Musical Fidelity A3/A3.2/A3.5 κρίσεις και συγκρίσεις.

Nekalah

AVClub Enthusiast
15 September 2009
1,063
Musical Fidelity A3/A3.2/A3.5 κρίσεις και συγκρίσεις.

Αν έχει ακούσει κανείς τα συγκεκριμένα και ειδικότερα συκριτικά.

Ή και εντυπώσεις και από κάποιον ενισχυτή μεμονωμένα βέβαια.

Μήπως να το έβαζα στην Hi-End;
και σύγκριση με παλαιότερα μοντέλα της MF αν γίνεται.

Δηλαδή άκουσες πχ τον Μ6 ή άλλον και δεν σου άρεσε;

Δεν είμαι φυσικά δικηγόρος της εταιρείας, χάριν συζήτησης.

Έχω ακούσει αρκετούς ενισχυτές αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα για κάτι που προσέφεραν...
Τον Α 3.5, τον Α2, τον Kw500... Κανένας δεν μου έκανε click...
Σε αντίθεση με τον Α1 που ακόμη και οι ίδιοι θεωρούν τόσο πετυχημένο που τον ξανακυκλοφόρησαν!
Βέβαια ο Α1 ήταν λίγα wattάκια (20) ενώ οι άλλοι τέρατα... :p

Είχα και τον Α120, αλλά χρειάζομαι ισχύ.

Πχ για τον Α3.5 τι καλύτερο βρήκες στα χρήματα του,
παλαιότερα φαντάζομαι.

Ναι ΟΚ, ας αναφερθούν αν υπάρχουν κι άλλες αναφορές θετικέ ή αρνητικές.

Κάπου σε ξένα φόρα είχα διαβάσει ότι δεν τα πάει καλά σε φορτία 4 ωμ.

θα ήθελα να μάθω τι γίνεται με ηχεία ονομαστικά 6 ωμ που πέφτουν στα 4 ωμ, (άντε 3.9).

Last edited:
Α3 η μεγάλη αποτυχία της ΜF στιβαρότατη κατασκευή αλλά ήχος λές και άκουγες Κινέζικο ενισχυτή.
Η Ταιβανέζικη κατασκευή ήταν και το κερασάκι στη τούρτα της αλλαγής της ηχητικής υπογραφής της εταιρίας.

Έχω πολλά χρόνια το σετ Α3CR προ-τελικού και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, δεν έχω ακούσει Κινέζικο ενισχυτή αλλά αν ακούγονται έτσι, χαλάλι τους!

Ακου έναν παλιό MF A1000 για να καταλάβεις πως έπαιζαν κάποτε οι MF και πως τους έκανε μετά να παίζουν ο ξεροκέφαλος Μίκαελσον.

ειχα τον Α5 για λιγους μηνες...
το σετ της advance επαιζε πολυ καλυτερα..
στην συσκευασια ειχε και ενα δισκακι που παιζει ο μικαελσον..το οποιο δεν ακουγοταν με το προιον που ειχε κατασκευασει

Από τον Α3 ξεκίνησε η κατηφόρα της Musical Fidelity και τώρα πουλάει ακριβά το παλιό της όνομα.
Λίγη αναδρομή στη πραγματική ιστορία της δείχνει τα αίτια της ανόδου και της πτώσης της.
Ο Μίκαελσον ήταν ένας χομπίστας που έπαιζε κλαρινέτο και έφτιαχνε διάφορα ηλεκτρονικά σχέδια ήχου που έπαιρνε από περιοδικά όπως το Ελέκτορ.
Ξεκίνησε να φτιάξει ένα δικό του σχέδιο ενισχυτή αλλά σαν μουσικός καταλάβαινε ότι δεν παίζει.
Πάει τότε και βρίσκει τον γκουρού της σχεδίασης εκείνη την εποχή τον Tim De Paravicini για να του βρεί τι έχει και δεν παίζει το σχεδιό του.
Τον συναντά σε ένα καφέ του δείχνει το σχέδιο και μόλις το βλέπει του λέει ότι είναι για τα σκουπίδια.
Τον λυπήθηκε όμως που το είδε έτσι μαζεμένο και απογοητευμένο το παιδάκι του σχεδίασε επί τόπου και του δίνει ένα σχέδιο ενισχυτή να δοκιμάσει.
Ήταν το βασικό σχέδιο του Α1...

IMHO η MF στο θέμα των ενισχυτών άρχισε αλλά και τελείωσε στον Α1...

:) :ernaehrung004: Αν θα πήγαινα σε MF μόνο αν έβρισκα σε χώμα τιμή (εύκολο σχετικά) προ-τελικό A308CR ή κανέναν Α5 επίσης σε τρομερή τιμή αυτή την εποχή.

Από τον Α3 ξεκίνησε η κατηφόρα της Musical Fidelity και τώρα πουλάει ακριβά το παλιό της όνομα.
Λίγη αναδρομή στη πραγματική ιστορία της δείχνει τα αίτια της ανόδου και της πτώσης της.
Ο Μίκαελσον ήταν ένας χομπίστας που έπαιζε κλαρινέτο και έφτιαχνε διάφορα ηλεκτρονικά σχέδια ήχου που έπαιρνε από περιοδικά όπως το Ελέκτορ.
Ξεκίνησε να φτιάξει ένα δικό του σχέδιο ενισχυτή αλλά σαν μουσικός καταλάβαινε ότι δεν παίζει.
Πάει τότε και βρίσκει τον γκουρού της σχεδίασης εκείνη την εποχή τον Tim De Paravicini για να του βρεί τι έχει και δεν παίζει το σχεδιό του.
Τον συναντά σε ένα καφέ του δείχνει το σχέδιο και μόλις το βλέπει του λέει ότι είναι για τα σκουπίδια.
Τον λυπήθηκε όμως που το είδε έτσι μαζεμένο και απογοητευμένο το παιδάκι του σχεδίασε επί τόπου και του δίνει ένα σχέδιο ενισχυτή να δοκιμάσει.
Ήταν το βασικό σχέδιο του Α1...

Μάλλον πληρώνει ακριβά το τίμημα της ιστορίας. Πχ σε πρόσφατο stereophile reviewάρεται ένας προενισχυτής λυχνίας ο οποίος έχει λίγο-πολύ 8-9k και κάτι τελικούς ...σε ταξη Α & TITAN σε τιμές ....που αγοράζεις παπάδες από την Vatopedi Audio. Τρελά νούμερα σε σχέση με το τί σου 'λέει' το review. O Michaelson ήταν ερωτευμένος κάποτε με τις λάμπες και έλεγε και ο ίδιος πώς σαν την λάμπα δεν βάζω τίποτε. Βέβαια, κανείς δεν περίμενε το 2010 τα 2/3 των audiophiles να αγοράζουν φανατικά λαμπάτα μηχανάκια στα 1-4 χιλιάρικα και έτσι...μπλούμ !

Last edited: