Μου καίγονται οι λυχνίες! (...οι πυρακτώσεως)

toulou

Senior Member
23 July 2006
570
Αθήνα
Σε ένα λαμπατέρ. Καίγονται συνεχώς! Μετά από τρεις-τέσσερις ώρες συνεχούς λειτουργίας. Τι μπορεί να φταίει;;;

Ντουϊ, καλοδίωση, κλπ είναι ψιλοαρχαία, αλλά όχι και για τα μπάζα.
Δεν φταίει η συσσώρρευση θερμότητας στην περιοχή του γλόμπου, γιατί α) το λαμπατέρ είναι "ευάερον", και β) στο παρελθόν δεν καίγονταν αι λυχνίαι.
Την τάση δεν την μέτρησα (ακόμα), μπας και αγγίζει τα 520V, αλλά α) αν ήταν έτσι θα καίγονταν αι λυχνίαι και άλλων φωτιστικών, πράγμα που δεν συμβαίνει, και β) το σπίτι διαθέτει τριφασικό, με τα δωμάτια να φωτίζονται από διαφορετικές φάσεις που δεν ξέρω πως ακριβώς τροφοδοτούνται από την ΔΕΗ, αλλά συχνά σε διακοπές ρεύματος το μισό σπίτι εξακολουθεί να έχει φως. Αι λυχνίαι δεν έχουν αδυναμίαν εις συγκεκριμένην πρίζαν. Καίγονται παντού.

Τα φώτα σας αγαπητοί γνώστες...

αι λυχνυαι σου ειν αγορασμεναι ολαι αι κανα πρακτικαιρ;

ειδαλλως το λαμπαταιρ σου ειναι για τα μπαζα...

Πρόταση 1
Πάρε λαμπατέρ με τρανζίστορ. :idea:

Πρόταση 2
Το θέμα να γίνει sticky :BDGBGDB55:

Πρόταση 3
Διαγράφτε με :slapface:

Η συνεισφορά μου σε αυτό το τόπικ …
:HTEHETH63::HTEHETH63::HTEHETH63::HTEHETH63::HTEHETH63:
(σας πρόλαβα)

αλήθεια. Δες την θερμοκρασία του ντουί, υποδηλώνει προβληματικές επαφές. Ακου το για ηλεκτρικους θορύβους (50ηζ, σπινθήρες) Δες αν η ονομαστική ισχύ που χρησιμοποιείς ειναι μεγαλύτερη απο την προτεινόμενη (κάτι που κατασκευαστικά προκαλεί θερμικές ασυμμετρίες σε κάποια λαμπατέρ ειδικά σε όσα χρησιμοποιουν λάμπες αλογόνου)

και στην τελική, ΠΥΡΑΚΤΩΣΗΣ???? αντικατεστησε την με χαμηλης κατανάλωσης, ρυπαντή!!!!!!! :p

εχετε όμως μια ταση να βγαινετε off-topic γενικά, ε?

Αν το κάνεις αυτό με την σφεντόνα σε μια λάμπα χαμηλής, όντως την πάτησες... αλλά

-ο λογαριασμός ρεύματός σου εκτινάσσεται
-τα κλιματιστικά υπολειτουργουν το καλοκαίρι οταν ανταγωνίζονται 100W σομπες βολφραιμιου - αλογονου
- η ΔΕΗ πρεπει να αγοράσει δικαιώματα και ετσι το ρευμα που θα καιω εγω θα το πληρωνων πιό ακριβά διότι εσυ καις για να μην "ρυπάνεις" με τον υδράργυρο
-θα πρεπει να αγοράσουμε συντομότερα το υβριδικό για να μειωσουμε τις συνολικες εκπομπές, δεν ξερω για σενα αλλά εμενα δεν μου περισσεύουν 30.000 χιλιαρικα για αμάξι
-βαρέθηκα να βλέπω μολις γίνεται κάτι θετικό (για την τσέπη μου - εχω δει τρελή διαφορά στον λογαριασμό μου γιατι ειχα το κακό συνήθειο να αφήνω κάποια φωτα ανοιχτά, ακόμα και το βραδυ.) πάντα να βγαίνουν κάποιοι και να γκρινιάζουνε´
-εντάξει, να μείνουμε με τα πυράκτωσης, αλλά να τα ταίζουμε με πυρηνικά παραγόμενη ενέργεια, γιατι ειναι καθαρότερη(!) απο τον.. λιγνίτη κατα γενικότατη ομολογία (άσχετο αν κάποιοι (λεγε με πετρελαικές) την εχουν δαιμονοποιήσει

Ναι οντως....

Συμφωνω μαζι σου για το θεμα της καταναλωσης και ο συγγραφεας. Το προβλημα που μου μετεδωσε αφορα τα χαμηλης ποιοτητας υλικα που βαζουν με αποτελεσμα να γινονται πηγες φωτιας. Και εγω στο δωματιο μου εβαλα fluorescent διοτι και εγω εχω το συνηθειο να αφηνω φωτα αναμενα (πρωι-μεσημερι-βραδυ :P) αλλα CFL δεν βαζω με τπτ :p .

Απάντηση: Re: Μου καίγονται οι λυχνίες! (...οι πυρακτώσεως)

αι λυχνυαι σου ειν αγορασμεναι ολαι αι κανα πρακτικαιρ;
ειδαλλως το λαμπαταιρ σου ειναι για τα μπαζα...

Κοίτα να δεις, ούτε καν σκέφτηκα ότι μπορεί ΟΛΑΙ αι λυχνίαι να ήσαν ελατωματικές!
Πάντως όχι, δεν ήταν αγορασμένες από "κανα πρακτικαιρ" (γιατί όμως είναι κακό αυτό; ) αλλά απο εξειδικευμένο κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Osram, made in Slovakia.
Ησαν όμως ΟΛΕΣ αγορασμένες την ίδια μέρα. Βάζω μία διαφορετικής προέλευσης, να δω τι θα συμβεί...

Πάντως, το thread το άνοιξα για ακαδημαϊκούς λόγους.
Αν δεν φταίνε αι λυχνίαι, πως και γιατί μπορεί το λαμπατέρ να τις καίει, έστω κι' αν είναι για τα μπάζα;;
Έστω οτι το ντουί σπινθηρίζει (θόρυβος πάντως ή οσμή δεν υπάρχει). Και λοιπόν;;

Απάντηση: Re: Μου καίγονται οι λυχνίες! (...οι πυρακτώσεως)

Πρόταση 1
Πάρε λαμπατέρ με τρανζίστορ. :idea:
Τρανσσσσσσίστορ;;; Α-πα-πα, είναι πολύ λαμπρά.

Πρόταση 2
Το θέμα να γίνει sticky :BDGBGDB55:

Πρόταση 3
Διαγράφτε με :slapface:
Γιατί να σε διαγράψουμε; Μια χαρά τα λες!
...