Mouse που ελεγχεται απο τον εγκέφαλο απο την OCZ

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Η OCZ, γνωστή εταιρεία κατασκευής ειδών για τον υπολογιστή μας, όπως μνήμες και τροφοδοτικά, προχωράει ένα βήμα παραπέρα, αφού ξεκίνησε την ενασχόλησή της με περιφερειακά, όπως τα ποντίκια. Το ζήτημα όμως είναι, ότι δεν έμεινε μόνο σε αυτό το βήμα, αλλά κάνοντας ένα ολόκληρο τεχνολογικό άλμα, είναι από τις πρώτες που μας προσφέρουν ένα ποντίκι ελεγχόμενο από τον εγκέφαλο!

Η είδηση αυτή έκανε το γύρο του κόσμου, ειδικά μάλιστα τώρα, όταν περίπου μια βδομάδα πριν τη μαζική παραγωγή του NIA (Neural Impulse Actuator), διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες για την τιμή του, που θα είναι κοντά στα 159$. Η τιμή αυτή μπορεί να φαίνεται υψηλή αρχικά, όταν όμως αναλογιστούμε το πόσο πρωτοποριακό προϊόν είναι το ΝΙΑ και τη συγκρίνουμε με τις τιμές των κορυφαίων ποντικιών στον κόσμο, τότε όντως ίσως να μιλάμε για μια εξαιρετική πρώτη τιμολόγηση.


Το ΝΙΑ, για να δώσουμε μερικές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του, βασίζεται στην αντίδραση ορισμένων τμημάτων του εγκεφάλου, όταν θέλουμε να δώσουμε κάποια εντολή παρόμοιας φύσης με το κλικ στο ποντίκι ή την κίνηση με τα πλήκτρα του πληκτρολογίου. Μετά από μελέτες, οι επιστήμονες κατάφεραν να απομονώσουν αυτές τις αντιδράσεις και να φτιάξουν αισθητήρες, που θα τις ανιχνεύουν.


Έτσι με το ΝΙΑ, θα μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι FPS, χωρίς να χρειάζεται να πατάμε κάποιο κουμπί στο ποντίκι ή το πληκτρολόγιο, απλά μόνο χρησιμοποιώντας το ποντίκι για να στρίβουμε και να "οδηγούμε" τον παίχτη. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό κατά πόσο αυτό μπορεί να είναι 100% λειτουργικό για κάποιον πιο hardcore gamer, ή αν θα είναι λειτουργικό και σε άλλου είδους παιχνίδια, όπως τα Racing Simulators.

Επίσης, αναμένουμε κάποιο demo σε χρήση μέσα σε λειτουργικό περιβάλλον, όπως τα Windows, όπου θα φανεί και το πόσο μπορεί να δουλέψει με τις εντολές.

Αν και δεν είναι το πρώτο βήμα στο χώρο (το EPOC της Emotiv είναι το πρώτο που βγήκε), σίγουρα η τιμή του αποτελεί δέλεαρ και βεβαίως, είναι ένα ακόμα βήμα μπροστά για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών

Πηγή: thelab.gr


http://www.tgdaily.com/content/view/36401/98/