...
Προφανως έχει να κάνει με το όλο set-up αλλά για πείτε καμια εμπειρία-άποψη...

Πάρε DNM να δοκιμάσεις.Με το δικό σου μίνιμαλ σύστημα και τα 8ohm ηχεία θα πάνε καλά.

Επιπλέον,δεν είναι κι ακριβά 2 μέτρα ηχείων(βάλτα γυμνά,μην πάρεις μπανάνες) κι 1-2 ιντερκονέκτ.

Είχα κι απ' αυτά.Τα έχω συνδέσει στο συστηματάκι του γιού μου με τρίπαθ.

ic DNM χρησιμοποιω καμποσο καιρο. Η αποψη μου ειναι οτι προκειται για πολυ τιμια καλωδια και ναι εχω ακουσει διαφορες υπερ τους σε σχεση με καποια αλλα (μη μονοκλωνα) της ιδιας κατηγοριας τιμης. Τα vovox και τα anticables δεν ξερω τις τιμες τους αλλα και δεν τα 'χω ακουσει.

ic DNM χρησιμοποιω καμποσο καιρο. Η αποψη μου ειναι οτι προκειται για πολυ τιμια καλωδια και ναι εχω ακουσει διαφορες υπερ τους σε σχεση με καποια αλλα (μη μονοκλωνα) της ιδιας κατηγοριας τιμης. Τα vovox και τα anticables δεν ξερω τις τιμες τους αλλα και δεν τα 'χω ακουσει.

Πλήρες σετ ic (πηγη-προ-τελικος); Με τι καλώδιο ηχείων;

Εγώ χρησιμοποιώ Alphacore Goertz σαν ηχείων (προτιμούνται από κατόχους πάνελ ηχείων γενικά) κι έχω κι ένα ζευγάρι anticables, αλλά ακόμα δεν τα δοκίμασα εκτενώς.

Κάποτε είχα δανειστεί από την audiosoul ένα πλήρες σετ της Vovox, τα οποία μου άρεσαν πάρα πολύ. Μάλλον στο μέλλον θα "ντύσω" το σύστημά μου με τη μεγάλη σειρά "Textura" της Vovox.

Εγώ χρησιμοποιώ Alphacore Goertz σαν ηχείων (προτιμούνται από κατόχους πάνελ ηχείων γενικά) κι έχω κι ένα ζευγάρι anticables, αλλά ακόμα δεν τα δοκίμασα εκτενώς.

Κάποτε είχα δανειστεί από την audiosoul ένα πλήρες σετ της Vovox, τα οποία μου άρεσαν πάρα πολύ. Μάλλον στο μέλλον θα "ντύσω" το σύστημά μου με τη μεγάλη σειρά "Textura" της Vovox.

Τα anticables τα πήρες απο το ιντερνετ ή μηπως τα έχει κάποιος εδω;
Αν είναι απο το ιντερνετ είχες μηπως θέμα με τελωνείο;
Τα textura είναι πανάκριβα όμως....

Last edited:
Τα είχε πάρει συμφορουμίτης και τα πήρα δεύτερο χέρι.

Το ξέρω για τα Textura, είχα δοκιμάσει τη μικρή σειρά, αλλά άμα είναι να κάνω κάτι, θα το κάνω μια και καλή...

Είδα στο site της DNM οτι πιθανως μπορεί να υπάρξουν προβλήματα σε περίπτωση 2πλοκαλωδίωσης... εκτος αν δεν κατάλαβα καλά!
Οπως επίσης και οτι θελει μια σχετική προσοχή στο ταίριασμα με αναισθητα ηχεία... βέβαια τωρα έχουν βγάλει και λίγο πιο χοντρό καλώδια που είναι για τέτοια...

Τέλος πάντων αυτά ισχύουν προφανως για όλα τα μονόκλωνα;
Πρεπει δηλαδή να δεις αν ο ενισχυτής και ταηχεία είναι σε θέση να δέχτουν τέτοιου τυπου καλώδια;

Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Μόνη γνωστή εξαίρεση είναι κάποια επίπεδα AlphaGoertz που λόγω πολύ μεγάλης χωρητικότητας δημιουργούσαν προβλήματα σε κάποιους ενισχυτές. Είναι η σχεδίαση με το + και το - είναι παραλληλισμένα έτσι:

+ -
| |
| |
| |

αντί για έτσι:
+ -
_____ _____

Last edited:
Μάλλον αυτός θα χάσει... εκτός πια και αν ο,τι και να ακούσω βγει τόσο κακό που η μόνη μου επιλογή να είναι να αγοράσω στα τυφλά!!!!
Για να μην παρεξηγηθώ ο άνθρωπος ήταν ευγενέστατος και μιλήσαμε μια χαρά στο τηλέφωνο... απλά δεν είχαμε την ίδια άποψη για το θέμα!!!
Πλέον έχω αποφασίσει οτι δεν πρόκειται να πάρω τίποτα αν δεν το ακούσω στον χωρο μου!!

Απο το απόγευμα ακούω vovox... η πρώτη εντύπωση πολύ καλή!! Πιο σίγουρα αποτελέσματα σε λίγες μερες...

Μάλλον δεν είμαι ο αρμόδιος. Kαλύτερα να πάρεις τηλ στην www.audiosoul.gr
Πάντως τα ic initio παιζουν στην κατηγορία των 200 (κατι λιγότερο) και των ηχείων της ίδιας σειράς 2.5m (μονοκαλωδίωση) κάπως παραπάνω...
Για τα χρήματά τους νομίζω οτι παίζουν πάρα πολύ καλά!
Θα γράψω πιο αναλυτικά σε λίγες μέρες!!

Η σειρά textura πάει αρκετά ψηλότερα... κατηγορία 1000ων.