MOTHERBOARD 780G ΑΠΟΡΙΑ

Tzimakos

AVClub Enthusiast
13 November 2007
733
Παιδες ηθελα τη συμβουλη σας..
Εχω παρει τον 4200 και αναρωτιεμαι..Τι ειναι καλυτερο και με τι θα παρω καλυτερα αποτελεσματα?
Αν παρω μια μητρικη 780g συν μια 3450 η αν παρω μια μητρικη χωρις 780g συν καρτα γραφικων της ταξεως των 65 ευρω?Μιλαμε παντα για χρηση κυριως σαν htpc..
Εχει καποιος μητρικη chipset 780g?Αξιζουν οι ενσωματω μενες τους?
Προτεινετε μου και αλλους συνδυασμους

γεια σου φιλε μου.καταρχας το 780g ειναι κορυφαιο απο αποψης τιμης αποδοσης.η ενσωματομενη καρτα γραφικων κανει hd aceleration και μπορεις να παιξεις και κανα παιχνιδακι.μην περιμενεις επιδοσεις σε καινουργια παιχνιδια αλλα κανα παλιο medal of honor-quake3 κλπ θα στα παιξει ανετα.δεν ειναι αλλη μια κλασικη οnboard vga του πεταματου.

ειναι στα 65nm και εχει μικρη καταναλωση.μαζι με τον επεξεργαστη που εχεις θα ειναι οκ.αν δεν παιζεις παιχνιδια προτιμησε την.παιζει blue ray ακομα και με sempron!η καλυτερη λυση ειναι της gigabyte αλλα δεν εχει ερθει Ελλαδα.

για λεπτομερειες κοιτα εδω.
http://www.tomshardware.com/2008/03/04/amd_780g_chipset/

Εγω παιχνιδια δε θα παιζω σ αυτον..Αυτον θα τον εχω στο σαλονι για ταινιες..Αμα θελω να παιξω παιχνιδι εχω τον αλλον μεσα που του εχω και μια καλη καρτα γραφικων..Το μονο παιχνιδι που δε θα μας χαλαγε να παιζουμε σ αυτον λογω της μεγαλης οθονης της τηλεορασης του σαλονιου ειναι το ΠΡΟ..Λες να το παιζει?
Παντως πιστευεις πως σκετη η μητρικη σε συνδυασμο μ τυτον τον επεξεργαστη παιζει ανετα απροβληματιστα mkv και κανα blue ray rip?
Εγω τη δευτερα που θα ερθει λεω να παω πλαισιο να παρω αυτην http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1099965
Μου φαινεται πολυ καλη..

δεν υπαρχει λογος να παρεις την 3450 αν παρεις μητρικη με το 780g.αυτες που προτεινει ο jois ειναι πολυ χειροτερες καρτες γραφικων απο την 3200 που φοραει το 780g και το σημαντικο ειναι οτι δεν κανουν hd aceleration.

πιστευω οτι το pro με medium γραφικα θα το παιξει.

Επειδη ειδα οτι το 780g υποστηριζει την 3450 στο οταν τη βαλεις πανω στη μητρικη να γινεται crossfire με την ενσωματωμενη..Για intel ουτε κουβεντα..
Για τα mkv,blue-ray rip θα ειναι ανετη?
Για την μητρικη που λεω τι λες?

μια χαρα ειναι για τα λεφτα της.το μονο προβλημα ειναι οτι για να παρεις ψηφιακο ηχο πρεπει να το παρεις απο τα πινακια της mobo γιατι δεν εχει οπτικη εξοδο η coaxial σε rca.πρεπει δλδ να κανεις πατεντα.

το να ριπαρεις μια ταινια δεν ειναι θεμα καρτας γραφικων νομιζω.και προσεξε οi hd ταινιες που κατεβαζουμε απο το νετ δεν κανει hd aceleration η vga.μονο μερικες αναλογως πως ειναι κωδικοποιημενες.αν θα βαλεις blu ray οδηγο εκει θα κανει σιγουρα.

οσο για το hubrid crosfire θα κερδισεις κατι ψιλα.αλλα απο την στιγμη που δεν παιζεις games δεν υπαρχει κανενα νοημα να την παρεις.εγω περιμενω να παρω την gigabyte που ειναι τελεια απο συνδεσεις.αλλα δεν εχει ερθει ακομα.
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2758
εχει και hdmi και vga και dvi και optical και coaxial και esata Και 7.1 καρτα ηχου και gigabit lan και firewire.

Last edited:
Μολις τωρα εψαξα και βρηκα ενα αλλο τσιπσετ το οποιο ειναι λενε καλυτερο,το geforce 8200 το οποιο δινει 7.1 ηχο μεσω του hdmi και εχει και καρτα δικτυου εσωτερικη νομιζω..Προβληματιζομαι

Για μένα, τα πράγματα είναι απλά:
  1. Αν θες 780G, περιμένεις την gigabyte
  2. O 4200+ είναι οριακός. Παίζει ματρόσκες, με τον core avc. Θα παίζει blue ray με το 780 G
  3. Tα πέρι 8200 της nvidia τα έχουμε αναφέρει (και σου είχα στείλει λινκ για την ASUS που φέρνει το e-shop). Νομίζω ότι θα είναι ισοδύναμο με το 780. Αν θα υποστηρίζει 7.1 δεν ξέρω. Έχει αναφερθεί από την nvidia, αλλά δεν έχω δει κάπου ότι πραγματικά το κάνει και αν υπάρχουν οι σχετικοί οδηγοί. Αν εσύ είδες κάπου ότι όντως πήρανε 7.1, τότε μεγιά!

Γενικά περιμένω 780/8200 να είναι πάνω κάτω τα ίδια. Ίσως μερικά frames παραπάνω το 8200 σε παιχνίδια, οριακά καλύτερο HD acceleration το 780. Ισως 7.1 το 8200.
Εγώ πάντως, ακόμα και για το 8200 πάλι την gigabyte θα περίμενα. Βγάζει τις πιο πλήρεις σε συνδέσεις μητρικές...

πεστα ρε πεταση.καμια σχεση με τις αλλες.τοσο δυσκολο τους ειναι να βαλουν μια οπτικη η μια coaxial?

Να σας ρωτησω παιδια?Γιατι με πειστε τελικα για την gigabyte..Αν δεν παρω discrete gpu θα παρω και γω αυτη..Αλλα αν δινει ηχο μεσω ηδμι το 8200 θα ειναι πιστευω αρκετα καλυτερο..Το coaxial και η οπτικη τι ειναι με διαφωτιζετε γιατι ειμαι ασχετος?

ειναι φηφιακες εξοδοι ηχου για να τους στειλεις στον ενισχυτη.με αυτη την συνδεση στελνεις dolby digital-dts-stereo.χωρις αυτες τις εξοδους δεν μπορεις να στειλεις τετοια σηματα στον ενισχυτη σου.

υπαρχουν 2 τροποι.η toslink η optical μεταφερει τον ηχο με φως.και η coaxial κανει την ιδια δουλεια αλλα μεταφερει τον ηχο με ρευμα.

ακομα και αν δεν εχει εξοδους στο πισω μερος της ολες οι μητρικες εχουν spdf πανω στη μητρικη σε pins.αλλα θελει μια πατεντα να το κανεις rca.

δες εδω μια φωτο να καταλαβεις.η optical ειναι το μαυρο κουτακι το τετραγωνο και η coaxial το στρογυλλο κιτρινο rca.
p5bpvista_rear.jpg