Μουσική για δοκιμές...

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
35,821
127.0.0.1
Για να δούμε λοιπόν...
Οι περισσότεροι από εμάς (αν όχι όλοι) με το που θα πάρουμε στα χεράκια μας ένα καινούργιο μηχάνημα ή ακόμη και αν συναντήσουμε κάποιο σε έναν φίλο, έχουμε αγκαλιά κάποια CD για να δούμε "τι χαβά βαράει".
Φτιάχνουμε τη φραπεδιά μας, κάνουμε μικρομετρικές ρυθμίσεις στα ηχεία "ΓΥΝΑΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΥΝΗΣΕΣ ΜΩΡΗ? ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΡΦΩΣΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!", ανάβουμε τσιγάρο και την αράζουμε στον καναπέ.
Συνήθως παρατηρούμε ότι τα ρελέ θέλουν πολύ ώρα για να πέσουν και οι λάμπες πάρα πολύ ώρα για να ζεσταθούν. Για να μη μιλήσω για την αιωνιότητα που θέλει το CD να διαβάσει το δισκάκι!

Αυτές τις στιγμές λοιπόν, ποιά δισκάκια παίρνετε αγκαλιά; Και για ποιό λόγο; Ποιό είναι το Optimum στοιχείο που σας προσφέρει το κάθε δισκάκι για να δοκιμάσετε το οποιοδηποτε σετ;

Προσωπικά ξεκινάω με:

Dead Can Dance - Into the labyrinth

The wind that shakes the barley - Άψογο για να ρυθμίσεις τη θέση των ηχείων και να δείς κατά πόσο "εξαφανίζονται" από μπροστά σου. Ωραία φωνή.

Yulunga - Πολύ φυσικό τουμπερλέκι. ξεκρεμάω και το δικό μου και παίζω αν κάποιος μου πεί ότι παίζει καλά και εγώ έχω άλλη ιδέα. Επείσης πολύ ωραία φυσικά κρουστά και στερεοφωνική εικόνα.

Σπανουδάκης - Αλέξανδρος
Πολύ καλή παραγωγή, πολλά φυσικά όργανα και αρκετά καλό Stage.

Omegavibes - Renaisance
Για να δούμε πως τα πάμε σε μία μίξη ηλεκτρονικής μουσικής με φυσικά όργανα... Beatάτο κλαρίνο από τον Σαλέα. :p

Metallica - And Justice for all :drummer:
One - Τα δύσκολα. Θολώνει ο κόσμος όλος, τα ηχεία που δεν έχουν τη διπλομποτιά φαίνονται αμέσως, αυτά που έχουν θυσιάσει την ταχύτητα για να εντυπωσιάσουν με το μπάσο τους χάνουν τη μπάλα και βουίζουν. Αν το ηχείο δεν έχει έκταση χαμηλά η διπλομποτιά ακούγεται σαν να κάνει "τιπιτιπιτιπ"!

King Diamond - Puppet Master
Ατμοσφαιρικότητα, καθαρή παραγωγή, σχεδόν βλέπεις τον Andy La Roque στη σκηνή να ορίεται με την κιθάρα του και τον King Diamond να τραγουδάει σε όλο το χώρο. Η παραμόρφωση της κιθάρας και του μπάσου σε συνάρτηση με τις διπλομποτιές και τα χαμηλά κατεβάσματα του King Diamond στέλνουν αργά ηχεία στη μαμά τους ενώ τα σόλο του Andy με τα ψηλά ανεβάσματα του King Diamond να παίζουν μέχρι το super tweeter στέλνουν τον ιδιοκτήτη για ψυχοφάρμακα. :p

Εσείς; :BDGBGDB55:

Πρόσθεσε και τίποτα σε κλασσική να δείς τι κάνουν τα εργαλεία στα δύσκολα και κατά πόσο σε τραβάει τ' αποτέλεσμα...

Ξεκίνα με κάτι "κλασσικό" στις ακροάσεις κλασσικής.Καμιά ενάτη,τίποτα πλανήτες,πρόσθεσε και καμία Κάρμεν.
Τώρα δεν έχεις να κάνεις με κονσέρβα.Παίζουν αληθινά και πάμπολλα όργανα σε ζωντανή συνήθως ηχογράφηση.Τώρα μπορείς να ψάξεις για αληθινά δυναμικά και μπάσσα,για χροιές οργάνων,για θέσεις στην ορχήστρα για βάθος-πλάτος,αέρα γύρω απο φωνές κι όργανα......

