Μπλέξιμο μεγάλο........

dmtrspak

New member
23 April 2007
5
Αμφιάλη
Παλικάρια καλησπέρα :grandpa:

είμαι εντελώς καινούριος στο χώρο/χορό του home cinema και έχω ξεκινήσει να βρω ένα συστηματάκι για να κάνω αρχή για το σπίτι που μόλις μπήκα.

Ο χώρος μου είναι 45 τ.μ. και θέλω να ακούω καλά, με πληρότητα και ίσως κάποια φορά και λίγο δυνατά...

Κοιτάζοντας και ρωτώντας τα παλικάρια στα μαγαζιά, μου πρότειναν ενισχυτή Denon AVR-1507 με υχεία Crystal Audio - Plasma ή το σετάκι Onkyo HT-S890 που είναι στα ίδια λεφτά. (Γύρω στα 800-830 ευρώ).

Το μόνο σκάλωμα που έχω και δεν μπορώ να αποφασίσω, είναι εάν χρειάζεται η HDMI θύρα στον ενισχυτή ή όχι. Διαφορετικά νομίζω η απάντηση είναι εύκολη. Πιστέυω όμως ότι αφού ο ενισχυτής είναι AV δηλαδή και Video, πρέπει να κοιτάξω και τις δυνατότητες σε αυτό το επίπεδο....

τέλος πάντων θα ήθελα τη βοήθειά σας αν με αυτά τα χρήματα μπορώ να πάρω ίσως κάτι άλλο ακόμη καλύτερο ή κάτι αντίστοιχο αλλά πιο φτηνό.

Όσο για DVD θα τη βγάλω για την ώρα με αυτό που έχω των 60 ευρώ και αργότερα παίρνω κάτι καλύτερο..

Ευχαριστώ όλους........
Ιδικούς και μη.

Καλως τον φιλο!
Οχι, δεν ειναι σοβαρο κριτηριο αγορας η υπαρξη HDMI στον ενισχυτη. Συνηθως προτεινουμε να συνδεεις κατευθειαν την πηγη σου στην τηλεοραση ή τον προβολεα σου. Και οσο για τον ηχο μεσω HDMI για να απολαυσεις τα νεα πολυκανακα φορμα των HD-DVD, BR (πχ DD+, DTS HD) χρειαζεται ο ενισχυτης να μπορει να τα αποκωδικοποιησει κατι που δεν εχω δει να γινεται ακομα απο κανεναν. Οποτε, ασε το HDMI και δες αλλα πραγματα οπως ισχυ, μουσικοτητα κλπ

Τάκη thanks!

Ωραία όλα αυτά όμως το παραμύθι που πασάρει και ο πωλητής, είναι η ευκολία της τηλεόρασης να δεχτεί πολλές καλές πηγές εικόνας ταυτόχρονα και η ευκολία να αλλάζεις κανάλι στον ενισχυτή και να ακούς και να βλέπεις ταυτόχρονα χωρίς να ψάχνεις στην TV τις σχετικές συνδέσεις....
Απο κεί και πέρα, για το χρηστικό της υπόθεσης, λες να προχωρήσω σε αυτά που κειτάω γιατί για να τα ακούσωωωωωω............
Μάλλον άδύνατο...........!!!!!!!

Επισης στους περισσοτερους νομιζω ενισχυτες - αν οχι σε ολους - τα hdmi λειτουργουν ως απλα switchers και δεν κανουν upconvert στα σηματα, αρα αντι να στελνεις ολα τα καλωδια απο τις πηγες στην τηλεοραση τα στελνεις στον ενισχυτη... αν αυτο σε εξυπηρετει δες το...

Νομιζω ομως οτι δεν ειναι και κατι φοβερο και ισως σε περιοριζει στις επιλογες σου...

Οπότε σαν να λέμε τον Denon με τα Crystal Audio ή καλύτερα κάτι άλλο? Ξέρω ότι στην αγορά υπάρχουν πολλά καλούδια και ότι γυαλίζει δεν σημαίνει ότι αξίζει κιόλας. Είπαμε όμως ότι τυγχάνω άσχετος οπότε προτείνετε κάτι πιο συγκεκριμένω για να κατευθυνθώ (ως αόματος) με κλειστά τα μάτια.....:
beatnik2:

Κοιτάζοντας και ρωτώντας τα παλικάρια στα μαγαζιά, μου πρότειναν ενισχυτή Denon AVR-1507 με υχεία Crystal Audio - Plasma ή το σετάκι Onkyo HT-S890 που είναι στα ίδια λεφτά. (Γύρω στα 800-830 ευρώ).

Απο κεί και πέρα, για το χρηστικό της υπόθεσης, λες να προχωρήσω σε αυτά που κειτάω γιατί για να τα ακούσωωωωωω............

Η τιμή αυτή είναι μόνο για ηχεία ? Περιλαμβάνει και τον Denon ??

Αν είναι μόνο για ηχεία τα CRYSTAL AUDIO PLASMA TOWER 4 και το woofer CRYSTAL AUDIO THX-10SUBt (τιμή 800 ευρώ όλα), νομίζω ότι υπάρχουν στημένα στα περισσότερα μαγαζιά και μπορείς να τα ακούσεις. Αυτά έχω κι εγώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Μπλέξιμο μεγάλο........

Η τιμή είναι με τον ενισχυτή DENON AVR-1507.
Για τα ηχεία μου λέει 399 (mediamarkt). Οπότε μάλλον για κάποιο προηγούμενο μοντέλο μιλάμε.

Η τιμή αυτή είναι μόνο για ηχεία ? Περιλαμβάνει και τον Denon ??

Re: Απάντηση: Μπλέξιμο μεγάλο........

Τάκη thanks!

Ωραία όλα αυτά όμως το παραμύθι που πασάρει και ο πωλητής, είναι η ευκολία της τηλεόρασης να δεχτεί πολλές καλές πηγές εικόνας ταυτόχρονα και η ευκολία να αλλάζεις κανάλι στον ενισχυτή και να ακούς και να βλέπεις ταυτόχρονα χωρίς να ψάχνεις στην TV τις σχετικές συνδέσεις....

Κοιτα, δεν ειναι ακριβως παραμυθι. Εχω τον Denon 3806 με HDMI και μου εχει λυσει τα χερια. Εχω στη μια εισοδο το DVD και στην αλλη το HTPC και με μια αλλαγη στο remote ενεργοποιειται οτι θελησω, μαζι βεβαια με την αναλογη ψηφιακη εισοδο ηχου.
Μην ξεχναμε οτι λιγοι προβολεις εχουν 2 HDMI εισοδους, και ακομα και να εχουν, δεν ειναι ο,τι πιο λειτουργικο να πληρωνεις για 2 πανακριβα μακρια καλωδια. Και μη μου πεις οτι δεν σ'ενδιαφερει ο προβολεας γιατι μετα απο λιγο καιρο εδω μεσα να εισαι σιγουρος οτι θα την κανεις τη δουλεια -bye-

Maestro για χαρά!

Για προβολέα ακόμη δεν το βλέπω μιας και το σπίτι τώρα θα αρχήσω να το χρησιμοποιώ και δεν ξέρω τι βολεύει. Ούτε τα ηχεία δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βάλω στη σωστή τους θέση (ιδίως εάν τα surround είναι tower).
Ίσως αργότερα να κάνω κάτι στην ταράτσα μόνο για αυτό το λόγο....

Όσο για το HDMI που μου ανέφερες, είναι ακριβώς το δίλημμα που έχω, όμως με τα συστήματα που αναφέρουμε εδώ δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά και φοβάμαι πως και το σούπερ μηχάνημα να πάρω δεν θα ξέρω να χρησιμοποιήσω ούτε τις μισές δυνατότητές του.

Οπότε μέχρι 850 μπορώ να φτάσω και ίσως να λέω και πολλά.....