μπορω να βάλω και μια ασύρματη κάρτα;;;

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Θα ήθελα να σας κανω μια απλή ερώτηση. Έχω έναν υπολογιστή (HTPC) και έχει πάνω του την κανονική κάρτα δικτύου για ιντερνετ (την ενσύρματη) Στο σπίτι μου δεν έχω σύνδεση ιντερνετ. Στην διπλανή πολυκατοικία κάπου στα 80-100 μέτρα από το σπίτι μου μένει ένας φίλος μου που έχει ασύρματο ιντερνετ (ασύρματο ρουτερ) και μου είπε αν γίνεται να βάλω και εγώ κάποια ασύρματη κάρτα καλή και να παίρνω από αυτόν σύνδεση. Δεν ήξερε και πολλά να μου πει.
Ρωτώ τώρα απλά. Μπορώ να βάλω ΚΑΙ ασύρματη κάρτα δικτύου; Μέσω USB;;; είναι απλή η όλη διαδικασία;;;; θα πιάνω σήμα;;;; Έστω και …λίγο μου φτάνει. Τι πρέπει να προσέξω;;;; Συγνώμη που κανω αυτές τις ερωτήσεις που ίσως είναι παιδαριώδες, αλλά δεν ξέρω. :BDBDG54:

Υπαρχει μεγαλη περιπτωση (στο απολυτο) να μην μπορεις να πιασεις το σημα του ρουτερ του φιλου σου.
Ισως να μπορει να γινει κατι με καποιο δυνατο repeater (αλλά και παλι χλωμο μου φαινεται...)

Δοκίμασε πρώτα με ένα κινητό τηλέφωνο που έχει Wifi, να δείς άν πιάνει το σήμα του φίλου σου. Με το κινητό, μπορείς να μετακινηθείς για να βρείς τη καλύτερη θέση για ισχυρότερο σήμα. Αν κάπου τον πιάνεις καλά, πάρε μια κάρτα με προέκταση κεραίας, την οποία θα βάλεις σ' εκεινο το σημείο.
Αν δεν τον πιάνεις καθόλου με το κινητό, δεν χρειάζεται να πώ παρακάτω...
Βέβαια με τα ασύρματα δίκτυα από κάποια απόσταση, μπορεί τη μιά στιγμή να πιάνεις και την άλλη όχι..

ΕΑΝ ΠΙΑΝΗΣ ΣΗΜΑ 2 ΣΤΙΣ 5 ΜΠΑΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΟΚ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ. ΠΙΑΝΩ 17 ΣΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ 2-3 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.

Είχε έρθει πριν μερικές μέρες ένα γνωστός μου με ένα λαπτορ στο σπίτι μου και σε ένα σημείο έπιανε σήμα 2 γραμμές όπως μου είπε (εκείνη την ημέρα) και βάση με αυτό το περιστατικό είπα να βάλω και εγώ μια κάρτα ασύρματο ιντερντετ. Τι πρέπει να προσέξω;;; Τι να αγοράσω;;; Έχετε να μου προτείνεται κάτι;;; Δεν ξέρω από αυτά και σας ρωτώ έτσι απλά.
Με ενδιαφέρει μόνο για κάρτα USB γιατί πολύ απλά δεν έχω ελεύθερη θήρα …..

Αν ο φίλος σου έβγαινε στο internet κανονικά με αυτές τις δυο μπάρες, και δεν είδε απλά το σήμα στα διαθέσιμα δίκτυα, μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια.

Προτίμησε USB συσκευή με αποσπώμενη κεραία (π.χ. κάτι σαν αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616618&u=LEVEL-ONE-WUA-0614-150M-WIRELESS-N-USB-ADAPTER) ώστε να έχεις λίγο περιθώριο να "παίξεις".

Αυτό θα βοήθαγε μαζί με την ασύρματη κάρτα με κεραία για το ιντερετ;;;;
http://www.plaisio.gr/Peripherals/N...T-Cable-N-Male-R-SMA-Male-0-5M-TL-ANT24PT.htm

http://www.plaisio.gr/Peripherals/N...S-Antenna-Cable-R-SMA-M-F-5M-TL-ANT24EC5S.htm

Ρωτάω γιατι ψάχνοντας βρήκα αυτά και δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα δουλέψουν έτσι ώστε να πάρω σήμα..
Την μια φορά είχε σήμα 2 γραμμές ο φίλος μου στο διαμέρισμα μου και μια άλλη φορά δεν έπιανε καθόλου σήμα!!!!
τι μου προτείνεται να αγοράσω;;;;;
Μια βοηθεια σας παρακαλω;;;;

Να ξαναφωνάξεις τον φίλο σου και να προσπαθήσετε να πιάσετε σήμα από τα σημεία του σπιτιού στα οποία θα ήταν δυνατό να έβαζες το PC και την USB κάρτα.

Αν δεν συνδεθεί επιτυχώς στο δίκτυο του φίλου σου, μην προχωρήσεις.

Πάντως, το καλό με τις USB καρτούλες είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να επεκτείνεις το καλώδιο της κεραίας. Μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο καλώδιο USB και να πάρεις το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα. Στην ανάγκη, μπορείς να επεκτείνεις και το καλώδιο της κεραίας. Αλλά μόνο στην ανάγκη..

Ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση σου…
Άμα βάλω αυτήν την κεραία με σύνδεση usb αυτήν που μου είπες και την συνδέσω με κάποιο μεγάλο καλώδιο κεραίας όπως είπα. Και το καλώδιο το πάω στο μπαλόνι και από εκεί στο πάνω όροφο και το στερεώσω στα κάγκελα του μπαλκονιού στο πάνω όροφο από μένα (σπίτι της αδελφής μου είναι εκεί) δεν θα έχω καλύτερο σήμα ή μπορεί να πιάσω και κάποιο ακλείδωτο σήμα από ιντερνετ;;;; δεν ξέρω αν είπα βλακεία. Λέω μια πατέντα για να πιάσω σήμα……

Re: Απάντηση: μπορω να βάλω και μια ασύρματη κάρτα;;;

Άμα βάλω αυτήν την κεραία με σύνδεση usb αυτήν που μου είπες και την συνδέσω με κάποιο μεγάλο καλώδιο κεραίας όπως είπα. Και το καλώδιο το πάω στο μπαλόνι και από εκεί στο πάνω όροφο και το στερεώσω στα κάγκελα του μπαλκονιού στο πάνω όροφο από μένα (σπίτι της αδελφής μου είναι εκεί) δεν θα έχω καλύτερο σήμα ή μπορεί να πιάσω και κάποιο ακλείδωτο σήμα από ιντερνετ;;;; δεν ξέρω αν είπα βλακεία. Λέω μια πατέντα για να πιάσω σήμα……

Μια χαρά τα λές. Μπορεί σε κάποιο σημείο του σπιτιού σου (πιό ψηλά ας πούμε), να έχεις καλύτερο σήμα.
Πάντως δοκίμασε πριν με ένα laptop ή κινητό, για να βρείς τη θέση που θα στήσεις τη κεραία σου.

Re: Απάντηση: μπορω να βάλω και μια ασύρματη κάρτα;;;

Μην περιμένεις να καταφέρεις πολλά πράγματα με ένα μακρύ καλώδιο κεραίας. Αν μιλάμε για περισσότερο μήκος από 1-2 μέτρα, θα έχεις τεράστιες απώλειες με τα συνηθισμένα λεπτά καλώδια που κυκλοφορούν.

Άσε που ότι κεραία και να βάλεις εσύ, αν δεν βάλει αντίστοιχη διάταξη και ο απέναντι (access point) δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Η αλήθεια είναι ότι από τις 2 φορές που ήρθε ο φίλος μου με το λαπτορ του στο σπίτι μου μια φορά έπιασε σήμα σε ένα σημείο την άλλη τίποτα!!!! Όμως δεν με πτοεί αυτό ουτε θελω μεγάλες ταχύτητες για βίντεο κλπ απλά όταν είναι το παιδί μου θελει να παίζει κάποια από αυτά τα απλά παιχνιδάκια στο ιντερντ όπως ikariam και travian άντε και να βλέπει κανένα εμαιλ. …… Δηλαδή ουσιαστικά δεν έχω απαιτήσεις….
Για αυτό είπα να βάλω μεγάλο καλώδιο στο πάνω όροφο και με την κεραία που έχει το USB η κάρτα η ασύρματη να βρω κανένα ξεκλείδωτο καλύτερα από ότι είμαι τώρα….
Εντάξει δεν θα ξοδέψω μια περιούσια για αυτά. Ίδη παράγγειλα αυτή την ασύρματη κάρτα δικτύου USB και λέω μήπως κανω καλύτερη δουλειά με λίγα μέτρα καλώδιο…..
Το να βάλω σύνδεση ιντερντετ στο σπίτι μου …..ειναι «πολυτέλεια» μιας και έχω σύνδεση εγώ στη δουλειά μου και δεύτερη δεν μπορώ λόγω οικονομικών……
Έτσι με πατέντες και τέχνασμα και….με «δωρεές» φίλου μου λέω μήπως καταφέρω να πιάσω σήμα έστω και μικρό για πολύ απλές εφαρμογές που το θελω…..
:huh2::huh2::tdown:

Τελικά αγόρασα αυτό που μου είπε ο φίλος μας ο Δημήτρης Δημητρακούδης το εγκατέστησα στον υπολογιστή αλλά παρουσιάζονται κάποια προβληματάκια που δεν ξέρω να τα λύσω και αυτό το φιλαράκι μου λείπει και θα αργήσει να έρθει (πιθανόν την άλλη βδομάδα) για να μου πει κάποια πράγματα.
Λοιπόν έκανα βήμα- βήμα και στην αναζήτηση δικτύων μου βγάζει έναν με ισχύ σήματος 54%, ποιότητα ζεύξης 74% από κάτω βγάζει σύνδεση 3 γραμμούλες αλλά μετά από λίγο λέει ότι η σύνδεση δεν έχει η έχει περιορισμένη συνδετικοτητα :bang:
Όμως όταν πατήσω ιδιότητες στον έλεγχο ταυτότητας μου γράφει «ήδη κοινόχρηστο κλειδί» και κάπου αλλου γράφει «ανοιχτό»!
Τι συμβαίνει;;;; είναι το δίκτυο αυτό κλειδωμένο ή όχι;;; αν είναι κλειδωμένο θα είχα 3 γραμμούλες και στον έλεγχο ταυτότητας θα έγραφε «ανοιχτό»!!!
Το φιλαράκι μου που μένει κάπου στα 100 και μέτρα θα έρθει μετά από 10 μέρες…..
Τι να κανω;;;; να τα παρατήσω;;; ή να προσπαθήσω το βραδάκι;;; :tdown:
Κάποια ιδέα;;;;; :idea::idea::lehrer:

Τα windows γενικά είναι λίγο μπάχαλο στο WiFi.. μπορεί σε μία σελίδα να σου εμφανίζουν το ίδιο access point σαν open, και σε άλλη σαν κλειστό..

Τελικά όμως, τα πράγματα είναι απλά.

Προσπάθησε μερικές φορές ακόμη. Αν καταφέρεις να συνδεθείς, έχει καλώς. Αν δεν τα καταφέρεις, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, ασχέτως αν είναι open ή closed, αν έχεις 3 μπάρες ή 1.