Mp3 player και ακουστικά για γυμναστήριο..

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Κατ'αρχας θα ηθελα να ζητησω προκαταβολικα συγνωμη γιατι κατα πασα πιθανοτητα ειμαι εκτος τοπου οσον αφορα το θεμα μου αλλα δεν ηξερα που να το βαλω..
Η αναζητηση μου λοιπον ειναι ενα mp3 player(καλο ειναι να παιζει και FLAC) που να εχει αρκετη ενταση ωστε να με καλυπτει οσον αφορα τις...οπισθιες μουσικες του γυμναστηριου αλλα και την αναγκη μου να ακουσω δυνατα τη μουσικουλα μου(ξερω οτι κανω κακο αλλα..)
Οπως καταλαβαινετε θα ηθελα να εχω και μια καλη σχετικα χωρητικοτητα(ακομη καλυτερα να δεχεται και καρτα μνημης)
Επισης μαλλον θα παιζουν σοβαροτατο ρολο και τα ακουστικα αλλα υπαρχουν καποιες προυποθεσεις στο γυμναστηριο,ογκος,υγρασια κτλ..
Περιμενω τις προτασεις μας αν καποιος/καποιοι το εχουν ψαξει το θεμα.
Ευχαριστω προκαταβολικα...

Ο καλύτερος συνδυασμός που έχω δοκιμάσει προσωπικά (παρά το γεγονός ότι δεν πάω γυμναστήριο) σε φορητή χρήση είναι το Sansa Clip+ μαζί με τα Koss PortPro.

Τα PortaPro είναι on ear με ελαφρυ μεταλλικό σκελετό.

Δυνατός και δυναμικός ήχος χωρίς να σε τρυπάνε τα πρίμα.

Το Sansa παίζει Flac και αν του βάλεις RockBox θα παίζει ακόμα καλύτερα.

Σηκώνει μέχρι και 32Gb κάρτα, και βγαίνει σε διάφορές χωρητικότητες, εγώ έχω την 8 Gb οπότε 8+24=40Gb μουσικής.

Πολύ οικονομικός συνδυασμός δε, αν ψάξεις προσεκτικά θα τα πάρεις και τα δύο μαζί με την κάρτα μνήμης κοντά από 100 ευρώ.

Βολευόσουν με τα Κοss Chris? Με τα οn ear όσο και καλά να κάθονται δεν νομίζω οτι μπορείς να γυμναστείς με ελευθερία. Χώρια ότι φαίνεται περίεργο στο γυμναστήριο.
Εγώ θα έλεγα ένα ζευγάρι σχετικά καλά in ear μαζί με foam tips για να μην φεύγουν με τίποτα όσο και να κοπανιέσαι. Συν την βελτιωμένη απομόνωση
πχ https://www.skroutz.gr/s/4869634/Soundmagic-E10.html + http://www.complyfoam.com/products/t-400/

Παιδία ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Το συγκεκριμένο player το έχω και είμαι πολύ ευχαριστημενος,γι'αυτο ανέφερα και για κάρτα μνήμης αλλά είναι πολύ πιο αδύναμο από ένα παλιό mp3 μπαταρίας 10ετιας creative του 1 gb.
όσο για τα ακουστικά έχω κάτι τις adidas inear..

Με λιγα λογια για να μη σας κουραζω,εχετε να προτεινετε το ισχυροτερο mp3 player?Αυτα που επερναν μπαταριουλα εμποριου(οχι τα επαναφορτιζομενα δηλαδη)ειναι απο default πιο ισχυρα??

Καλημέρα και απο εμένα, εγώ προτείνω Apple iPod classic με 30-40gb και θα είσαι σούπερ. Παίζει σε υψηλές εντάσεις αν αυτό επιθυμείς και μπορείς να βρείς σε αγγελίες, μεταχειρισμένο και παλαίοτερης γενιάς για να σου έρθει και πιό φθηνά. Για να ακουστικά του classic μπορείς να αγοράσεις και έξτρα λαστιχάκια-προεκτάσεις τα οποία μπορείς να βρείς και να παραγγείλεις μέσω Amazon. Αυτό, για να μήν φεύγουν ποτέ απο τα αυτιά σου σε τρέξιμο ή γυμναστήριο.

