Μπαταρία για βιντεοκάμερα

Ronin

Senior Member
27 February 2008
304
Far west...of Athens
Χαίρετε!
Γράφω εκ μέρους ξαδερφού μου, ο οποίος είναι κάτοχος μίας Panasonic SDR-H50.
Θέλει λοιπόν να αγοράσει μία δεύτερη μπαταρία για την κάμερα, και συγκεκριμένα την VW-VBG260.
Επειδή δεν θέλει να σκάσει 140 ευρώπουλα για αυθεντική Panasonic, ψάχνουμε στο ebay και βρίσκουμε πολλές ιμιτασιόν σε εξαιρετικές τιμές ΑΛΛΑ με ένα πρόβλημα: όλες όσες βρίσκουμε είναι στα 7,4V ενώ η Panasonic στο εγχειρίδιο και στην αυθεντική μπαταρία της αναγράφει και ζητάει 7,2V.
Τι κάνουμε τώρα???

Ναι. Θα προκαλέσουν σχεδόν σίγουρα. Γιατί δεν πάς μια βόλτα από κάποιο κατάστημα με βιντεοκάμερες και να ρωτήσεις εκεί τι μπαταρία να πάρεις εναλλακτικά της πανασόνικ;

Φώτη ξέρουμε ότι αυτή η διαφορά είναι αισθητή όταν μιλούμε για χαμηλές αντιστάσεις (π.χ. 1,35 σε 1,5 V). Υπάρχει το ίδιο θέμα και με τις πιο υψηλές, όπως αυτή των 7,4V?

Και πώς πουλάνε τα τσιμάνια ελεύθερα αυτές τις μπαταρίες ως συμβατές;

Και πώς πουλάνε τα τσιμάνια ελεύθερα αυτές τις μπαταρίες ως συμβατές;

Κι εγώ αυτό αναρωτήθηκα. Όλες οι ιμιτασιόν που βρήκα στο ebay είναι στα 7,4V, δεν κατάφερα να βρω 7,2V!
Βέβαια έρχονται πακέτο με δικό τους φορτιστή διότι λένε πως ο φορτιστής της Panasonic δεν κάνει για την μπαταρία αυτή.
Αλλά πριν κάνω καμιά ζημιά, προτίμησα να ρωτήσω την γνώμη των ειδικών του φόρουμ.

Κι εγώ αυτό αναρωτήθηκα. Όλες οι ιμιτασιόν που βρήκα στο ebay είναι στα 7,4V, δεν κατάφερα να βρω 7,2V!
Βέβαια έρχονται πακέτο με δικό τους φορτιστή διότι λένε πως ο φορτιστής της Panasonic δεν κάνει για την μπαταρία αυτή.
Αλλά πριν κάνω καμιά ζημιά, προτίμησα να ρωτήσω την γνώμη των ειδικών του φόρουμ.

μήπως είναι καλύτερα να πάρει τηλ. τον Δίτσιο και να ρωτήσεις; Δίνουν τέτοιες πληροφορίες από το τηλ.

Ποιος είναι ο Δίτσιος? Αν ξέρεις και το τηλ, ακόμα καλύτερα!

λάθος, δήσιος.

Πλατεία Καρύτση 10 - 105 61 Αθήνα
(10, Karitsi Sq. - 105 61 Athens)
τηλ./tel. +30 210 3232662
fax. +30 210 3252453
email: [email protected]
Ωράριο καταστήματος Αθήνας:
Δευτέρα-Τετάρτη » 9.00πμ - 16.00μμ
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή » 9.00πμ - 20.00μμ
Σάββατο » 9.00πμ - 15.00μμ

http://www.batteries.gr/contact.asp

Για την ιστορία:
μόλις επικοινωνήσαμε με Δησιο (ο ξάρεφός μου δλδ) και μας απάντησε ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, αναφέροντας πως από τα 7,2 στα 7,4 η διαφορά είναι αμελητέα.

Για την ιστορία:
μόλις επικοινωνήσαμε με Δησιο (ο ξάρεφός μου δλδ) και μας απάντησε ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, αναφέροντας πως από τα 7,2 στα 7,4 η διαφορά είναι αμελητέα.

Αρα κάνεις παραγγελία.

