Μπανάνες ή γυμνό καλώδιο;

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Τι προσφέρει καλύτερη ποιότητα στον ήχο ως σύνδεση; Οι καλής ποιότητας μπανάνες ή η απευθείας σύνδεση με γυμνό καλώδιο στις μπόρνες των ηχείων; Για πείτε!

Ευχαριστώ φίλε, το έχω διαβάσει το σχετικό θέμα, αλλά έχει επικεντρωθεί περισσότερο στην κόλληση παρά στην συνδεσιμότητα. Θα προτιμούσα να ξέρω αν τελικά η χρήση της μπανάνας είναι καλύτερη από το πέρασμα γυμνού καλωδίου από τις μπόρνες, όσον αφορά την ποιότητα του ήχου. Αν δεν κάνει διαφορά είναι περισσότερο αισθητικό το θέμα και φυσικά προστασίας των καλωδίων.

κατα την αποψη μου μια μπανανα των 15 20 ευρω κανη ζημια στον ηχο οποτε καλυτερα γυμνος ο βασιλιας αλλα αν τα ρουχα του ανεβουν σε τιμη παμε σε αλλο θεμα και βεβαια υπαρχουν μπανανες που δεν χρειαζονται καθολου κολληση

αν λεμε για eichmann τοτε ακους καλυτερο ηχο απο πριν
αν λεμε για κατι αλλο τοτε εξαρταται απο τι μπανανα εχεις
ζωτικης σημασιας ειναι η κολληση και η ποιοτητα της κολλησης

Οπότε αν καταλαβαίνω σωστά από τα γραφόμενά σας, υπάρχει διαφορά στον ήχο αρκεί η μπανάνα να είναι πολύ καλής ποιότητας. Δικαιολογεί όμως αυτή η διαφορά (που θα έχουμε στην ποιότητα του ήχου) την μπανάνα σε σχέση με το γυμνό καλώδιο και αν ναί σε τι ποσοστό;

Η κόλληση είναι απαραίτητη με την χρήση της μπανάνας;

την διαφορα δεν την δικαιολογει με την τιμη ελλαδας
αλλα δεν ειναι μονο το υλικο αλλα και το πως ειναι φτιαγμενη η μπανανα
η κολληση βοηθα να μην οξειδωθει ο χαλκος στο σημειο που εφαπτεται με την μπανανα
η αποδοση εναι εξαιρετικη

Εαν συνδέσουμε γυμνό καλώδιο, πόσο καιρό χρειάζεται ο χαλκός για να οξειδωθεί και να χειροτερέψει ο ήχος ;;;

• Like
Reactions: CATLOVER
Σόρρυ αλλά είναι δεδομένο πως θα οξειδωθεί ο χαλκός; Θέλω να πώ ότι έχω πολλά χρόνια καλώδια συνδεδεμένα με τα ηχεία μου γυμνά, και δεν έχει προκληθεί καμμία οξείδωση, είναι πεντακάθαρα.

Ο χαλκός είναι δεδομένο ότι θα οξειδωθεί.
Από εκεί και πέρα, λίγα καλώδια μπορούν να μπουν σωστά στις μπόρνες χωρίς να έχουν μπανάνα ή κόλληση. Συνήθως δεν κάνουν καλή επαφή με τις ανάλογες επιπτώσεις στον ήχο.
Ακόμη και αν κάνουν καλή επαφή σήμερα, σε μερικές μέρες θα πρέπει να ξανασφίξεις τις μπόρνες, σε μερικές μέρες το ίδιο κ.ο.κ.

και σφιξε σφιξε
και αν καπου καπου αν λυσεις και ξανασφιξεις
θα κανεις τη διατομη του χαλκου τσιλικη

Re: Απάντηση: Μπανάνες ή γυμνό καλώδιο;

Σόρρυ αλλά είναι δεδομένο πως θα οξειδωθεί ο χαλκός; Θέλω να πώ ότι έχω πολλά χρόνια καλώδια συνδεδεμένα με τα ηχεία μου γυμνά, και δεν έχει προκληθεί καμμία οξείδωση, είναι πεντακάθαρα.

Γλύψε λίγο το καλώδιο πιο μέσα, και δες εάν ο χαλκός έχει διαφορά στην υφή του.
Πάνω στο χρόνο ο απροστάτευτος χαλκός έχει πολύ διαφορετική υφή.

Γενικότερα για το θέμα, σας προτείνω να πειραματιστείτε. Ειδικά ένα μιλάμε για οικονομικό χάλκινο καλώδιο ικανής διατομής, μπορείτε να δοκιμάσετε και φθηνές μπανάνες των 2 ευρώ.
Βάλτε δυο μπανάνες και κάντε δοκιμή – δεν κοστίζει.

Έχω δει πολλές φορές χάλκινα καλώδια σε σχετικά φθηνά συστήματα που αν τα γλύψεις δυο πόντους κάνουν καλύτερη επαφή, σε συνδυασμό με προσεκτικό καθαρισμό στις μπόρνες του ενισχυτή και των ηχείων.
Με τις μπανάνες ο καθαρισμός είναι συνήθως πιο εύκολος και μπορεί να γίνει σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βέβαια από την άλλη, και οι μπανάνες θέλουν καθάρισμα, και εάν δεν ήμασταν προσεκτικοί με τις μπανάνες τότε ίσος πάνω στο χρόνο καλό θα ήταν να εξετάσουμε πάλι την ποιότητα της κόλλησης κ.ο.κ.

Ρε παιδιά, μας διαβάζουν και παιδιά!

Είπαμε, να είμαστε ακραίοι. Γουστάρουμε τα μηχανήματα, φτιαχνόμαστε, αλλά να γλύφουμε τις μπανάνες για να παίζουν καλύτερα δεν...

:grandpa: Αν γλύψω τις θηλυκές μπόρνες που είναι πιο "ανδρικό" παίζει να ακούσω καλύτερα;

Εμένα πάντως τις προάλλες με τέσσερεις καλές μπανάνες μου έκαναν δώρο και 4 μαϊμούδες :Banane0: