Συνήθως αποφεύγω να γράψω την γνώμη μου, γαιτί δεν θέλω να εμπλακώ στις δυστυχώς πολύ συνηθισμένες παρεξηγήσεις του FORUM.
Επειδή όμως μετά από 33 χρόνια στον χώρο και ούτε εγώ ξέρω πόσα ηχεία που έχουν περάσει από το σπίτι μου, θεωρώ ότι τα ΜΟΝΤΑΝΑ είναι από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα, το αποφάσισα.
Γενικά τα ΜΟΝΤΑΝΑ είναι ουδέτερα ηχεία, μουσικά, όχι ιδιαίτερα δύσκολα στις απαιτήσεις τους σε ενισχυτικά. Έχουν για μένα ένα μεγάλο πλεονέκτημα, το ότι δεν υπερτονίζουν τις χαμηλές συχνότητες όπως τα περισσότερα ηχεία σήμερα και έτσι κάθονται σχετικά εύκολα σε διάφορους χώρους. Επίσης δεν ζητούν εξωφρενικά νούμερα για την ποιότητά τους και την κατασκευή τους (όχι βέβαια ότι είναι και τζάμπα, αλλά σε σχέση με κάτι άλλα!!).
Θα σου βγάλουν εύκολα τον χαρακτήρα του ενισχυτή σου. Εγώ τα προτιμώ με λάμπες αλλά μπορείς να πεις ότι αυτό είναι προσωπικό μου γούστο.
Έχω ακούσει σχεδόν όλα τα μοντέλα της και ο χαρακτήρας τους είναι ίδιος.
Έχουν ένα μειονέκτημα, θέλουν πολύ στρώσιμο. Εμένα μου πήραν πάνω από 2μήνες.
Εδώ και ένα χρόνο (αυτό για όσους με ξέρουν λέει πολλά) έχω τα καινούργια HPS-2 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Αν είσαι Αθήνα, ευχαρίστως να έρθεις σπίτι μου να τα ακούσεις.
Τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι CARY: προ ο CARY SLP-O5, τελικοί οι μονομπλόκ CARY V12R και cd player το CARY CD306