Από κλασική δεν τα πάω καλά, πόσο μάλλον να ξέρω και από καλές ηχογραφήσεις.
Προτιμώ να ακούω μουσική και όργανα που παίζω ή ακούω συνήθως unplugged, ή από συναυλίες που πηγαίνω. :)

Απάντηση: Re: Μουσική για δοκιμές...

Από κλασική δεν τα πάω καλά, πόσο μάλλον να ξέρω και από καλές ηχογραφήσεις.
Προτιμώ να ακούω μουσική και όργανα που παίζω ή ακούω συνήθως unplugged, ή από συναυλίες που πηγαίνω. :)

Ε καλά!Κάνε και καμιά θυσία για το χόμπυ.:ears:

'Ασχετο με το θέμα, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη, η "κυρία" dead can dance, θα βρίσκεται στην Ελλάδα, την 8η ημέρα του Νοέμβρη.

Επίσης το συγκεκριμένο παραδοσιακό τραγούδι (The wind that shakes the barley) έχει ηχογραφηθεί σε ναό, ο χώρος που "περιγράφεται" απλά καταπληκτικoς!

Επίσης, ακούγoντας μετά το Yulunga, καταλαβαίνεις τις δυνατότητες της φωνής της Lisa.

Re: Απάντηση: Re: Μουσική για δοκιμές...

Ε καλά!Κάνε και καμιά θυσία για το χόμπυ.:ears:

Βρε Διονύση αυτό δεν είναι απλώς θυσία, είναι κάτεργο.

Να προσθέσω από Χαρις Αλεξίου-Ψίθυροι το κομμάτι "Μην το ρωτάς τον ουρανό". Οσο πιο καθαρά ακούγονται τα ρελέ του πιάνου ειδικά όταν ταυτόχρονα, τραγουδά η Χαρούλα, δείχνει την αναλυτικότητα του συστύματος.

Re: Απάντηση: Re: Μουσική για δοκιμές...

Βρε Διονύση αυτό δεν είναι απλώς θυσία, είναι κάτεργο.
Έλα μου ντε! Έχουμε και φρεσκοσαραντημένο παιδάκι! Όχι να πάρει και ακούσματα κλασικής μουσικής και τρέχω μετά και δεν φτάνω! :flipout:

Να προσθέσω από Χαρις Αλεξίου-Ψίθυροι το κομμάτι "Μην το ρωτάς τον ουρανό". Οσο πιο καθαρά ακούγονται τα ρελέ του πιάνου ειδικά όταν ταυτόχρονα, τραγουδά η Χαρούλα, δείχνει την αναλυτικότητα του συστύματος.

Έχω παρατηρήσει ότι γενικά οι δίσκοι της Χαρούλας έχουν καλή ποιότητα. Μου φαίνεται θα τον τσιμπήσω και αυτόν. -bye-

Εγώ χρησιμοποιώ και το "Μαγικό Κουτί" της Τάνιας Τσανακλίδου.

Γενικά δεν πειράζει αν οι ηχογραφήσεις δεν είναι πολύ καλές. Αυτό που απαιτείται είναι μια πολύ καλή εξικοίωση μαζί τους ώστε να βρίσκεις αμέσως τις διαφορές.

Καλές ηχογραφήσεις σε Ελληνικά είναι(σκόρπια και μισερά όπως τα θυμάμαι τώρα):

-Μπραζιλέϊρο του Πορτοκάλογλου.
-Το τελευταίο του Ξυδάκη με την Αρβανιτάκη(δεν θυμάμαι τίτλο).
-ΑΙΟΛΙΑ
-Του Νταλάρα η ζωντανή εγγραφή με τις μουσικές της Μεσογείου(αναφοράς και για το 6moons).

Αυτά για τώρα και συνεχίζουμε αύριο.Θα το ψάξω σήμερα σπίτι.

