Μοντάζ με Pinnacle 16

igerogiannis

New member
9 November 2014
1
Φίλοι μου γειά σας,

Καινούργιος στο χώρο αλλά και στο forum, θα ήθελα την βοήθειά σας,
Κινηματογραφώ με μία PanasonicHDC-SD40 σε full HD...Το αρχείο που δημιουργείται είναι .TS ....Όταν όμως το μοντάρω με το Pinnacle Studio 17 και το κάνω export σε Divx Hd το θέμα που κινηματογράφισα δείχνει πολύ ωραίο αλλά όταν έχει κάποια κίνηση τότε εμφανίζονται γραμμές με αποτέλεσμα να είναι κουραστική η θέαση.....Σίγουρα κάνω κάτι λάθος αλλά δεν ξέρω τί....μήπως εσείς μπορείται να μου πείτε την άποψή σας; Σας ευχαριστώ πολύ!!

Δές τις ρυθμίσεις του πρότζεκτ/export αν είναι ίδιες με αυτές της πηγής, μήπως έχει διαφορετικό fps.
Επίσης διαβάζοντας για τη συγκεκιμένη μηχανή βλέπω οτι δέν είναι full HD, μήπως απο τυχόν upsample συμβαίνιε αυτό.
The SD40 is based around a 1/5.8in CMOS with 1.5 megapixels, the same as Panasonic's HDC-SD80. However, just 1.19Mpixels are employed when shooting video, where the SD80 uses 1.3 megapixels. This is considerably less than the native resolution of the 1,920 x 1,080 Full HD video format used for recording. So the SD40 won't be able to offer the level of detail provided by its higher-end siblings, such as the HDC-SD90. Panasonic still also eschews the top 24Mbits/sec data rate available from the AVCHD format, offering 17Mbits/sec instead.
Read more at http://www.trustedreviews.com/panasonic-hdc-sd40-review#UmseffHdw79bbIwZ.99

Μάλλον η κάμερα σου τραβάει 1080i. Πρέπει και κάνεις de-interlacing για να φύγουν οι γραμμές.