Mpc-hc και ομαλή κίνηση-help

andrew_32

New member
2 May 2008
92
Πάτρα
καλησπέρα σε όλους,

Πρόσφατα έφτιαξα ένα htpc και δεν έχω ομαλή κίνηση στις αργές σκηνές.
την αναπαραγωγή την κάνω με 2πύρηνο 2,8 (οχι με hardware acceletion γιατί δεν υποστηρίζει η κάρτα γραφικών)με χρήση cpu στα 720 15% και στα 1080 35%
Η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στην μητρική (nvidia 7100) με σύνδεση μέσω hdmi σε phlips cineos 42"
Εχω κάνει όλες τις πιθανές συθμίσεις (evr,remove tearing,vmr9 e.t.c.) αλλά λύση δεν έχω βρει.
Aκριβώς το ίδιο πρόβλημα το έχω και στο laptop όπου εκεί έχω amd επεξεργαστή και ati hd2400.
να επισυμάνω οτι στις γρήγορες σκηνές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα είναι άψογα (εικόνα & κίνηση) και στα 720 και στα 1080

μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

τις ρυθμίσεις τις έκανα βάση του post του nix
Οδηγος mkv. Τι ειναι τα matroska και πως τα αναπαραγουμε
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=50742

thanks.

Τι εννοεις δεν εχει καλη κινηση στις αργες σκηνες? Ποιο ακριβως ειναι το προβλημα?

κανει σπασιματα η εικονα σαν να χανει frames, οχι πολυ εντονα αλλα ειναι αισθητο στο ματι.
αυτο το κανει σε ολες τις ταινειες mkv ακομα και στους τιτλους τελους οπου τα γραμματα ειναι σαν να ανεβαινουν σκαλοπατια οταν η κινηση ειναι απο κατω προς τα πανω.
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι στις γρηγορες σκηνες η κινηση ειναι ομαλοτατη.
ελπιζω να ημουν κατονοητος για να μπορεσεις να βοηθησεις.

p.s. να επισυμανω σε οσους διαβαζουν το post οτι με τον οδηγο του nix ειχα την καλυτερη αναπαραγωγη mkv και πιστεψε με οτι εχω φαει πολλες εβδομαδες με δοκιμες με διαφορετικα software και ρυθμισεις.

Last edited:
Σε 50 και 60 εχω δοκιμάσει.
άλλες επιλογές που έχω είναι 23,24,30,59.
1) να κάνω δοκιμή και σε αυτές ?
2) το refresh rate του .mkv πως το βλέπω ?
3) πρέπει να έχουν το ίδιο (mkv & οθονη) για να υπάρχει ομαλή κίνηση ?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

1. Δεν είναι θέμα δοκιμής, πρέπει να έχουν το ίδιο framerate οπωσδήποτε.
2. κάνεις properties στο MPC για να δείς το framerate του video. Οι mkv ταινίες είναι κατα 99% στα 24Hz.

Νασαι καλά.

αν θυμάμαι καλά ( είμαι ακόμα γραφείο) στις ρυθμίσεις τις nvidia τα 24hz τα έχω μόνο οταν επιλέξω 1080 ανάλυση.
ετσι πρέπει να είναι ή παίζει ρόλο και η τηλεορασή μου για το τι αναλύσεις και refresh rate σηκώνει ?

Η τηλεοραση σου αναφερει στην καρτα γραφικων ποιες ειναι οι αναλυσεις και τα Hz που μπορει να δεχτει.Τα 24Hz ειναι φυσιολογικο να ειναι διαθεσιμα μονο στα 1080p.

Για βιντεο HD η αναλυση που θελεις για να μην εχεις σπασιματα (τουλαχιστον λογω των Hz) ειναι η 1080p/24Hz.

δυστυχως αυτα τα ελαφρια σπασιματα τα εχω και στα 1080/24hz + οτι χανω και τον συγχρονισμο ηχου με εικονα (new problem).
στα 1080/50hz ο συγχρονισμος επανερχεται.

εχω ακριβως το ιδιο προβλημα οταν βαζω 24π ξεσυγχρονιζει
δουλευει ρολοι ομως στα 50 και 60π
το ρεκλοκ δεν κανει τπτ το δοκιμασα........

Στο vmr9 διορθωθηκε ο συγχρονισμος στα 1080/24hz, μειωθηκε το σπασιμο στις αργες κινησεις + οτι φορτωνει τους εξωτερικους υποτιτλους αυτοματα και δεν χρειαζεται να τους επιλεξω με δεξι κλικ, αλλα νομιζω οτι εχει υποδιεστερη ποιοτητα εικονα απο το evr.
νομιζω οτι θα κρατησω το vmr9.

