Μπαμπά , αυτά που δείχνει η τηλεόραση όλα είναι ψέμματα !

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,470
ήταν η φράση του γιου μου όταν άνοιξε το δώρο που είχε ζητήσει από τον Άη Βασίλη και ο οποίος ανταποκρίθηκε .

Το συγκεκριμένο παιχνίδι ζητήθηκε μετά από θέαση στην tv , όπου το έδειχναν να κάνει χίλια μύρια (με αυτοκίνητα να συγκρούονται μεταξύ τους κλπ κλπ) αλλά δεν ήταν φυσικά τίποτε άλλο από ένα κομμάτι πλαστικό .

"Δεν θα του ζητήσω άλλη φορά τίποτε , ας μου φέρει ότι θέλει αυτός , σίγουρα ξέρει περισσότερα" και έκλεισε την κουβέντα . Προφανώς περίμενε να διασκεδάσει όπως οι πρωταγωνιστές των διαφημίσεων .

Μου ήρθε στο μυαλό η συζήτηση που είχα κάνει προ ημερών με την σύζυγο όπου της είπα : πρέπει να πούμε στα παιδιά πως τα ξωτικά κάνουν παιχνίδια χωρίς εργαλεία τεχνολογίας αλλά με παραδοσιακά υλικά από ξύλο , όπως κούκλες , μαριονέτες , αυτοκίνητα με μεγάλες ξύλινες ρόδες και άλλα τέτοια και όχι playstation , nidento , κεραυνούς mcqueen και γενικά ότι θέλουν να πουλήσουν οι εταιρίες βάζοντας τους διαφημιστές να εξαπατήσουν όλα τα παιδάκια που δυστυχώς (φταίμε εμείς για αυτό) βλέπουν tv .

Εσάς τα παιδιά σας απογοητεύτηκαν από αυτό που διάλεξαν( και τους έφερε ο Άη Βασίλης ) η ήταν αυτό που περίμεναν ?

Μικρός είχα την τύχη να έχω πολλά παιγνίδια. Ανάλογα και με την ηλικία, το είδος του παιγνιδιού άλλαζε. Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να πω είναι ότι θυμαμαι ακόμα και σήμερα, τις Κυριακές αυτές που ο πατέρας μου ήταν στο σπίτι (ταξίδευε συνέχεια και έλλειπε πολλές μέρες το χρόνο) και στήναμε ένα τρένο με τις ράγες του, και βάζαμε να παίζει και το magnetic fields του Jarre σαν soundtrack στο όλο σκηνικό, και χαζεύαμε το ηλεκτροκίνητο τρενάκι (αντίγραφο του Hokaido Express) να φέρνει βόλτες στο χαλί του σαλονιού. Γιατί το θυμάμαι ακόμα και σήμερα; Γιατί ήταν από τις λίγες στιγμές που έπαιζα παρέα με τον πατέρα μου. Αργότερα όταν πήγα σχολείο αρχίσαμε να παίζουμε και scrabble (παίζουμε ακόμα). Αλλά η αίσθηση που είχα παιδάκι δεν είναι ίδια. Αν κάνω ποτέ παιδιά, θα τους παίρνω παιγνίδια που θα μπορώ να παίζω κι εγώ μαζί τους.

Το δώρο που έπιασε ''τόπο'' είναι ένα trivial disney edition...που παίζουμε όλοι μαζί και συνέχεια χάνω,μιας και ξέρουν όλες σχεδόν τις ερωτήσεις...

Εγω ειμαι μικρος ακομη για να κανω παιδια, θυμαμαι ομως τη στιγμη που ανοιξα το δωρο που δεν μου ειχε φερει ο αι βασιλης, αλλα ο πατερας μου!! Ενα tamiya tl-01 το οποιο συναρμολογησα με την βοηθεια του, εχουν περασει 11 χρονια απο τοτε και ακομη θυμαμαι οταν τελειωσε και πηγαμε στην αλανα να το δοκιμασουμε!! Για 3-4 χρονια το δωρο για τα χριστουγενα ηταν ρουλεμαν, αμορτισερ, μοτερ, μεταλικα γραναζια, μεγαλυτερη μπαταρια... Η μεγαλυτερη συγκινιση ηταν με το μοτερ, δεν μπορω να περιγραψω το πως ενιωσα, και το νιοθω ακομη και τωρα που το σκευτομαι.. Δυστυχως τοτε αρχισαν και τα προβληματα με το speed control, ατυχηματακια, φωτια απο λιωμενα καλωδια μεχρι την τελικη απογοητευση, συγκρουση με τερμα το γκαζι σε πεζοδρομιο απο απωλεια σηματος.. Φανταστειτε ενα πλαστικο αμαξακι με 100+ χ/ω πως εγινε.. Θα κανω μια δηλωση τωρα και ισως καποιοι γελασετε οπως εκανε η κοπελα μου και ο κολητος μου!! Αυτο το αμαξακι θα το αγορασω ξανα, θα βαλω ολα τα βελτιωτικα που που ειχα αγορασει τοτε +ενα αξιολογο speed control(το οποιο τοτε κοστιζε οσο ολο το αμαξακι) και θα το σφραγισω αχρησιμοποιητο σε ενα γυαλινο κουτι!!! Μακαρι να μπορεσω μια μερα, αφου κανω πρωτα παιδι, να βρω κι εγω ενα δωρο που θα του προσφερει ενθουσιασμο και γνωσεις, η μαλλον καλυτερα, μακαρι το δεχτει με αυτον τον τροπο!!

Οντως ξενέρωμα είναι όλες οι διαφημίσεις που δείχνουν παιχνίδια στην TV.

Στήνουν στα studio σκηνικά τοπία με ηφαίστεια, αμμόλοφους, λίμνες κλπ και σε συνδυασμό με τα κατάλληλα ηχητικά εφφέ λες το θέλω τώρα! λες και είναι δυνατόν ποτέ να φτιάξει κάποιος στο σαλόνι τέτοιο σκηνικό. Κι εγώ θυμάμαι μικρός, μεγάλη απογοήτευση....

Αυτό που πραγματικά θα γούσταρα να φτιάξω αλλά θέλει dedicated δωμάτιο είναι μοντέλα τρένα με τις πόλεις, αλλά με συνδυασμό πολλών τρένων με φανάρια κλπ. Είχα φτιάξει μικρός κανά δυό τ.μ. είχα πάρει γρασίδι, τούνελ, γέφυρες, σπιτάκια, δέντρα , θαμνάκια, κλπ αλλά δυστυχώς γρήγορα διαλύθηκε λόγω έλλειψης χώρου.

Last edited: