Μπαταρία Canon SX110 IS (πρόβλημα)

platongr

Established Member
19 June 2006
228
Αγρίνιο
Έχω την SX110IS εδώ και αρκετό καιρό, αλλά μέχρι τώρα ποτέ δεν την χρησιμοποίησα "συνέχεια", παρά μόνο για να βγάλω 2-3 φωτογραφίες και μετά πάλι από καιρό.
Το ΣΚ που πέρασε, έτυχε να την έχω στα χέρια μου σε μια έκδηλωση και τράβηξα πολλές στάσεις.

Παρατήρησα ότι με καινούργιες αλκαλικές μπαταρίες, σε σε full ανάλυση, χωρίς φλας, μετά τις 10-15 πρώτες φωτογραφίες, μου βγάζει το σηματάκι της άδειας μπαταρίας. Βέβαια το αγνόησα και συνέχισα με αποτέλσμα μέχρι να μου βγάλει την σχετική ένδειξη για αλλαγή, να τραβήξω γύρω στις 70-80 φωτογραφίες.

Με ένα ζευγάρι μπαταρίες, ο αριθμός των 80 φωτογραφιών μου φαίνετε φυσιολογικός. Όχι όμως στις 10 να μου βγάζει την χαμηλή μπαταρία.
Αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση και θέλω να δω αν σε άλλους συμπεριφέρεται έτσι.

Ευχαριστώ ;)

Είναι προφανές, οτι στο παρουσίασε μία και μοναδική φορά - εφ'όσον δεν έχεις τραβήξει πολλές φωτογραφίες όπως λες. Είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε πολλές συσκευές, ιδιαίτερα αν κάνεις χρήση της μηχανής αμέσως μόλις βάλεις τις καινούργιες μπαταρίες... Απο την άλλη, μπορεί να ήταν συμπτωματικό... Κάνε μιά δοκιμή, την επόμενη φορά, βάλε τις μπαταρίες 10 λεπτά πριν χρησιμοποιήσεις την μηχανή. Αν στο κάνει πάλι, τότε μάθε να υπολογίζεις την διάρκειά τους εμπειρικά. Αφού δεν τραβάς συχνά φωτογραφίες δεν έχει νόημα να σου προτείνω να πάρεις 4 επαναφορτιζόμενες...

Οι μπαταρίες σου ήταν καινούργιες, αλλά πότε τις έβαλες στην μηχανή ? Πολλές μηχανές καταναλώνουν ρεύμα ακόμα και κλειστές...

Γίνεται να συμβαίνει αυτό?
Αυτό το "αμέσως" είναι μετά από 10-15 στάσεις. Είναι λογικό να δουλεύει κανονικά και στη συνέχεια να θυμάται ότι πριν δεν είχε ρεύμα και να βγάζει την ένδειξη ?

Από επαναφορτιζόμενες τι προτείνεις ?
Γενικότερα στις συσκευές στο σπίτι χρησιμοποιώ επαναφορτιζόμενες (κάτι hong kong από ebay) αλλά κάνουν δουλειά.

Πολλά άσχετα με τη μηχανή μπορεί να έχουν συμβεί.

Να βγήκανε από το εργοστάσιο ελαττωματικές, να εκτέθηκαν σε υψηλές θερμοοκρασίες κατά τη μεταφορά και αποθήκευσή τους (μόλις πέρασε το καλοκαίρι) κ.λ.π.

Έχει τύχει να αγοράσω αλκαλικές μπαταρίες πολύ γνωστής εταιρίας τελείως άδειες από το κουτί τους.

Για την ιστορία τι μάρκα ήτανε οι μπαταρίες?

Εγώ πάντως σου προτείνω να αγοράσεις μια τετράδα καινούργιες και να ξαναδοκιμάσεις.

Το καλύτερο βέβαια θα ήτανε να πάρεις μια τετράδα Sanyo Eneloop και κάποιον σχετικό φορτιστή και να καθαρίσεις.

Γιατί Enellop?

Γιατί:

1.Έρχονται φορτισμένες

2.Είναι φθηνές (καμιά 10άρα ευρώ το ζευγάρι)

3.Έχουν πολύ ικανοποιητική χωρητικότητα και

4.Η φόρτισή τους κρατά για ΠΟΛΥ καιρό (μια που ανέφερες ότι βγάζεις φωτογραφίες αραιά και που). Για να φανταστείς εκτιμάται ότι κρατάνε ένα 75% της φόρτισης ακόμα και μετά από 1 έτος μην χρήσης.

Τελικά πιο φθηνά θα σου βγεί από το να χρησιμοποιείς απλές αλκαλικές.

λίγο υγρασία να είχε κάποιος πόλοσ, ή αν δεν πατούσε καλά απο κάποιο κούνημα κλπ, αρκούν να δείξει λάθος ένδειξη. Απο την άλλη οι μετρητές στάθμης μπαταρίας φημίζονται για τις ράντομ ενδείξεις που δείχνουν... Αλλοί μετρητές σου δείχνουν οτι η μπαταρία είναι γεμάτη και σε 2 λεπτ'α παιρνούν 2-3 στάδια και σου αναβοσβύνουν να αλλάξεις μπαταρία...

Οι μπαταρίες ήταν καινούργιες (από την συσκευασία στην φωτογραφική) Toshiba και ήταν τετράδα και μου έκανε το ίδιο πράγμα και με τα 2 ζευγάρια...

Θα δοκιμάσω κάποια άλλη μάρκα και βλέπουμε :)