Multisim 8 problem ή feature ?

JohnJohn

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,480
Εχω το εξής θέμα. Δεν βρίσκω τα αρχεία των κυκλωμάτων που εχω φτιάξει στον δίσκο. Where the faq τα κρύβει το %#^*#προγραμμα? Oταν κάνω file open μεσα απο το προγραμμα ανοιγει το παραθυρο στον προκαθορισμένο φάκελο c:\program files\electronics workbench\ewb8 και μου δειχνει χύμα όλα τα αρχεία *.ms8 που εχω δημιουργήσει. Οταν πάω να τα δω απο windows explorer δεν υπάρχουν πουθενά. Εννοείται ότι εχω ρυθμίσει να εμφανίζονται τα hidden files & protected operating system files.

αν κανω μεσα απο το file-open πανω στο αρχείο right click - copy και πάω στον explorer να κανω paste μου λεει ότι δεν μπορει να βρει το source file (κάτι που δουλευει φυσιολογικά στα υπολοιπα προγραμματα). Με search σε όλο τον δισκο παλι δεν τα βρισκει πουθενα. Το ιδιο συμβαινει κι αν κανω dir απο command prompt. Σημειωτέον ότι μεσα απο το file-open στο εικονίδιο τους εμφανίζει ενα λουκετάκι. Πώς σκατά ξεκλειδώνονται-εμφανίζονται στον windows explorer? Θελω να τα μεταφερω στο αλλο pc.
Στο οποιο υπάρχει η ιδια συμπεριφορά με τα αρχεια που εχω φτιαξει εκει.
Απο το ebw3 ό,τι εκδοση και να είχα κατά καιρούς, ειχε και μια παραξενιά.

καμιά ιδέα? Στο manual του ewb8 βρηκα καπου για unlock files αλλά υποτιθεται ότι πρώτα τα εχεις κάνει lock (πραγμα που δεν εχω κανει ποτέ) και γι αυτο δεν εμφανιζει πουθενα επιλογή unlock.

Το security μας μάρανε...

Το δοκίμασα κι αυτό αλλά τζίφος. Εκτός προγραμματος τα αρχεια ειναι αφαντα.

Μηπως εχει να κανει με το αν εισαι στο συστημα σαν administrator η σαν αλλος χρηστης?....

κατεβασε και το total commander και κανε την δουλεια σου απο εκει. Οτι και να σου πουμε ως λυση καποια π@π@ρι@ των windows θα ειναι

standard ππρια των windows θα είναι, οποτε εστειλα ενα mailακι σε συνεργάτη απο microsoft μπας και εχει καμια ιδέα

Το έλυσα (και εδωσα την λύση και στον συνεργάτη :D )

η εφαρμογή επειδή δεν αντιλαμβάνεται τα advanced security features των vista/7 (οπως πολλες εφαρμογες) δρομολογείται απο το λειτουργικό να σώζει στο virtualstore folder %appdata%\Local\VirtualStore\Program Files\Electronics Workbench\

ετσι η εφαμογή νομίζει ότι σωζει στο installation directory (στο οποίο ουσιαστικά δεν εχει δικαίωμα να γραψει εκτός αν ξεκινήσει με right click run as administrator, κι ας ειναι ο logged on user ..local administrator! Η λύση ειναι είτε να δουλευουμε τα αρχεία στο virtual store, ή να ξεκινάμε την εφαρμογή με run as admin, ή να δώσουμε πληρη δικαιώματα στον default φακελο της εφαρμογής στον logged on user.

στα Xp βεβαια παιζει φυσιολογικά..