Ξέρουμε κάποια καλή (εγγυημένη δηλαδή μάρκα για μπαταρίες φορητού ΗΥ; Βλέπω ότι για το dell μου η συμβατή στο batteries έχει 42 ευρώ και λέω μήπως υπάρχει κάτι εξίσου αξιόπιστο από Ευρώπη ή Κίνα μεριά.
Eγώ 2 φορές που χρειάστηκα στο παρελθόν, αγόρασα από Κινέζους πωλητές του ebay, και δεν αντιμετώπισα κανενα πρόβλημα. Τιμή 15-20 ευρώ με τα μεταφορικά. Απλά όταν θα επιλέξεις απο ποιόν θα αγοράσεις, να προσέξες το βολταζ στην περιγραφή να ειναι το ίδιο με το ονομαστικό της δικής σου μπαταρίας, και αν δε ενδιαφέρει η διάρκεια να μην είναι λιγότερα mah από αυτή που έχεις ήδη.
στο παρελθον έχω πάρει δύο φορές μπαταρία ιμμιτασιόν από ebay για δύο διαφορετικά λαπτοπ, ένα dell και ένα fujitsu, χρησιμοποιώντας τον κωδικό που γράφει πάνω η ορίτζιναλ μπαταρία.
η μια απο τις δύο μια χαρά, κάνει αυτό που πρέπει να κάνει μια μπαταρία. η δεύτερη στις 2 βδομάδες πάνω τα 'παιξε, κρατούσε 2-3 λεπτά.
ο κινέζος ήταν πρόθυμος να μου την αντικαταστήσει ή να μου κάνει refund μείον τα μεταφορικά. προτίμησα το δεύτερο οπότε η συμβουλή μου είναι:
επίλεξε μια μπαταρία με ακριβότερη τιμή και χαμηλότερα μεταφορικά ώστε σε περιπτωση refund να μην χάσεις πολλά λεφτά. τα μεταφορικά μπορεί να είναι ικανό ποσό (15-20 ευρώ).
επίσης πρόσεξε από που θα παραγγείλεις γιατί οι μπαταρίες θεωρούνται εν δυνάμει εκρηκτική ύλη και υπάρχουν θέματα με τελωνεία και ειδικές χρεώσεις.
Καλημέρα μετά από καιρό. Τελικά πήρα μπαταρία από τον Δήτσιο με 42 ευρώ. Μετά τις πρώτες φορτίσεις κρατά 4 ώρες σε γενική χρήση και 3,5 ώρες σε πολύ βαριά χρήση του ΗΥ. Τόσο κρατούσε και η original. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.