Το 6moons έχει για αναφοράς τον Νταλάρα;!;!;! :blink:

@Tzimisce: Δε μου λες, το Toward The Within (το live) των Dead Can Dance θεωρείται κι αυτό καλή ηχογράφηση. Είναι το μόνο τους που έχω προς το παρόν...

@Tzimisce: Δε μου λες, το Toward The Within (το live) των Dead Can Dance θεωρείται κι αυτό καλή ηχογράφηση. Είναι το μόνο τους που έχω προς το παρόν...

Το συγκεκριμένο δεν το έχω ακούσει στο σύστημά μου αλλά...
Έχω ακούσει, σε διαφορετική χρονική στιγμή όμως, και τα δύο Albums στο ίδιο ηχοσύστημα και δεν μπορώ να πω ότι το Towards μου φάνηκε τόσο καλό σε παραγωγή όσο το Into the labyrinth.
Μπορεί να ήταν και η ιδέα μου, αλλά το Into μου φάνηκε κλάσεις ανώτερο.

Εντάξει δεν είναι ακριβώς τα ρελέ του πιάνου αλλά κάποιος μηχανισμός που ακούγεται πεντακάθαρα ότι ανοιγοκλείνει. Είπα να υπεραπλουστεύσω αρκετά την περιγραφή μου.
Ο Μανώλης ο Τζωρτζάκης μου είχε εξηγήσει τι ακριβώς ήταν. Επειδή όμως δεν είμαι μουσικός, το ξέχασα!!!

Σε ένα πιάνο δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορεί να ακουστεί...
Τα σφυράκια που χτυπάνε τις χορδές ακούγονται θες δε θες...
Η μετακίνηση των σφυριών δίπλα στις χορδές (το πεντάλ) αν ακούγεται σημαίνει χαλασμένο πιάνο...
Μπορεί να χρησιμοποιούν custom τσοχάκια στα σφυριά και να τρίβονται μεταξύ τους... :flipout:
Μήπως δεν είναι κανονικό πιάνο και ακούγονται τα πλήκτρα;

Θα ήθελα να το ακούσω πάντος. :)

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ολίγον εκτός κατηγορίας.Να μας συγχωρεί ο Μανωλάκος.Ωστόσο άν θεωρηθεί απαραίτητο,άς μεταφερθεί στην μουσική.

Μερικά ωραία δισκάκια-πολύ καλά γραμμένα,που ακούω-ξανακούω αυτό το διάστημα(όχι κλασσική που...κακώς δεν ακούτε).

PUTUMAYO LATINAS/wOMEN OF LATIN AMERICA
CESARIA EVORA/BEST OF
MARTA GOMEZ/ENTRE CODA PALABRA
KOSMOS 93.6 ETHNIC COLLECTION/ VOL 1,2,3
COWBOY JUNKIES/TRINITY SESSION

MADELEINE PEYROUX/HALF THE PERFECT WORLD
ELLA & LOUIS SING GERSHWIN
BILLIE HOLIDAY/SONGS FOR DISTINGUE LOVERS
DIANA KRALL/THE GIRL FROM THE OTHER ROOM

MORCHEEBA/ BIG CALM
THE PRODIGY/MUSIC FOR THE JILTED GENERATION

Μ.ΧΑΤΖΗΔΙΔΑΚΗΣ/ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ
ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ/ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΕΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ
Θ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ/ΑΓΡΥΠΝΙΑ
Δ.ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ/ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ

Last edited:
cd3_orig.jpg

k2hdsoung_orig.jpg
Delta.Crossroads.Cover_orig.jpg
marantz_063.jpg

Fire.Down.Under.The.Hill.Cover.jpg
Better.Off.With.The.Blues.Cover.jpg
Jazz.Takes.on.Joni.Mitchell.Cover.jpg
http://pixhost.eu/avaxhome/avaxhome/2007-08-16/00.jpg
00.jpg
voices2.jpg
voice1gold.jpg

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ !

Επισης, δοκιμαστε και τα παρακατω:

1. Metallica - Black Album (απο τις καλυτερες παραγωγες στην ιστορια του metal)
2. Dream Theater - Systematic Chaos
3. Disturbed - Ten Thousand Fists

Προσωπικα με το Black Album εκανα συγκρισεις ηχειων για να καταληξω καπου.