Mordaunt Short

Emmanuel Anthis

New member
29 December 2014
8
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Έπεσαν στα χέρια μου κάτι ηχεία παρατημένα εδώ και χρόνια της εν λόγου εταιρίας. Ξέρει κανείς τι ποιότητας είναι? Είναι καλά γενικά? Αξίζει να τα κρατήσω για δικάναλο ήχο και μόνο?

Είναι τα MS10, 60W, 8 Ohm.

Ευχαριστώ.

Ήταν το πρώτο μου ηχείο και ταυτόχρονα η πρώτη μου αγορά στο hifi ένα έτη 1995 και παίζουν ακόμη μια χαρά (τα έχω δωρίσει στον πατέρα μου και παίζουν με ένα Technics ενισχυτή). Προφανώς και είμαι πολύ θετικά προκατελημένος προς το ηχείο, αλλά θα σου πω πως αν δεν έχει προβλήματα φθορών, μια χαρά μπορείς να τα κρατήσεις και θεωρώ ότι και με σημερινά κρητήρια στέκονται μια χαρά απέναντι σε ηχεία αντίστοιχης αξίας.
Τα συν τους είναι ότι έχουν πεντακάθαρα ψιλά αλλά και στη μεσαία περιοχή είναι καλά χωρις υπερβολές. Χαμηλά λόγω του μικρού όγκου και μικρού woofer δε θα δώσουν το βαθύ χαμηλό αλλά είναι ταχύτατα και αχρωμάτιστα. Ίσως αργότερα με ένα καλό sub θα είσαι ολοκληρωμένος.
Δεν ξέρω με τι ενισχυτή θα τα παίξεις. Εγώ τα έχω δοκιμάσει κατα καιρούς με Yamaha, Harman Kardon, Sony και τελευταία με τον Technics όπως και ανέφερα πιο πάνω. Το πιο καλό ματσάρισμα ήταν μακράς με τον Yamaha. Να σημειώσω ότι όλοι οι παραπάνω ενισχυτές ανήκουν στη χαμηλή κατηγορία. Κάποια στιγμή τα έβαλα πάνω σε έναν Unison Unico SE, όπου φυσικά απογειώθηκαν, αλλά προφανώς εδώ μιλάμε για τεράστια διαφορά κόστους μεταξύ τους, οπότε και δεν έχει κάποιο νόημα η αναφορά εντυπώσεων.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Πάντως αξίζουν τον κόπο να τους δώσεις μια ευκαιρία.