Ευχαριστω για την απαντηση Quentin...Το θεμα είναι ότι οντως τα εχεις διπλοτσεκαρει ότι είναι πιο ισχυρα από τα αλλα?
Γιατι ένα iPod nano που ειχα 3ης γενιας δεν ηταν αμαν τοσο πιο δυνατο,απλα κανονικο...

Το Sansa Clip+ έχει πιο δυνατή έξοδο από το ipod classic 5th generation που είχα εγώ.

Και δεν έχει και κάποιο πλεονέκτημα η αγορά ενός γερασμένου ipod, ούτε από άποψη ηχητικής ποιότητας ούτε μακροζωίας ή ευκολίας χειρισμού σε κατάσταση γυμναστηρίου.

Αν το Sansa σου παίζει πολύ σιγά κοίτα να αλλάξεις την περιοχή (από Ευρώπη σε Rest of World νομίζω) και θα παίξει πολύ δυνατά. Υπάρχει προστασία με low gain για Ευρώπη, μην με ρωτήσεις γιατί...

Ευχαριστω για την απαντηση Quentin...Το θεμα είναι ότι οντως τα εχεις διπλοτσεκαρει ότι είναι πιο ισχυρα από τα αλλα?
Γιατι ένα iPod nano που ειχα 3ης γενιας δεν ηταν αμαν τοσο πιο δυνατο,απλα κανονικο...

σχετικά με το iPod nano το classic είναι πιό δυνατό, είναι σαφές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το Sansa Clip+ έχει πιο δυνατή έξοδο από το ipod classic 5th generation που είχα εγώ.

Και δεν έχει και κάποιο πλεονέκτημα η αγορά ενός γερασμένου ipod, ούτε από άποψη ηχητικής ποιότητας ούτε μακροζωίας ή ευκολίας χειρισμού σε κατάσταση γυμναστηρίου.

Αν το Sansa σου παίζει πολύ σιγά κοίτα να αλλάξεις την περιοχή (από Ευρώπη σε Rest of World νομίζω) και θα παίξει πολύ δυνατά. Υπάρχει προστασία με low gain για Ευρώπη, μην με ρωτήσεις γιατί...

Χρήστο, σεβαστή η άποψή σου αφού είχες στην κατοχή σου και sansa, αλλά και iPod classic.

Γερασμένο δέν θεωρώ σε καμμία περίπτωση το classic, είναι ένα all time classic μηχάνημα. Η υποστήριξη σε ανταλλακτικά και αξεσουάρ είναι μεγάλη μέσω ebay, μπορείς να αγοράσεις απο οθόνη, κουμπιά, σασί, ακόμα και τον εσωτερικό σκληρό μπορείς να αλλάξεις με μεγαλύτερης χωρητικότητας. Οι τιμές των ανταλλακτικών είναι πολύ λογικές.

Στα αρνητικά του θεωρώ το βάρος του μιάς και μέσα του κουβαλά σκληρό δίσκο. Απο θέμα αντοχής στην σκληρή χρήση πέρνει άριστα, άν φροντίσει κανείς να του βάλει μία καλή θήκη (πχ σιλικόνης).

Σε αυτό που λές τώρα σχετικά με την ένταση, υπάρχει και στο classic η αντίστοιχη επιλογή (volume limit), ώστε να θέτεις ένα ταβάνι ασφαλείας όσον αφορά την μέγιστη ένταση στην έξοδο ακουστικών. Αυτό μπορείς να το παρακάμψεις άν το επιθυμείς.

Η ηχητική ποιότητα, τώρα, είναι άμεσα εξαρτώμενη και απο την συμπίεση που έχουν υποστεί τα προς ακρόαση τραγούδια. Εγώ, για παράδειγμα, δέν είχα ποτέ παράπονο για την ένταση σε mp3 απο 192k μέχρι 320k. Τα αρχεία σε 128k σαφώς και παίζουν χαμηλά.