ναι η διαφορά είναι αμελητέα .. έτσι κι αλλιώς η κάμερα έχει σταθεροποιητή ( regulator στα ελληνικά :Banane0: )

η περίπτωση ιμιτασιόν μπαταρίας έχει διαφορά στην αξιοπιστία .. το έχω ξαναγράψει ότι με έχει "πουλήσει" πάνω σε δουλειά και έχω χάσει πλάνο που δεν έπρεπε να χαθεί

ενώ η ένδειξη του υπολοίπου ενέργειας μπαταρίας ήταν στην μέση περίπου , η μηχανή έσβησε απότομα !!

είναι δεύτερη φορά που έχω παρατηρήσει τέτοιο φαινόμενο με μπαταρίες τρίτου κατασκευαστή

γιαυτό και μόνο είμαι αντίθετος ( εφόσον έχουμε σοβαρή δουλειά να διεκπεραιώσουμε )

Παιδιά ότι σταθεροποίηση και να κάνιε η camera, όταν τη λειτουργείς σε camera mode πρέπει να πάρει ακριβώς το ρεύμα και την τάση που πρέπει. Για λειτουργία VCR όντως δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά για camera mode επιμένω ότι ακόμα και τα 0,2V μπορουν να κάνουν ζημιά. Όχι άμεσα, αλλά αν μετά από κανένα εξάμηνο η camera θέλει service μην αναρωτηθείτε γιατί...

Εδώ ούτε το τροφοδοτικό δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε κανονικά και ας είναι της ίδιας της εταιρίας, ας δίνει σταθεροποιημένο ρεύμα.

Last edited:
Την ''μαμα'' μπαταρια εχεις κοιταξει στο ebay να δεις ποσο κανει;

Δεν είναι ανάγκη να βάλεις τη μαμά μπαταρία. Υπάρχουν εταιρίες που φτιάχνουν αποκλειστικά μπαταρίες και οι μπαταρίες αυτές είναι και καλύτερες από της μαμάς. Αλλά πρέπει να δεις τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά τους να είναι αυτά που είναι και στης μαμάς εταιρίας.

Έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση να μου κάνεις?
Γιατί αν υπάρχει έστω και η παραμικρή αμφιβολία καλό θα ήταν να την αποφεύγαμε, αλλά έψαξα αρκετά και βρήκα μόνο 7,4.
ΥΓ: η τιμή της αυθεντικής ξεφεύγει σημαντικά.

Μια μάρκα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Anton Bauer. Είναι επαγγελματική μάρκα (top στα boradcast) και δεν ξέρω αν βγάζει μπαταρίες και για μικρές consumer cameras. Πιθανόν να έχει αλλά με άλλη φίρμα. Κάνε ένα search στο internet και δες αν υπάρχει κάτι. Επίσης και οι κινεζικές citytech έχουν βγει πολύ καλές. Πάλι όμως δεν ξέρω αν βγαίνουν για την camera σου. Για τις citytech πες μου αν βρεις συμβατή να σου πω με PM από που θα τις πάρεις εδώ στην Αθήνα.

Δες και εδώ:

http://www.epmusa.net/products/Panasonic.VW.VBG260.battery.charger~Panasonic_VW-VBG260.htm

Δεν ξέρω πόσο βοηθάω με αυτό το link μιας και είναι στις ΗΠΑ και δεν αναγράφει τιμή. Ξεκάθαρα όμως μιλάει για equivalent non genuine part και είναι και στα 7,2V. Δεν τους στέλνεις ένα mail να δεις αν στέλνουν Ελλάδα και σε τι τιμή;

Βρήκα αυτήν : http://cgi.ebay.co.uk/New-Battery-C...ography_DigitalCamBatt_RL?hash=item1e59237a60
Αναφέρει πως δεν παρέχει ένδειξη στην κάμερα για την στάθμη της ενέργειας (κάτι αντίστοιχο με αυτό που ανέφερε ο Vasilis-T, αλλά εμένα δεν με πολυπειράζει), επιπλέον όμως ΔΕΝ αναφέρει το μοντέλο της κάμεράς μας. Να δώσω σημασία σε αυτό ή το προσπερνάω??
Photis δεν επικοινώνησα ακόμα με την εταιρεία του λινκ σου, μόλις το κάνω θα το αναφέρω.