MP3 σε παλιά κασετόφωνα

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Παιδιά χαιρετώ, το πρόβλημά μου είναι το εξής: Το αυτοκίνητό μου όπως και το εταιρικό που μου έχουν παραχωρήσει, έχουν και τα δύο απλά κασσετόφωνα κι εγώ λόγω οικονομικών δυσχερειών, (μου χρωστάνε κοντά στα 3000 κι έχω αφήσει ήδη 3 ενοίκια απλήρωτα) δεν έχω την δυνατότητα για αγορά cd player στο Ι.Χ. Υπάρχει gadgetaki που να μπορεί να συνδέεται με τέτοια κασσετόφωνα ώστε να το φορτώσω με MP3 και να το χρησιμοποιώ και στα δύο αυτοκίνητα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις.

Απάντηση: MP3 ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΣΣΕΤΟΦΩΝΑ

Παιδιά χαιρετώ, το πρόβλημά μου είναι το εξής: Το αυτοκίνητό μου όπως και το εταιρικό που μου έχουν παραχωρήσει, έχουν και τα δύο απλά κασσετόφωνα κι εγώ λόγω οικονομικών δυσχερειών, (μου χρωστάνε κοντά στα 3000 κι έχω αφήσει ήδη 3 ενοίκια απλήρωτα) δεν έχω την δυνατότητα για αγορά cd player στο Ι.Χ. Υπάρχει gadgetaki που να μπορεί να συνδέεται με τέτοια κασσετόφωνα ώστε να το φορτώσω με MP3 και να το χρησιμοποιώ και στα δύο αυτοκίνητα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις.

Αν έχεις φορητό MP3 Player, υπάρχουν γκατζετάκια στα 20 ευρώ που μεταδίδουν το σήμα τους στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σου.

Re: MP3 ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΣΣΕΤΟΦΩΝΑ

Πρώτα απ όλα σ ευχαριστώ. Δυστυχώς όχι, ούτε απ αυτό δεν έχω, υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να αγοράσω, δηλαδή κάτι που να κάνει σε μια συσκευή αυτά τα δύο που αναφέρεις; Εχεις κάποιο link έστω και γι αυτό που αναφέρεις; Aυτό εδώ κάνει;

Last edited:
Υπάρχει και αυτή η λύση, αν δεν την γνωρίζεις ήδη,

sku_2599_2.jpg

Υπάρχει και αυτή η λύση, αν δεν την γνωρίζεις ήδη,

sku_2599_2.jpg

Αυτό εδώ για να δουλέψει πρέπει να δουλεύει το κασσετόφωνο του αυτοκινήτου; Γιατί εμένα δυστυχώς είναι χαλασμένο, στείλε κι ένα σύνδεσμο απ αυτό να δω χαρακτηριστικά αν έχεις, σε ευχαριστώ.

Aυτό εδώ κάνει;

Κατι τετοιο χρειαζεσαι.
Μονο προσεξε να εχει ρυθμιση της συχνοτητας του καναλιου εκπομπης. Ωστε να μην πεφτει πανω σε καποιον σταθμο.

Βεβαια στο αυτοκινητο το #1 ειναι το ραδιοφωνο. Μετα αν εχει mp3 και ενα CD φτανει...
Εφοσον εσενα ειναι Ρ/Κ τοτε πας στην πιο πανω λυση.

Αν το Ρ/Κ εχει εισοδο AUX τοτε μπορεις να παρεις και καποιο που να συνδεεται με καλωδιο.

Κατι τετοιο χρειαζεσαι.
Μονο προσεξε να εχει ρυθμιση της συχνοτητας του καναλιου εκπομπης. Ωστε να μην πεφτει πανω σε καποιον σταθμο.

Βεβαια στο αυτοκινητο το #1 ειναι το ραδιοφωνο. Μετα αν εχει mp3 και ενα CD φτανει...
Εφοσον εσενα ειναι Ρ/Κ τοτε πας στην πιο πανω λυση.

Αν το Ρ/Κ εχει εισοδο AUX τοτε μπορεις να παρεις και καποιο που να συνδεεται με καλωδιο.

Aυτό που πόσταρα εγώ δεν κάνει; Φαίνεται να συνδέεται στον αναπτήρα του αυτοκινήτου κι έχει υποδοχή για usb ώστε να παίζει από κει μουσική. Ξέρει κάτι κάποιος γι αυτό; Εμένα μου φαίνεται ιδανική λύση.

Ναι, αυτο ειπα και πριν.
Αυτο κανει.

Λεει κατι για τα καναλια FM. Μαλλον εννοει οτι σε αφηνει να επιλεξεις ποιο απ`ολα, που ειναι και το λογικο.

ΥΓ. Δεν χρειαζεται USB απο την στιγμη που εχει υποδοχη SD. Δεκα φορες πιο βολικο, δεν εξεχει τιποτα.

Ναι, αυτο ειπα και πριν.
Αυτο κανει.

Λεει κατι για τα καναλια FM. Μαλλον εννοει οτι σε αφηνει να επιλεξεις ποιο απ`ολα, που ειναι και το λογικο.

ΥΓ. Δεν χρειαζεται USB απο την στιγμη που εχει υποδοχη SD. Δεκα φορες πιο βολικο, δεν εξεχει τιποτα.