Αγαπητά tarantino, τα ξέρω όλα αυτά, επειδή είχα το ipod classic 60gb 5th genaration (συνχής καθημερινή χρήση για 5 χρόνια), και πίστεψε με είχα όλα τα αξεσουάρ και δεν συμμαζεύεται.

Επιμένω ότι η αγορά ενός τέτοιου παλαιού player δεν είναι καλή αγορά τώρα, άλλο πράγμα αν έχεις ένα και θες να το επισκευάσεις ή να το μετασκευάσεις, και άλλο να πας να πάρεις ένα μεταχειρισμένο τρέχα γύρευε τι θα παρουσιάσει.

Ο φίλος μας έχει ήδη ένα Sansa Clip+ το οποίο δεν έχει να ζηλέψει ΤΙΠΟΤΕ σε ηχητική απόδοση και ένταση από ένα παλαιό ipod.

Οπότε ένας λόγος παραπάνω να μην πάει σε τέτοια λύση.

Τώρα για το volume limiter είναι γνωστό σε όσους έχουν το Sansa ότι μπαίνει σε λειτουργία αν έχεις βάλει για περιοχή την Ευρώπη, και δεν σου λέει πουθενά ότι σου κάνει limit.

Δεν έχει ουδεμία σχέση με τα αρχεία, πχ εγώ δεν ακούω mp3 ακούω μόνο FLAC, (γνωστός ο προβληματισμός των ipod με FLAC, θέλει RockBox αλλιώς δεν παίζει)

Ο Κολόμβος λοιπόν ή έχει πρόβλημα ακοής ή έχει ορίσει την περιοχή Ευρώπη και το limiter δεν τον αφήνει να καταλάβει πόσο δυνατό είναι το Sansa.

Με το Sansa οδηγώ κατευθείαν Sennheiser HD650/HD800 κλπ.

Αγαπητά tarantino, τα ξέρω όλα αυτά, επειδή είχα το ipod classic 60gb 5th genaration (συνχής καθημερινή χρήση για 5 χρόνια), και πίστεψε με είχα όλα τα αξεσουάρ και δεν συμμαζεύεται.

Επιμένω ότι η αγορά ενός τέτοιου παλαιού player δεν είναι καλή αγορά τώρα, άλλο πράγμα αν έχεις ένα και θες να το επισκευάσεις ή να το μετασκευάσεις, και άλλο να πας να πάρεις ένα μεταχειρισμένο τρέχα γύρευε τι θα παρουσιάσει.

Ο φίλος μας έχει ήδη ένα Sansa Clip+ το οποίο δεν έχει να ζηλέψει ΤΙΠΟΤΕ σε ηχητική απόδοση και ένταση από ένα παλαιό ipod.

Οπότε ένας λόγος παραπάνω να μην πάει σε τέτοια λύση.

Τώρα για το volume limiter είναι γνωστό σε όσους έχουν το Sansa ότι μπαίνει σε λειτουργία αν έχεις βάλει για περιοχή την Ευρώπη, και δεν σου λέει πουθενά ότι σου κάνει limit.

Δεν έχει ουδεμία σχέση με τα αρχεία, πχ εγώ δεν ακούω mp3 ακούω μόνο FLAC, (γνωστός ο προβληματισμός των ipod με FLAC, θέλει RockBox αλλιώς δεν παίζει)

Ο Κολόμβος λοιπόν ή έχει πρόβλημα ακοής ή έχει ορίσει την περιοχή Ευρώπη και το limiter δεν τον αφήνει να καταλάβει πόσο δυνατό είναι το Sansa.

Με το Sansa οδηγώ κατευθείαν Sennheiser HD650/HD800 κλπ.

με κάλυψες..! ευχαριστώ

:-)

Οποτε με λιγα λογια,ΑΥΤΟ ειναι και το πιο δυνατο player της αγορας......ΟΚ....
Και καποια προταση για ακουστικα γυμναστηριου???