Μπορεί αυτό να γίνει?

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Τελευταίους μήνες μου έρχεται λογαριασμός κινητού με 50-60 ευρώ internet (50 -60 ευρώ είναι κάτι kbytes ...οι ξεφτιλισμένοι) χωρίς ποτέ να σερφάρω .Το κινητό είναι iphone 3G. Πρίν ένα μήνα περίπου αποφάσισα να αφαιρέσω και τις ρυθμίσεις δικτύου έτσι ώστε να είναι αδύνατον να συνδεθεί έστω και κατα λάθος.

Στο τελευταίο λογαριασμό μου ήρθε πάλι χρέωση 55 ευρώ για internet!!:bigcry:

Κάνω αίτηση για έλεγχο της χρέωσης και το αποτέλεσμα ήταν ότι είναι σωστή!
Και ρωτώ...μπορεί κάποια εφαρμογή να κάνει συνδέσεις στο δίκτυο της wind χωρίς να είναι περασμένες οι ρυθμίσεις στο κινητό??

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω??

Εχεις απενεργοποιησει απο τις ρυθμισεις τα Δεδομενα και την Ενεργοποιηση 3G;

Και ρωτώ...μπορεί κάποια εφαρμογή να κάνει συνδέσεις στο δίκτυο της wind χωρίς να είναι περασμένες οι ρυθμίσεις στο κινητό?

Οχι. Αν δεν υπάρχουν περασμένες ρυθμίσεις (APN κλπ) δεν μπορεί να κατεβάσει δεδομένα. Ούτε μέσω 3G ότι σκέτα (GPRS).
Θα σου πετάει μήνυμα error ότι δεν είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία δεδομένων.

Καλά τι πρόγραμμα έχεις; Δεν έχεις καθόλου free data ;

Γενικά με το iphone θέλει προσοχή, διότι υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές που θέλουν internet. Στο iPhone καλύτερα να του χεις free internet παρά free χρόνο ομιλίας.

Re: Απάντηση: Μπορεί αυτό να γίνει?

Εχεις απενεργοποιησει απο τις ρυθμισεις τα Δεδομενα και την Ενεργοποιηση 3G;

ολα απενεργοποιημένα!

Απλα αυτό ήθελα να μάθω διότι αναρωτιέμαι ενα πρόκειται για βλάβη του τηλεφώνου ή λάθος χρέωση.

Re: Απάντηση: Μπορεί αυτό να γίνει?

Οχι. Αν δεν υπάρχουν περασμένες ρυθμίσεις (APN κλπ) δεν μπορεί να κατεβάσει δεδομένα. Ούτε μέσω 3G ότι σκέτα (GPRS).
Θα σου πετάει μήνυμα error ότι δεν είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία δεδομένων.

Καλά τι πρόγραμμα έχεις; Δεν έχεις καθόλου free data ;

Γενικά με το iphone θέλει προσοχή, διότι υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές που θέλουν internet. Στο iPhone καλύτερα να του χεις free internet παρά free χρόνο ομιλίας.

Δεν έχω free data διότι δεν χρησιμοποιώ καθόλου internet απο το κινητο ,APN ρυθμίσεις είναι οι πρώτες που έσβησα ,ακόμη και τις MMS εσβησα..και τσακ..πάλι 55 ευρώ χρέωση (μια κλήση ίντερνετ κάθε 4 ώρες λέει ο αναλυτικός):bigcry:

Εγω προσφατα επαθα αλλη πλακα...
Μου ηρθε λογαριασμος αυξημενος κατα 100 ευρω , χωρις να εχω υπερβει ουτε το οριο ομιλιας και μυνηματων , ουτε το ιντερνετ (εχω 500 ΜΒ free).
Κοιτωντας τον αναλυτικο καταλογο, ειδα καποια περιεργα μυνηματα που ΕΛΑΒΑ και οχι εστειλα, απο τηλεφωνα τυπου 19χχχ και 54χχχ (5ψηφιοι).
Οταν επικοινωνησα με cosmote μου ειπαν οτι πολυ κοσμος την ειχε πατησει, συμμετεχοντας καποια φορα σε διαγωνισμο τηλεφωνικο.

Η διακοπη των εισερχομενων αυτων μυνηματων, εγινε μονο με απαντητικο μυνημα απο το κινητο μου και τη λεξη "STOP" + "STOP ALL".

Τελικα, αναγκαστηκα να τα πληρωσω τα κερατιατικα , γιατι οι υπηρεσιες αυτες ειναι "νομιμεσ".
Γι αυτο αλλη φορα θα προσεχω περισσοτερο...

Εγω προσφατα επαθα αλλη πλακα...
Μου ηρθε λογαριασμος αυξημενος κατα 100 ευρω , χωρις να εχω υπερβει ουτε το οριο ομιλιας και μυνηματων , ουτε το ιντερνετ (εχω 500 ΜΒ free).
Κοιτωντας τον αναλυτικο καταλογο, ειδα καποια περιεργα μυνηματα που ΕΛΑΒΑ και οχι εστειλα, απο τηλεφωνα τυπου 19χχχ και 54χχχ (5ψηφιοι).
Οταν επικοινωνησα με cosmote μου ειπαν οτι πολυ κοσμος την ειχε πατησει, συμμετεχοντας καποια φορα σε διαγωνισμο τηλεφωνικο.

Η διακοπη των εισερχομενων αυτων μυνηματων, εγινε μονο με απαντητικο μυνημα απο το κινητο μου και τη λεξη "STOP" + "STOP ALL".

Τελικα, αναγκαστηκα να τα πληρωσω τα κερατιατικα , γιατι οι υπηρεσιες αυτες ειναι "νομιμεσ".
Γι αυτο αλλη φορα θα προσεχω περισσοτερο...

να χρεώνεσαι για μηνύματα που σου στέλνουν είναι τραγικό + απάτη :smash:

settings > general>network>cellular data off - enable 3g off

settings > general>network> cellular data network > apn αλλαζεις το apn και βαζεις ενα λαθος ( π.χ. αντι για webonly.vodafone.gr σβηνεις το g στο gr )

Εαν εχεις απενεργοποιημένη την παρακατω ρύθμιση δεν περνάει καθολου Internet απο το κινητο ακομα και το 3G ανοιχτό να εχεις. Ειναι το πρωτο και τελευταίο πράγμα που πρεπει να κανεις για να μην εχεις internet μέσο κινητής τηλεφωνίας.

Τόσα apps υπάρχουν, δεν υπάρχει ένα που να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί την σύνδεση στο internet συνολικά όπως στο Android?

SBSettings λέγεται η εφαρμογή ψάξε τη στο Cydia

οχι ... εννοω οτι μπορει να γινει και σε non jb iphone απο τα settings ...

εννοείται πως μπορεί να γίνει, έτσι και αλλιώς το SBSettings χρησιμοποιεί τα features του IOS για να κάνει ότι κάνει, απλά πολύ πιο πρακτικά και με πιο γρήγορο αποτέλεσμα.