Last edited:
Για να έχεις HW acceleration πρέπει να έχεις EVR στα Vista. To EVR έχει τέλεια ποιότητα. Στον MPC 1.2.1104.0 (beta) έχει λυθεί και το πρόβλημα του συγχρονισμού στα 1080/24 που υπήρχε σε πολλά συστήματα.

Επίσης πρεπει η τηλεόρασή σου να είναι fullHD για να έχεις ποιότητα στα 1080P έτσι;

Δεν ηθελα την αναπαραγωγη να την κανει η καρτα γραφικων και γι'αυτο επελεξα μεγάλο επεξεργαστη και on board καρτα γραφικων.
με αυτο τον τροπο εχω μικρο case, σχεδον μηδενικο θορυβο και χαμηλη καταναλωση (περιπου 100 watt).
τωρα διαφορα ποιοτητας εικονα και κινησης σε σχεση με hw acceleration δεν γνωριζω γιατι δεν το εχω κάνει ποτε, αλλα στην ταινια speedracer 1080p που κάνω τις δοκιμες και τις ρυθμισεις η εικονα ειναι κορυφαια.
Η tv ειναι fullhd (philips cineos 42").

Δοκιμασε να παιξεις και με το ΚΜΡ ειναι πολυ καλος πλευερ καθως και ο BS !

και οι δυο free και παιζουν τα παντα ! και με υποτιτλους κανενα προβλημα !

αν η τηλεοραση σου ειναι Full HD 24Hz 1080p τοτε δωσε της απο την καρτα γραφικων 24 Ηζ !
αν παιζεις mkv ματροσκες !

Εχω δοκιμάσει τους player που λες αλλά δεν μου άρεσαν και εχω καταλήξει στον mpc-hc.
σκέφτομαι να αγοράσω μια κάρτα γραφικών με παθητική ψύξη και να δοκιμάσω με hw accelaration.
υποστιρίζονται όλα τα mkv με hw accelaration ?

Δεν θα δεις καμιά διαφορά στην ποιότητα με HW acceleration. Απλώς η CPU σου θα είναι στο 0% κατά την αναπαραγωγή, επειδή αυτή θα την κάνει κάποιο εξειδικευμένο κύκλωμα στην VGA.

Πάντως ο MPC με ATI (onboard) τα παίζει όλα HWA, αρκεί να έχεις το PC "καθαρό". Με nvidia 8400GS που έχω στο laptop κι εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Επίσης οι ΑΤΙ υποστηρίζουν VC-1 και Η.264 hardware acceleration με τον MPC, ενώ οι nvidia μόνο H.264.

Οπότε δεν αξίζει να πάρω άλλη κάρτα.
Να ρωτήσω κάτι ακόμα αν γνωρίζει κάποιος.
και στα 2 pc που έχω όταν βάζω ανάλυση μεγάλύτερη απο 1280x720 τότε παρουσιάζεται στην κίνηση ( ακόμα και στο mouse στο desktop ) ενα "κατσάρωμα" του περιγράματος του αντικειμένου που είναι σε κίνηση ( και σε αργές και σε γρήγορες σκηνές ).
θέμα κάρτας γραφικών δεν είναι γιατί το κάνει και σε ati & σε nvidia.
Είναι θέμα tv?
Έχω fullhd tv και το κάνει σε όλα τα refresh rate.

Sorry αν σας έχω ζαλίσει αλλά ασχολούμε με Η/Υ απο εποχή spectrum & amiga 500 ( +5 χρόνια Πλαίσιο) και αυτό που έχω μάθει είναι οτι δεν θα έρθει ποτέ η στιγμή να πεις οτι τα ξέρω όλα.

Last edited:
Αυτό το κατσάρωμα που λες μου θυμίζει κάτι σε interlaced αναλύσεις.

Σαν δηλαδή η τηλεόρασή σου να παίζει 1080i και όχι 1080p. Τσέκαρε την ανάλυση που δίνεις στην κάρτα γραφικών αν είναι i ή p , και τσέκαρε ότι η TV σου είναι progressive (1080p).

Εγώ είχα Commodore c128...

Και εγώ έτσι νόμιζα αλλά το ίδιο μου κάνει και σε i και σε p.
επίσης πίστευα ότι έφταιγαν τα φίλτρα (perfect pixel hd,natural motion,100hz ) της τηλεόρασης αλλά και πάλι τίποτα
θα μιλήσω με philips, αν και δεν νομίζω να βγάλω άκρη

ωραίες εποχές...
μετά εγώ ανέβηκα σε amstrad 6128