Μου έχει σπάσει τα νεύρα.

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Παιδιά βοηθήστε με.Θα σπάσω τον υπολογιστή.
Κάθε φορά που μπαίνω στο ιντερνετ, avclub ας πούμε, κάθε λίγο και λιγάκι, ειδικά τα πρώτα 5-10 λεπτά εμφανίζεται συνέχεια ένα καρτελάκι που λέει:

WARNING-The slowness of your computer might be provoked by the preference of spyware or adware.
SPYWARE-SECURE will scan your system for free.
Download Spyware secure at no cost at all.

Το καρτελάκι αυτό δεν μπορώ να το ξεφορτωθώ όποια επιλογή και αν πατήσω είτε ok, είτε cancel αυτό επιμένει με το ζόρι να με οδηγεί στις παρακάτω ιστοσελίδες.

Spyware secure.com
Fp.pc-on-internet.com

Εκεί λέει να κατεβάσω ένα πρόγραμμα που είναι free σε μορφή exe για να βρει τους υιούς που έχει ο υπολογιστής.
Μια φορά που το έκανα βρήκε μια τεράστια λίστα από υιούς και μετά λέει αγόρασε αυτό το πρόγραμμα για να τους βγάλει.

Μπορώ να κάνω κάτι;
Φταίει μήπως το antivirus που έχω το οποίο μπορεί να είναι της πλάκας γιατί το έβαλα από ένα περιοδικό;
Το antivirus λέγεται pc cilin internet security 2007.
Αν φταίει το antivirus προτείνετε κάποιο άλλο.

Για ιούς κατέβασε απο εδω το Nod32 στην trial μορφη του για 30 μέρες και scanαρε τους σκληρους σου
http://www.eset.com/download/index.php

Για spyware,adware και ολα τα συναφή trojan το spy sweeper απο webroot ειναι κορυφή οπότε κατέβασε απο εδω ενα free ψαχτήρι που δίνει να δεις τι παίζει στο PC σου
http://www.webroot.com/consumer/downloads/

Και τα 2 τα εχω δουλεψει και ειναι απο τα καλύτερα στο είδος τους.

Προσπάθησε να ελέγξεις για ιούς με κάποιο άλλο πρόγραμμα. Ένα καλό δωρεάν είναι της AVG (νομίζω πως βρίσκεται και στα downloads του avclub. Επίσης το Avast! είναι καλό και δωρεάν. Πιθανό είναι ιός ή spyware αυτό που έχεις. Αλλιώς μπορείς να κάνεις online scan στο site της Symantec και στο site της F-Secure.

...και, αδερφέ μου, μην ανοίγεις ποτέ αρχεία exe που σου βγαίνουν ξεκάρφωτα στο ίντερνετ και σου "προσφέρουν" δωρεάν οτιδήποτε. Είναι κατά κανόνα ιοί.

Μου φαίνεται έπεσες θύμα spammer.
Κανένα σοβαρό antivirus ή antispyware δε βγάζει τέτοιου είδους μηνύματα.

Κάνε αυτό που είπε ο Φραγκίσκος και ενημέρωσε για νεότερα.