Μοτέρ και 2 lnb

newlynx

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,207
Γεια χαρά παιδιά,

παίρνοντας αφορμή από την απάντηση που έδωσε o Arno σε άλλο thread θα ήθελα να θέσω το εξής.
Έχω κινητό πιάτο αλλά η πλειοψηφία των καναλιών που βλέπω (πάνω από 90%) είναι σε Hotbird και Astra. Πως μπορώ να βάλω 2 lnb στο κινητό με επιτυχία; Εννοώ είναι ίδια η τοποθέτηση όπως με ένα σταθερό;Θα έχει την ίδια απόδοση αντίστοιχης με ένα πιάτο σταθερό;
Έχω δορυφορική κάρτα σε pc οπότε υποψιάζομαι ότι εκεί η δουλειά είναι εύκολη.
Φίλε Arno και όσοι άλλοι γνωρίζετε δώστε τα φώτα σας.

Έχω κινητό πιάτο αλλά η πλειοψηφία των καναλιών που βλέπω (πάνω από 90%) είναι σε Hotbird και Astra. Πως μπορώ να βάλω 2 lnb στο κινητό με επιτυχία; Εννοώ είναι ίδια η τοποθέτηση όπως με ένα σταθερό;
Ναι. Θα "παρκάρεις" στους astra 1 και θα τοποθετήσεις το παράκεντρο lnb σου για hotbird.
Θα έχει την ίδια απόδοση αντίστοιχης με ένα πιάτο σταθερό;
Ναι.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Όταν τοποθετείς ένα σταθερό πιάτο με κέντρο Astra το παράκεντρο για Hotbird μπαίνει λίγο αριστερά (κοιτάζοντας πίσω από το πιάτο) και στην ίδια ευθεία. Επειδή το πιάτο είναι κινητό και ο άξονας των lnb έχει στρίψει λίγο όταν στοχεύουμε τον Astra το παράκεντρο θα ακολουθήσει την ίδια πορεία; To skew εκεί πως το βρίσκουμε;

Παιδιά ακόμα μια ερώτηση. Αφού για τα 2 lnb θα βάλω διακόπτη Diseqc θα επιτρέπει αυτός, όταν θα θέλω να χρησιμοποιήσω το μοτέρ, την κίνηση του πιάτου; Επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία;

Σε ευχαριστώ Arno. Αν προλάβω αύριο θα δω μήπως προχωρήσω. Τώρα ψάχνω για lnb για τον Hotbird. Στον Astra έχω το ΜΤI High Line αλλά δεν θέλω να πάρω πάλι ακριβό. Για να δούμε τι θα πάρουμε....

Απάντηση: Re: Μοτέρ και 2 lnb

Σε ευχαριστώ Arno. Αν προλάβω αύριο θα δω μήπως προχωρήσω. Τώρα ψάχνω για lnb για τον Hotbird. Στον Astra έχω το ΜΤI High Line αλλά δεν θέλω να πάρω πάλι ακριβό. Για να δούμε τι θα πάρουμε....
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Για Hotbird πάρε ότι πιο οικονομικό βρεις.