Ναι αλλά έχω μόνο μια sd για την ψηφιακή και αυτή με μικρή χωρητικότητα, ενώ usb έχω δύο και δεν με πειράζει που θα εξέχει εκεί κάτω που θα ναι, μουσική θέλω να ακούω που δεν μπορώ, ούτε στο Ι.Χ. ούτε στο εταιρικό, αυτό είναι το παν, σε ευχαριστώ όπως και να χει για τις συμβουλές σου.

Το gadget με την εκπομπή σε fm ξεχάστε το για Αθήνα. Έχω ένα τέτοιο, με ρυθμιζόμενη τη συχνότητα εκπομπής, του έχω πειράξει και την κεραία μετάδοσης που έφερε βελτίωση, αλλά και πάλι μέσα στην Αθήνα δεν έχω βρει άδεια συχνότητα που να παίζει από Αγία Παρασκευή μέχρι Φάληρο (και εκτός Αθηνών χοντρικά κάθε 50-80 κμ όλο και κάποιος πειρατικός θα πέφτει στην συχνότητα που είχες επιλέξει λίγο πιο πριν).
Οι λύσεις είναι 2, η πρώτη το να φτιάξεις ενισχυτή, αλλά μετά θα κάνεις εκπομπή μισό χιλιόμετρο από το αυτοκίνητο που είναι παράνομο και η δεύτερη να βάλεις διακόπτη (ή χειροκίνητα) να τραβάς το βύσμα της κεραίας πίσω από το κασετόφωνο του αυτοκινήτου.
Επειδή δεν είχα βρει κανένα από τα 2 πρακτικό, απλώς ξέχασα την ιδέα.
Η λύση της κασέτας είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις, αρκεί να βρεις μια της προκοπής. Με τέτοια έπαιζα από το 90 περίπου στο κασετόφωνο του οικογενειακού αυτοκινήτου το discman που είχα. Αργότερα και το πρώτο μου αυτοκίνητο το 98 είχε κασετόφωνο, οπότε πάλι το ίδιο για cd μέχρι που αγόρασα το Εricsson T39 μαζί με το Mp3 player που είχε αξεσουάρ και άκουγα από το κινητό στο αυτοκίνητο Mp3.
Αν το κασετόφωνο είναι χαλασμένο και δεν έχει και aux είσοδο (πράγμα δύσκολο) τότε δυστυχώς δεν υπάρχει λύση...

Last edited:
aux είσοδο

Τι ακριβός παίζεται με αυτήν την είσοδο Γιώργο?

Έχω στο αυτοκίνητο κ δοκίμασα μια μέρα το mp3 player αλλά και το iphone αλλά δεν παίζει με τίποτα!!

και μια φωτο:

Attachments

• IMG_5062.JPG
    IMG_5062.JPG
    85.6 KB · Views: 20
Last edited:
αν μας εξηγήσεις επι τέλους, τί από το ραδιοκασετόφωνο του αυτοκινήτου σου δουλεύει θα σου απαντήσουμε...-bye-

Τι ακριβός παίζεται με αυτήν την είσοδο Γιώργο?

Έχω στο αυτοκίνητο κ δοκίμασα μια μέρα το mp3 player αλλά και το iphone αλλά δεν παίζει με τίποτα!!

και μια φωτο:

Λογικά με κάποιο κουμπί στο κασετόφωνο είτε άμεσα, είτε κυκλικά (πχ μετά από όλες τις μπάντες του ραδιοφώνου) θα ενεργοποιείται η AUX και θα παίζει.

Το ότι υπάρχει aux δε σημαίνει ότι είναι και συνδεδεμένη με το κασετόφωνο :D
Αλλά ναι προσπάθησε να την επιλέξεις πρώτα.

KROMPOTIS, εάν είναι αφαιρούμενο το κασετόφωνο δες πίσω εάν έχει υποδοχή για aux. Ψάξε και στο net για να βρεις τι φύσα έχει από πίσω το κασετόφωνο και εάν κάποιος άλλος έχει είδη βρει τη συνδεσμολογία.

αν μας εξηγήσεις επι τέλους, τί από το ραδιοκασετόφωνο του αυτοκινήτου σου δουλεύει θα σου απαντήσουμε...-bye-

Χα χα χα χα μόνο το ραδιόφωνο δουλεύει, αλλά όπως είπα, εδώ χρωστάω 3 ενοίκια, για cd player θα κοιτάμε; Δεν πειράζει παιδιά δεν το βιάζομαι, θα το ψάξω, θα σκεφτώ και τις απαντήσεις σας και θα αποφασίσω, προς το παρόν αφουγκράζομαι. Πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Last edited:
Το ότι υπάρχει aux δε σημαίνει ότι είναι και συνδεδεμένη με το κασετόφωνο :D
Αλλά ναι προσπάθησε να την επιλέξεις πρώτα.

KROMPOTIS, εάν είναι αφαιρούμενο το κασετόφωνο δες πίσω εάν έχει υποδοχή για aux. Ψάξε και στο net για να βρεις τι φύσα έχει από πίσω το κασετόφωνο και εάν κάποιος άλλος έχει είδη βρει τη συνδεσμολογία.

Το κασσετόφωνο δεν βγαίνει όλο, μόνο η πρόσοψη, είναι το εργοστασιακό του OPEL VECTRA 98 PHILLIPS 6000 αν θυμάμαι καλά.